Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Η πρώτη του “νέου” Παναθηναϊκού – “Δεν είμαστε τρελοί να αλλάξουμε στυλ”

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Την πρώτη της προπόνηση ενόψει της νέας σεζόν έκανε η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού με πολλά νέα πρόσωπα να βρίσκονται στο ΟΑΚΑ. Διαβάστε τι είπαν οι Πεδουλάκης, Σχορτσιανίτης, Ούκιτς και Τσαρτσαρής.

Ο νέος προπονητής των “πρασίνων” τόνισε: “Δεν πρόκειται να χαλάσουμε αυτό που δημιούργησε ο Παναθηναϊκός τα προηγούμενα χρόνια. Δεν είμαστε τρελοί. Θα ακολουθήσουμε το ίδιο στιλ που έχει περάσει πλέον στο DNA του ελληνικού μπάσκετ. Θέλουμε να πούμε στον κόσμο, υπό διαφορετικές συνθήκες βέβαια, ότι η ομάδα θα δίνει τα πάντα για τους τίτλους. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι αλλάζουν τα πράγματα, αλλά αυτά τα παιδιά είναι αποφασισμένα να αναδειχθούν και να κρατήσουν τον Παναθηναϊκό ψηλά. Θα πάρουμε ακόμη τρεις παίκτες στη ρακέτα, αλλά είναι κάτι που θέλει προσοχή και χρειάζεται να είσαι πολύ συγκρεκριμένος στις επιλογές σου”.

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ένα από τα καινούργια πρόσωπα του καλοκαιριού, δήλωσε από την πλευρά του: “Πιστεύω ότι έκανα την καλύτερη επιλογή. Όχι μόνο για τους τίτλους και το όνομα που φέρει ο Παναθηναϊκός, αλλά κυρίως γιατί θα έχω μαζί μου έναν άνθρωπο που ξέρω από παλιά, τον Δημήτρη. Είναι ο καλύτερος γκαρντ στην Ευρώπη. Έχουμε παίξει πολύ καιρό μαζί και η συνεργασία μας είναι σημαντική. Χαίρομαι που βρίσκομαι πίσω στην Ελλάδα, μαζί με την οικογένεια μου. Σύμφωνοι το πρωτάθλημα δεν είναι αυτό που όλοι θέλουμε, τα επεισόδια δεν μου έλειψαν καθόλου, αλλά χαίρομαι που με τον Παναθηναϊκό θα συνεχίσω να παίζω σε υψηλό επίπεδο. Το παιχνίδι στο ΣΕΦ δεν είναι κάτι που σκέφτομαι. Έχουμε πολλά περισσότερα μπροστά μας τώρα, οπότε δεν μπορώ να σκεφτώ τι θα γίνει. Στον Ολυμπιακό πέρασα πέντε πολύ καλά χρόνια και με βοήθησαν πολύ εκεί, ιδιαίτερα οι δύο πρόεδροι”.

Νέος και Ρόκο – Λένι Ούκιτς ανέφερε χαρακτηριστικά: “Όταν έπαιζα με τον Παναθηναϊκό μισούσα να χάνω συνέχεια και λάτρευα την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ. Δεν ξέρουμε τι μπορούμε να περιμένουμε, αλλά θα τα δώσουμε όλα και ξέρω ότι παίζω πλέον μ’ έναν κορυφαίο παίκτη”.

Ένας από τους λίγους που έμειναν στο ρόστερ, ο Κώστας Τσαρτσαρής τόνισε: “Είναι πολύ διαφορετική χρονιά ακόμη και από το 2003. Και τότε ήταν μια μεταβατική περίοδο, αλλά τώρα όλα είναι καινούργια για όλους. Είναι ευθύνη για εμάς να καθοδηγήσουμε τους νέους για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός. Δεν θα υπάρχει τίποτα εύκολο για μας. Τα πάντα είναι δύσκολα, ίσως να μας δώσετε την ετικέτα του αουτσάιντερ, αλλά δεν είναι πάντα κακό αυτό γιατί δεν χρειάζεται έχουν πίεση τα νέα παιδιά”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε