Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ελλάδα – Μαυροβούνιο για τη μεγάλη πρόκριση

Ελλάδα – Μαυροβούνιο για τη μεγάλη πρόκριση

Το Μαυροβούνιο είναι το τελευταίο εμπόδιο που καλείται να υπερβεί η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, στο δρόμο για την τετράδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης.

Μετά από τρεις νίκες και μία -φυσιολογική- ήττα από τη Σερβία, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αντιμετωπίζει το μεσημέρι (15:50) τη φιναλίστ του περσινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με στόχο να προκριθεί για δεύτερη διαδοχική φορά, και τέταρτη συνολικά, στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Στο πρόσφατο παρελθόν, το Μαυροβούνιο δεν αποτελούσε προτιμητέο αντίπαλο για τους Έλληνες διεθνείς, κυρίως λόγω του σκληρού παιχνιδιού του. Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει, έστω κι αν ο Θοδωρής Βλάχος και οι παίκτες του δεν το λένε ευθαρσώς. Σε σχέση με την ομάδα που πήρε την τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς του Ρίο (όπως και στο Πεκίνο και στο Λονδίνο), ο Βλάντιμιρ Γκοϊκοβιτς παρατάσσει στη Βουδαπέστη μία ριζικά ανανεωμένη 13άδα, με επτά αλλαγές. Το ταλέντο δεν λείπει, όμως η απουσία ηγετικών φυσιογνωμιών όπως ο Ιβοβιτς, ο Γιόκιτς και τα αδέλφια Γιάνοβιτς, καθιστά το Μαυροβούνιο πιο ευάλωτο σε τέτοια νοκ-αουτ παιχνίδια.

Η αντίπαλος της εθνικής πέρασε κατευθείαν στα προημιτελικά, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση του αρκετά εύκολου Α΄ ομίλου. Ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της με ισοπαλία-σοκ με τον Καναδά (8-8), σε ένα ματς όπου δέχθηκε σερί 4-0 στα τελευταία λεπτά, αλλά συνέχισε με εύκολες νίκες επί της Βραζιλίας και του Καζακστάν. Ελλάδα και Μαυροβούνιο έχουν αναμετρηθεί μία φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στην πρεμιέρα του 2013 στη Βαρκελόνη, όπου η εθνική είχε επικρατήσει 6-4. Στη συνέχεια εκείνης της διοργάνωσης, πάντως, οι Μαυροβούνιοι είχαν φτάσει ως τον τελικό, όπου ηττήθηκαν από την Ουγγαρία. Οι δύο ομάδες ήρθαν αντιμέτωπες τον περασμένο μήνα στη Γλυφάδα, στο πλαίσιο του τουρνουά «Σαμαρτζίδης Καπ», με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να γνωρίζει την ήττα με 6-5.

Να σημειωθεί ότι ο νικητής του αγώνα θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό της Πέμπτης πιθανότατα την Ουγγαρία, με τους Μαγυάρους να είναι το ξεκάθαρο φαβορί στον προημιτελικό με τη Ρωσία. Η Σερβία αναμένεται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αυστραλίας και περιμένει στα ημιτελικά το νικητή του ντέρμπι μεταξύ Κροατίας και Ιταλίας.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε