Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Έκκληση από Μο Φαρά για βοήθεια σε χώρες της Αφρικής

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Ο Βρετανός χρυσός Ολυμπιονίκης των μεγάλων αποστάσεων υποστηρίζει τη δράση μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης, η οποία ξεκίνησε τη μάχη για τη διάσωση 16 εκατομμυρίων ανθρώπων, που κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα στην Ανατολική Αφρική, συμπεριλαμβανομένης της Σομαλίας, την χώρα από την οποία κατάγεται.

Η Επιτροπή έκτακτης ανάγκης για τις Καταστροφές (DEC), σε συνεργασία με 13 κορυφαίους βρετανικούς οργανισμούς για την παροχή βοήθειας, προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για το Νότιο Σουδάν, τη Σομαλία, την Κένυα και την Αιθιοπία, οι οποίες έχουν πληγεί από την ξηρασία.

«Ραγίζει η καρδιά μου. Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο τρομερό θα ήταν να παρακολουθώ τα παιδιά μου να μην έχουν φαγητό να φάνε ή νερό να πιουν, αλλά αυτό είναι μια πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν τόσοι πολλοί γονείς στην Ανατολική Αφρική» έγραψε ο 33χρονος Φαρά στη σελίδα του στο Facebook.

Ο Φαρά, ο οποίος γεννήθηκε στη Σομαλία, αλλά μετακόμισε στη Βρετανία από μικρό παιδί, είναι ο πιο επιτυχημένος αθλητής στίβου της Βρετανίας, αφού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 5.000 και 10.000 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και τέσσερα χρόνια αργότερα επανέλαβε το επίτευγμά του στο Ρίο (2016).

Το ίδρυμα «Μο Φαρά» που έχει δημιουργήσει ο ίδιος και φέρει το όνομά του, δώρισε ήδη 100.000 λίρες για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης και τη διατροφή των παιδιών στη βόρεια Σομαλία. Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν τον περασμένο μήνα ότι αυτό που συμβαίνει με την ξηρασία και την πείνα στις χώρες της Ανατολικής Αφρικής είναι μία από τις μεγαλύτερες ανθρώπινες καταστροφές των τελευταίων ετών.

«Περισσότερα από 800.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό και χωρίς επείγουσα θεραπεία κινδυνεύουν να πεθάνουν από πείνα» προειδοποιούν ειδικοί, οι οποίοι απευθύνουν επείγουσα έκκληση για βοήθεια στη διεθνή κοινότητα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε