Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Η κόντρα Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ στην εκδίκαση της υπόθεσης με Πλατανιά

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Οι δυο ομάδες έδωσαν μια ακόμα “μάχη” κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης ου ματς με τον Πλατανιά, στην πειθαρχική επιτροπή της Superleague. Την Παρασκευή ή τη Δευτέρα η απόφαση…

Στην Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague βρέθηκαν Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, για την εκδίκαση της υπόθεσης των καταγγελιών μελών της αποστολής του Πλατανιά για βιαιοπραγίες, απειλές και ύβρεις στον αγώνα πρωταθλήματος που έδωσαν στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Οι “ερυθρόλευκοι” εκπροσωπήθηκαν από τους κ. κ. Καραπαπά, Βρέντζο, Αγραφιώτης Δουρέκα και τους δικηγόρους Αργύρη Λίβα, Βασίλη Δημακόπουλο. Από την πλευρά των Θεσσαλονικέων παρευρέθησαν οι νομικοί Λάμπρος Μπίρδας και Αχιλλέας Μαυρομμάτης.

Η πλευρά του Ολυμπιακού προσκόμισε τις 19 καταθέσεις που δεν δείχνουν πως έγινε κάτι στα αποδυτήρια του γηπέδου από αυτά που κατηγορείται. Η πλευρά του “δικεφάλου του Βορρά” έκανε πρόσθετη παρέμβαση δηλώνοντας πως έχει έννομο συμφέρον, κάτι που δεν δέχονται οι “ερυθρόλευκοι”.

Να αναφέρουμε πως αναγνώστηκαν οι δέκα καταθέσεις ποδοσφαιριστών και μελών της αποστολής του Πλατανιά που.. καίνε τον Ολυμπιακό και περιλαμβάνονται στην πειθαρχική δίωξη που άσκησε ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου.

Οι εμπλεκόμενες πλευρές ήρθαν σε κόντρα αρκετές φορές και o ΠΑΟΚ πήρε προθεσμία να καταθέσει υπομνήματα μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής (12:00). Η απόφαση αναμένεται να βγει μέχρι τη Δευτέρα.

Τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της εκδίκασης…

Αρχικά, ο ένας εκ των νομικών εκπροσώπων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βασίλης Δημακόπουλος, χαρακτήρισε μη νόμιμη την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αναφέροντας: «Είναι μη νόμιμη η πρόσθετη παρέμβαση του ΠΑΟΚ. Να κηρυχθεί ως απαράδεκτη. Οι καταθέσεις έγιναν μετά από ένα μήνα και δεν επιβεβαιώνονται από τις εκθέσεις…». 

Από την πλευρά του ο Λάμπρος Μπίρδας (δικηγόρος ΠΑΟΚ) τόνισε για λογαριασμό του ΠΑΟΚ: «Ασκήθηκε νόμιμα και εμπρόθεσμα η πρόσθετη παρέμβαση. Το έννομο συμφέρον μας είναι βαθμολογικό». 

Στη συνέχεια τόνισε ο νομικός εκπρόσωπος του δικεφάλου του Βορρά: «Το ΔΣ της Λίγκας επικύρωσε την βαθμολογία μερικώς για να αρχίσουν τα πλέι οφ με εναντίωση της ομάδας μας καθώς ζητήσαμε να ληφθούν υπόψιν τυχόν αποφάσεις για όλες τις ομάδες. Για αυτό έχουμε προσφύγει στο διαιτητικό δικαστήριο κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας. Από τον συγκεκριμένο χώρο δεν υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό, ενώ η κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη με βαρύτατες κυρώσεις όπως η ανάκληση του πιστοποιητικού από την ΕΕΑ». 

Συνολικά έγινε ανάγνωση δέκα καταθέσεων (συν την ανακοίνωση του Πλατανιά) και όχι των υπόλοιπων 19 πριν ξεκινήσει η διαδικασία η πλευρά του Ολυμπιακού, τόνισε μέσω του κυρίου Δημακόπουλου: «Επιλεκτικά ο Εισαγγελέας επιλέγει δέκα ενώ αν είχε διαβάσει και τις υπόλοιπες δε θα έφτανε στην άσκηση της δίωξης. Εμείς θα προσκομίσουμε και τις υπόλοιπες καταθέσεις». 

Στη συνέχεια οι ερυθρόλευκοι προσκόμισαν και τις υπόλοιπες 19 καταθέσεις, που δεν ήταν στο φάκελο της δίωξης του κ. Σιμιτζόγλου και οι οποίες δεν ήταν ενοχοποιητικές για τον σύλλογο του Πειραιά. «Θα μελετήσω όλες τις καταθέσεις» τόνισε ο δικαστής, κ. Καποδίστριας. 

«Είναι αντιφατικές οι καταθέσεις και είναι πρόδηλο ότι κάποιος λέει ψέμματα», τόνισε μέσω του δικηγόρου της η πλευρά του Ολυμπιακού, ενώ ύστερα από σχετική ερώτηση ο κ. Δημακόπουλος είπε για λογαριασμό των ερυθρόλευκων: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν έχει και ούτε ελέγχει κάμερες». 

Ο Δικηγόρος ΠΑΟΚ κ. Μαυρομάτης είπε: «Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Έχουμε μια περίπτωση που δέκα άνθρωποι καταθέτουν το περιστατικό. Άλλοι ότι τους μεταφέρθηκε άλλοι ότι το είδαν και άλλοι ότι χτυπήθηκαν οι ίδιοι. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Πλατανιάς είναι προφανέστατα ειρωνική. Έχουμε μια σειρά περιστατικών και καταθέσεις δέκα ανθρώπων που λένε πάνω κάτω τα ίδια πράγματα, άρα προφανώς κάτι έχει γίνει».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε