Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Γήπεδο ΑΕΚ: Κατηγορίες για ξυλοδαρμό και διαψεύσεις

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Κλίμα έντασης παρατηρείται το τελευταίο τετραήμερο στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας, από την παρουσία ομάδας νεαρών που αντιτίθενται στην άποψη της δημοτικής Αρχής γύρω από το ζήτημα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Η αντιπαράθεση των δύο πλευρών οδηγεί σε περίεργα περιστατικά, όπως το σημερινό επεισόδιο με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Πάνου, ο οποίος, εξερχόμενος του δημαρχιακού μεγάρου, φέρεται να κυνηγήθηκε από περίπου 10 κουκουλοφόρους νεαρούς.

Το γεγονός έρχεται ως φυσική συνέπεια του «κλίματος βίας και τρομοκρατίας που έχει επικρατήσει στο κέντρο της πόλης μας, υπό την ανοχή της Πολιτείας, την κάλυψη της ΠΑΕ ΑΕΚ και τη συγκάλυψη αρκετών μέσων ενημέρωσης», σημειώνουν δημοτικοί σύμβουλοι.

Σε ανακοίνωση του δήμου, αναφέρεται πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε από «φερόμενους ως οπαδούς της ΑΕΚ» και ότι το κέντρο της πόλης «πολιορκείται» από ομάδα ατόμων που βανδαλίζουν δημοτικά κτίρια και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, καλούν σε συγκεντρώσεις έξω από το δημαρχείο και απειλούν όποιον περαστικό μπορεί θεωρητικά να έχει διαφορετική άποψη από αυτούς γύρω από το θέμα του γηπέδου. Σε μία πρωτοφανή επίδειξη ισχύος, επιχειρείται πειθαναγκασμός των «αντιφρονούντων», ενώ και η έκφραση διαφορετικής γνώμης θεωρείται πρόκληση.

Δεδομένης της κατάστασης, το σημερινό δημοτικό συμβούλιο αναβλήθηκε «μέχρι να διασφαλιστούν συνθήκες ομαλότητας στην πόλη», ενώ απευθύνεται έκκληση προς τα θεσμικά όργανα της πολιτείας και τη δικαιοσύνη, «να «αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διασφαλίσουν, όχι μόνο την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και των συλλογικών οργάνων του Δήμου, αλλά και την ίδια την ασφάλεια αιρετών και των πολιτών».

Πάντως, σύμφωνα με ρεπορτάζ του “ΣΠΟΡ FM 94,6”, που επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, δεν υπήρξε καμία προσπάθεια ξυλοδαρμού του Γιώργου Πάνου, καθώς οι οπαδοί που βρέθηκαν έξω από το δημαρχείο της Νέας Φιλαδέλφειας όχι μόνο δεν τον χτύπησαν, αλλά δεν θα μπορούσαν καν να τον πλησιάσουν λόγω ισχυρής αστυνομικής παρουσίας (αναφέρεται πως υπήρξαν μόνο ύβρεις προς το πρόσωπο του).

Πληροφορίες: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε