Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Κι όμως μπορούσε, ΠΑΟΚ – Άγιαξ 3-3

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Αν και προηγήθηκε με τον Βιεϊρίνια ο ΠΑΟΚ πλήρωσε την αδράνεια στις αρχές του δευτέρου μέρους και παραχώρησε ισοπαλία στον Άγιαξ με 3-3 στην Τούμπα, μένοντας εκτός συνέχειας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έχασε πέναλτι ο Ίβιτς στο 77΄.

Το LIVE του αγώνα
 
Οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη ξεκίνησαν εντυπωσιακά το ματς και αφού δεν κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με τον Σαλπιγγίδη στο 14΄, το έκαναν δύο λεπτά αργότερα με την κεφαλιά του Βιεϊρίνια. Η Τούμπα πήρε “φωτιά” και οι γηπεδούχοι με τον κόσμο να τους σπρώχνει έχασαν ευκαιρία να φτάσουν κοντά σε δεύτερο τέρμα στο 28΄και πάλι με τον Βιεϊρίνια. Με αλληλοκάλυψη και καλό παιχνίδι αμυντικά ο ΠΑΟΚ πήγε με το προβάδισμα στο ημίχρονο και τίποτα δεν προϊδέαζε αυτό που ακολούθησε.
 
Ο Σουάρες στο 48, ο Ντε Γιόνγκ στο 49΄ και ο Λίγκρεν στο 55΄εκμεταλλεύτηκαν το νωθρό ξεκίνημα του “δικεφάλου”και διαμόρφωσαν το σκορ σε 1-3 ψαλιδίζοντας τις ελπίδες της ελληνικής ομάδας για πρόκριση. Όμως αυτός ο ΠΑΟΚ είναι φτιαγμένος από δυνατό μέταλλο και το απέδειξε για ακόμα μία φορά φτάνοντας μία “ανάσα” από την πρόκριση. Ο Σαλπιγγίδης μείωσε σε 3-2 στο 56΄ και έφτασε στην ισοφάριση στο 90+1΄με τον Ίβιτς. Ο Σέρβος μάλιστα θα μπορούσε να δώσει την ιστορική πρόκριση στην ομάδα του αν ευστοχούσε από τα 11 μέτρα στο 77΄μετά από το πέναλτι που κέρδισε ο Μπουσαϊντί.

“Δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω αυτό το χαμένο πέναλτι. Το ματς κρίθηκε εκεί κι αν είχαμε καταφέρει να ισοφαρίσουμε 15 λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα θα μπορούσαμε να είχαμε γυρίσει το ματς”, παραδέχθηκε ο απογοητευμένος Ίβιτς,

 
Τα τελευταία λεπτά του αγώνα ο ΠΑΟΚ έκλεισε στα καρέ του τον Άγιαξ χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες με τον Σαλπιγγίδη και τον Ίβιτς, όμως το 3-3 ήταν το τελικό αποτέλεσμα που άφησε εκτός συνέχειας στο Τσάμπιονς Λιγκ τον “δικέφαλο του βορρά”. Οι Θεσσαλονικείς θα συμμετάσχουν στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ με στόχο την πρόκριση που θα τους βάλει στους ομίλους την δεύτερης τη τάξει κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Δερμιτζάκης: “Μπορούσαμε…Αν είχε μπεί το πέναλτι του Ίβιτς θα ήταν διαφορετικά”

 
Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαίντι, Σνάουτσνερ (84′ Φιλομένο), Τσιρίλο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Βιτόλο (64′ Μουσλίμοβιτς), Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Σορλέν.

Αγιαξ (Μάρτιν Γιολ): Στεκέλενμπουργκ, Βαν ντερ Βιλ, Ανίτα, Αλντερβάιρελντ, Βερτογκεν, Λιντγκρεν, Ντε Ζέου, Ντε Γιονγκ, Σουάρες (91′ Ολεγκιέν), Σουλεϊμάνι (78′ Ερικσεν), Εμάνουελσον

 
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε