Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός, Σφαιρόπουλος: “Η πίεση στους Τούρκους”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Η αποστολή του Ολυμπιακού “πέταξε” για την Κωνσταντινούπολη, όπου αύριο (23/2) θα αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Euroleague.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα παραταχθεί δίχως τους Βασίλη Σπανούλη και Πάτρικ Γιανγκ, με τον Έλληνα τεχνικό να τονίζει πως η πίεση βρίσκεται στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

“Δεν είναι το πιο σημαντικό ματς ως τώρα. Υπάρχουν πολλά ματς ακόμη. Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι κρίσιμο, αλλά όχι το πιο σημαντικό. Πιο κρίσιμο είναι για τη Φενέρμπαχτσε το ματς παρά για εμάς. Και πιστεύω ότι η Φενέρμπαχτσε θα έχει την πίεση για αυτό το παιχνίδι. Εμείς ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα, μια ομάδα που ξέρει τι παίζει μέσα στο γήπεδο και στην επίθεση και στην άμυνα. Μια ομάδα που έχει αρκετούς ξένους και ένα καλό ρόστερ και μεγάλο σε ποιότητα. Για εμάς είναι σημαντικό να ακολουθήσουμε το πλάνο μας, ξέρουμε τις αδυναμίες τους, θέλουμε να τις χτυπήσουμε και να παίξουμε έξυπνα. Επίσης, θα πρέπει να μην επηρεαστούμε από την ατμόσφαιρα, ξέρουμε ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο και η ατμόσφαιρα θα είναι εκρηκτική και καυτή και άρα θα πρέπει να μείνουμε στο πλάνο μας για να κάνουμε αυτό που πρέπει”, τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Σε ερώτηση για το εάν η διακοπή λειτούργησε ευεργετικά για την ομάδα του:
“Eίχαμε αυτή τη μικρή διακοπή, υπήρχε χρόνος για ξεκούραση, αλλά δεν ήταν αρκετός για να ξεπεράσουμε κάποιους τραυματισμούς. Οι παίκτες που βρίσκονται εδώ είναι ετοιμοπόλεμοι και έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Στο πρώτο παιχνίδι είχε και τα θετικά και τα αρνητικά του συμπεράσματα, η Φενέρμπαχτσε πάλεψε ως το τέλος και μάζεψε τη διαφορά, είναι μια ομάδα που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη και δικαίως συμβαίνει αυτό, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά”.

Όσο για το τι διαφορετικό θα έχει αυτό το παιχνίδι με εκείνο του πρώτου γύρου:
“Aυτό μου δείχνει εμένα το πρώτο παιχνίδι, πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Δεν κοιτάζουμε το +9 του πρώτου αγώνα, όπως σε κάθε παιχνίδι, θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, άσχετα εάν κερδίζουμε ή χάνουμε. Θέλουμε σε κάθε ματς να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό”.

Από την πλευρά του, ο Έρικ Γκριν τόνισε: “Είναι ένα παιχνίδι μεγάλο, σημαντικό και για τις δύο ομάδες και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την αναμέτρηση αυτή, να ακολουθήσουμε το πλάνο μας για σαράντα λεπτά. Θα είναι διαφορετικό το ματς αυτό σε σχέση με εκείνο του πρώτου γύρου. Τώρα θα παίξει ο Μπογκντάνοβιτς, θα είναι μπροστά στο δικό τους κοινό και όλα αυτά κάνουμε το ματς το αυριανό τελείως διαφορετικό.

Είμαστε μεγάλη ομάδα, δεν θέλω να μιλάω για τους αντιπάλους μας, αλλά για το τι κάνουμε εμείς. Αν κάνουμε αυτό που πρέπει, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

Θα πρέπει να βγω μπροστά, όταν έχουμε τραυματίες και σημαντικούς παίκτες εκτός, ξέρω ότι θα έχω έναν διαφορετικό ρόλο. Όλοι πρέπει να βγούμε μπροστά, το ίδιο και εγώ. Για εμάς, αυτό που μετράει είναι η νίκη, ανεξάρτητα ποιος θα είναι ο καλύτερος. Θέλουμε να νικήσουμε γιατί θέλουμε το πλεονέκτημα έδρας”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε