Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Football Leaks: Δικαστής… ζητά λογοκρισία! Η Ρεάλ προστατεύει τον Ρονάλντο

Football Leaks: Δικαστής… ζητά λογοκρισία! Η Ρεάλ προστατεύει τον Ρονάλντο

Ο Ισπανός δικαστής, Αρτούρο Θαμαριέγο, ζήτησε με απόφασή του να σταματήσει η δημοσίευση των εγγράφων της έρευνας της «Ευρωπαϊκής Επιτροπής Συνεργασίας», 12 εφημερίδων και περιοδικών, από 60 δημοσιογράφους σε 7 μήνες, με βάση τα αρχεία Football Leaks που αποκάλυψε ότι διάσημοι αστέρες της μπάλας κρύβουν τα εκατομμύρια που κερδίζουν σε φορολογικούς παραδείσους, αποφεύγοντας φόρους.

Κάλεσε τις δώδεκα ευρωπαϊκές εφημερίδες και περιοδικά, να σταματήσουν τη δημοσίευση των διαρροών. Σύμφωνα με τον δικαστή της Μαδρίτης, οι δημοσιογράφοι παραβιάζουν το «θεμελιώδες δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή» και πιστεύει ότι πρέπει να σταματήσει κάθε δημοσίευση. Να σημειωθεί ότι δημοσιεύσεις έχουν κάνει μέχρι τώρα πολλά ισπανικά μέσα ενημέρωσης και διεθνή πρακτορεία.

Όπως ανέφερε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ο δικαστής είναι σύμφωνος με την ύπαρξη μιας εταιρείας που παρέχει φορολογικές συμβουλές σε διάφορους πρωταθλητές. Ετσι το δικαστήριο αποφάσισε να απαγορεύσει «τη δημοσίευση, σε έντυπη ή ψηφιακή έκδοση των εμπιστευτικών πληροφοριών για την προσωπική, οικονομική, φορολογική κατάσταση αυτών», όπως ζήτησε μια εταιρεία συμβούλων που διαμαρτυρήθηκε στο δικαστήριο.

«Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια να λογοκριθεί μια ολόκληρη ήπειρος», έγραψε η εφημερίδα Mediapart, σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της.

Να σημειωθεί ότι η Ρεάλ Μαδρίτης, με ανακοίνωσή της, υπερασπίστηκε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που είναι από τους πρωταγωνιστές στις αποκαλύψεις των Football Leaks: «Με αφορμή τις ιστορίες που δημοσιεύθηκαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την υπόθεση που εξελίσσεται και την εξέταση πιστοποιητικού που εκδίδεται από την ισπανική Φορολογική Υπηρεσία, επιβεβαιώνεται ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι συνεπής σε όλες τις υποχρεώσεις του. Δείξτε σεβασμό στον Κριστιάνο, του οποίου η συμπεριφορά είναι παράδειγμα προς μίμηση από την πρώτη μέρα παρουσίας του στον σύλλογο».

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε