Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Επιτέλους… σκέφτονται να απαγορεύσουν τις βουβουζέλες

Το Μουντιάλ της βουβουζέλας
Το Μουντιάλ της βουβουζέλας, ΦΩΤΟ REUTERS.

Ίσως τελικά γλιτώσουμε τον πονοκέφαλο… Η οργανωτική επιτροπή του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να απαγορευτούν οι “ενοχλητικές” βουβουζέλες στα υπόλοιπα ματς.

Η σκέψη αυτή υπήρχε και πριν την έναρξη των αγώνων, αλλά τελικά λήφθηκε η απόφαση να επιτραπεί προσωρινά η χρήση τους, αρκεί βέβαια να μην δημιουργούσαν πρόβλημα στην ομαλή διεξαγωγή των αναμετρήσεων.

Πρόβλημα υπάρχει και μάλιστα μεγάλο. Και στους παίκτς αλλά και στους τηλεθεατές που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες όπως θα ήθελαν λόγω της βουβουζέλας.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Μουντιάλ, Ντάνι Τζόρνταν με δηλώσεις του στο BBC επιβεβαίωσε τις σκέψεις για απαγόρευση της βουβουζέλας:

“Είχαμε πει ότι αν ενοχλούσε την εξέλιξη του αγώνα θα λαμβάναμε μέτρα. Από την αρχή είχαμε απαγορεύσει τη χρήση τους κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων και των ανακοινώσεων του σταδίου. Προσπαθούμε για το καλύτερο αλλά δεν θέλουμε να χαλάσουμε και την ατμόσφαιρα. Εγώ πάντως θεωρώ ότι το καλύτερο είναι να τραγουδάνε οι φίλαθλοι. Τις μέρες του «άπαρτχαιντ» εκφράζαμε την αντίθεσή μας τραγουδώντας και πιστεύω είναι χαρακτηριστικό της κουλτούρας του λαού μας.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε