Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Η χρονιά των “Πολιτών” – Αφεντικό σε όλα η Σίτι(VIDEO)

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Την κέρδισε για δεύτερη φορά, την ανάγκασε να μην κάνει ουσιαστικά ευκαιρία και πλέον κρατάει τον τίτλο στα χέρια της. Η Σίτι επικράτησε με 1-0 της Γιουνάιτεντ στο μεγάλο ντέρμπι του Μάντσεστερ, ανέτρεψε διαφορά 8 βαθμών και χρειάζεται δύο νίκες για να πανηγυρίσει μετά από 44 χρόνια το πρωτάθλημα.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Οι παίκτες του Μαντσίνι έπαιζαν μόνο για ένα αποτέλεσμα κόντρα στην Γιουνάιτεντ που βολευόταν και με ισοπαλία, όμως μέσα στο γήπεδο η διαφορά των δύο ήταν μεγάλη. Το 1-0 δεν λέει όλη την αλήθεια, αφού οι γηπεδούχοι εκτός από το γκολ του Κομπανί στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους είχαν κι άλλες ευκαιρίες αλλά και τον απόλυτο έλεγχο της μπάλας και του ρυθμού. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι αναζητούσαν τρόπους να επιτεθούν όμως δεν τους βρήκαν ποτέ και έτσι πλέον περιμένουν δώρο από την αντίπαλο τους για να πάρουν το 20ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Στο πρώτο εικοσάλεπτο του ματς ο Γιάννης φοβόταν το θεριό και το θεριό τον Γιάννη. Ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες, με την Γιουνάιτεντ να έχει παθητικό ρόλο από την αρχή.

 
Η Σίτι βλέποντας ότι η αντίπαλος της κατέβηκε για να πάρει το βαθμό, ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και δημιούργησε σημαντικές ευκαιρίες κυρίως με τον Αγκουέρο. Ο Αργεντινός υπό το βλέμμα του Ντιέγκο Μαραντόνα αστόχησε από καλές θέσεις στο 25′ και στο 35′.
 
Τελικά χρειάστηκε να φτάσουμε στις καθυστερήσεις για να μπει “φωτιά” στην αναμέτρηση. Ο Σίλβα εκτέλεσε ιδανικά το κόρνερ, ο Κομπανί πήρε φόρα νίκησε κατά κράτος τον Σμόλινγκ και με καρφωτή κεφαλιά ξεσήκωσε το Έτιχαντ.
 
Με το υπέρ τους 1-0 και την ψυχολογία στα ύψη πήγαν στα αποδυτήρια οι “Πολίτες” και επέστρεψαν αποφασισμένοι να το κρατήσουν. Και δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα τουλάχιστον αφού οι κόκκινοι διάβολοι αδυνατούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Χαρτ.
 
Η ένταση δεν έλειψε από το ματς και μάλιστα πρωταγωνιστές ήταν οι δύο προπονητές. Φέργκιουσον και Μαντσίνι λογομάχησαν μετά από ένα φάουλ του Ντε Γιονγκ, αλλά το “επεισόδιο” έληξε γρήγορα.
 
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Φέργκιουσον έπαιξε όσο πιο επιθετικά μπορούσε αλλά η Σίτι είχε εγκλωβίσει για τα καλά την Γιουνάιτεντ και κράτησε ως το τέλος το πολύτιμο τρίποντο.
 
Πλέον οι Πολίτες βρίσκονται αγκαλιά με το πρωτάθλημα 44 ολόκληρα χρόνια μετά. Θα πρέπει να πάρει δύο νίκες στα τελευταία της ματς κόντρα σε Νιούκαστλ εκτός έδρας και ΚΠΡ εντός. Η Γιουνάιτεντ θα περιμένει γκέλα της αντιπάλου της.

Μάντσεστερ Σίτι (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαρτ, Λέσκοτ, Κομπανί, Κλισί, Σαμπαλέτα, Μπάρι, Γιάγια Τουρέ, Νασρί (93′ Μίλνερ), Σίλβα (82′ Ρίτσαρντς), Αγκουέρο, Τέβεζ (68′ Ντε Γιονγκ).

 
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον): Ντε Χέα, Φέρντιναντ, Σμόλινγκ, Εβρά, Τζόουνς, Κάρικ, Σκόουλς (78′ Βαλέντσια), Παρκ (58′ Γουέλμπεκ), Γκιγκς, Ρούνεϊ, Νάνι (83′ Γιανγκ).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε