Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Eurobasket γυναικών 2017: Η Μάλτση στην κορυφαία πεντάδα

Eurobasket γυναικών 2017:  Η Μάλτση στην κορυφαία πεντάδα

Η Αλμπα Τόρενς ήταν η αδιαμφισβήτητη ηγέτιδα της εθνικής Ισπανίας, οδηγώντας τις «φούρια ρόχας» στην κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ γυναικών, που ολοκληρώθηκε στην Τσεχία, με την εθνική Ελλάδας να καταλαμβάνει την ιδιαίτερα τιμητική 4η θέση στην διοργάνωση.

Με 18 πόντους στον τελικό απέναντι στην Γαλλία και 17,8 πόντους μέσο όρο ανά αγώνα, η Τόρενς αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια του τουρνουά και φυσικά μέλος της κορυφαίας πεντάδας του Ευρωμπάσκετ. Οπως και η Ελληνίδα αρχηγός, Ευανθία Μάλτση για την οποία, η ιστοσελίδα της FIBA, αναφέρει ότι ενέπνευσε τις συμπαίκτριες της για να φτάσουν στην ιστορική στιγμή και στην καλύτερη παρουσία της εθνικής γυναικών σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Παρά το γεγονός ότι τόσο στον ημιτελικό με την Γαλλία, όσο και στον «μικρό τελικό» με το Βέλγιο, η 40χρονη Μάλτση δεν είχε καλή απόδοση, έκλεισε το τουρνουά με μέσο όρο 16,1 πόντους, 6,6 ριμπάουντ και 4,1 ασίστ, ανά αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό, πως η Μάλτση που στην διοργάνωση του 2009 αναδείχθηκε MVP, πέτυχε νταμπλ-νταμπλ στον προημιτελικό με την Τουρκία, σημειώνοντας 25 πόντους και μαζεύοντας 10 ριμπάουντ.

Εκτός της Μάλτση και της Τόρενς, στην κορυφαία πεντάδα του τουρνουά, ψηφίσθηκαν, η Γαλλίδα, Εντέν Μιριέμ, η Βελγίδα, Εμα Μέεσμαν και η Ιταλίδα, Σεσίλια Τζανταλασίνι.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε