Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Δύο συλλήψεις για την τρομοκρατική επίθεση

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στην Ανγκόλα μετά την επίθεση
Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στην Ανγκόλα μετά την επίθεση, ΦΩΤΟ REUTERS

Στη σύλληψη δύο υπόπτων προχώρησαν οι αρχές της Ανγκόλα για την δολοφονική επίθεση στο πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της εθνικής ομάδας του Τόγκο. Σε δεύτερη μοίρα το Κόπα Άφρικα.

Πρόκειται για δύο άνδρες οι οποίοι συνελήφθησαν στην βόρεια επαρχεία της Καμπίντα, κοντά στο μέρος που έγινε η επίθεση, που προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων της αποστολής του Τόγκο.

 
Στον “αέρα” βρίσκεται η συμμετοχή στο Κόπα Άφρικα των Τογκολέζων αφού ο πρωθυπουργός της χώρας είναι αντίθετος στην έντονη επιθυμία των παικτών να δώσουν το παρών στην διοργάνωση.

Την ώρα που η κυβέρνηση της Ανγκόλα καθησυχάζει σε όρι αφορά την ασφάλεια της διοργάνωσης, χαρακτηρίζοντας την επίθεση μεμονωμένο γεγονός η οργάνωση “ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΜΠΙΝΤΑ” που ανέλαβε την ευθύνη του χτυπήματος προειδοποιεί ότι θα ακολουθήσουν και άλλες επίθεσεις.

 
Στη σκιά της δολοφονικής επίθεσης ξεκίνησε την Κυριακή η διοργάνωση με την αναμέτρηση των διοργανωτών της Ανγκόλα με το Μάλι. Οι Ανγκολέζοι αν και προηγούνταν στο σκορ με 4-0 μέχρι το 79ο λεπτό, πήραν μόνο τον βαθμό της ισοπαλίας με το Μάλι να ισοφαρίζει σε 4-4 πετυχαίνοντας δύο τέρματα στις καθυστερήσεις.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε