Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

H FIBA… δίνει προτεραιότητα στους παίκτες! Τέρμα τα “ρομπότ”

H FIBA… δίνει προτεραιότητα στους παίκτες! Τέρμα τα “ρομπότ”

Η FIBA παρουσίασε το πρόγραμμα δομής του συστήματος των διοργανώσεών της που έχει ως στόχο να προστατέψει τους παίκτες που καταπονούνται από τις πολυήμερες προετοιμασίες και τους αγώνες, μειώνοντας κατά 26% το φόρτο εργασίας τους μέσα σε ένα Ολυμπιακό Κύκλο, δηλαδή την τετραετία που μεσολαβεί ανάμεσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μέσα σε αυτό το διάστημα θα έχουν ελεύθερο ένα καλοκαίρι.

Αυτό θα επιτευχθεί με τη μείωση του χρόνου προετοιμασίας των ομάδων πριν από τους αγώνες από πέντε εβδομάδες στις τέσσερις. Ως εκ τούτου θα λιγοστέψουν και οι πιθανότητες για κάποιον τραυματισμό.

Εκτός από το… δικό τους καλοκαίρι, οι αθλητές θα έχουν και ένα μήνα ελεύθερο στις χρονιές των παγκόσμιων και ηπειρωτικών πρωταθλημάτων.

Στους προκριματικούς αγώνες του Νοεμβρίου (2017-2018), του Φεβρουαρίου (2017-2018) και του Ιουνίου (2017-2018) οι διεθνείς θα έχουν μόλις δύο ημέρες κοινής προπόνησης πριν από τους αγώνες. Ωστόσο, το Σεπτέμβριο του 2018 -και ενώ θα προέρχονται από διακοπές- θα προετοιμαστούν το μέγιστο 14 ημέρες. Το νέο σύστημα διεξαγωγής επιτρέπει την αλλαγή παικτών στο ρόστερ αυτών των διαστημάτων και έτσι θα υπάρξουν αθλητές που θα πάρουν ανάσες ξεκούρασης.


Η FIBA αφουγκράστηκε τους παίκτες που εξέφρασαν τις ανάγκες τους και προχώρησε στις αλλαγές. Γι’ αυτό και ο αριθμός των αγώνων που θα δώσει μια ομάδα στη διαδρομή της προς το Ευρωμπάσκετ μειώθηκε από τους 11 (2013) στους 9 (2015) και τώρα θα έχουν δύο επιπλέον ημέρες ξεκούρασης και το πολύ δύο σερί αναμετρήσεις.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε