Τρίτη, 18 Ιουν.
35oC Αθήνα

ΑΕΚ: Νίκησε τον Ατρόμητο κι ανοίγει “φτερά” για τον τελικό

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Η ΑΕΚ είναι ένα… βήμα πιο κοντά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Νίκησε τον Ατρόμητο 1-0 με γκολ του Μάνταλου, στο άδειο ΟΑΚΑ.

Δείτε το live

Ετσι, απέκτησε το προβάδισμα για να… τσεκάρει το “εισιτήριο” του τελικού στη ρεβάνς που θα διεξαχθεί τη Μεγάλη Τρίτη, 26 Μαΐου, στο Περιστέρι.
Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας, πίεσε περισσότερο τον Ατρόμητο και πέτυχε το γκολ της νίκης, χωρίς πάντως να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες. Από την άλλη η ομάδα του Περιστερίου έπαιζε πιο συντηρητικά.

Η ΑΕΚ που είχε τον Στέλιο Μανωλά στον πάγκο ήταν καλύτερη του Ατρόμητου στο πρώτο ημίχρονο, στην αρχή του οποίου είχε ευκαιρίες. Στο 5′ ο Μπαρμπόσα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κολοβέτσιος έκανε την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε άουτ, λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπάρκα.

Η ΑΕΚ στο 11′ είχε μια ακόμη ευκαιρία, όταν ο Ρόναλντ Βάργκας έκανε τη σέντρα, ο Μάνταλος “έπιασε” την κεφαλιά και ο Μπάρκας έδιωξε. Στο 20′ και στο 24′ κεφαλιές των Βάργκας και Μπαρμπόσα δεν μπορούσαν να… κάνουν τη ζημιά στην ομάδα του Περιστερίου, ενώ στο 32ο λεπτό, ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου έδιωξε την μπάλα ενστικτωδώς με το κεφάλι στο σουτ του Μάνταλου.

Στο 48′ ο Μάνταλος “έσπασε” στον Ντίντακ κι αυτός στον Μπαρμπόσα που δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία, ενώ στο 69′ ο Σιμόες έκανε το σουτ και η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ατρομήτου.
Στο 73′ η ΑΕΚ… έλυσε το “γόρδιο δεσμό” όταν ο Αραβίδης έκανε τη σέντρα κι ο Πέτρος Μάνταλος βρήκε χώρο στο κενό της άμυνας του Ατρόμητου και κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα.

ΑΕΚ (Στέλιος Μανωλάς): Μπαρόχα, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες, Μάνταλος (79′ Κορδέρο), Βάργκας (57′ Τζεμπούρ), Μπαρμπόζα (Μπουονανότε), Αραβίδης

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Μπιτόλο, Λαζαρίδης, Κοντοές (88′ Φυτανίδης), Κυβρακίδης, Μπρίτο (68′ Στόιτσεφ), Ουσέρο, Ούμπιντες, Γροντής, Ματέι, Λε Ταλέκ (78′ Παπαδόπουλος) 

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε