Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Κοχονάτη” πρόκριση! Τα “λιοντάρια” της Ατλέτικο στον τελικό του Champions League

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Μετά από ένα… επικό παιχνίδι με δύο χαμένα πέναλτι και απίστευτο σασπένς, η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε 2-1 της Ατλέτικο, με τους Μαδριλένους όμως να έχουν… προίκα το 1-0 του πρώτου ματς και να επιστρέφουν στον τελικό του Champions League μετά το 2014.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Συγκλονιστικός ημιτελικός στην “Αλιάνζ Αρίνα”. Η Ατλέτικο Μαδρίτης για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια θα δώσει το “παρών” στον τελικό του Champions League (28/5), αφού ηττήθηκε με 2-1 από την Μπάγερν Μονάχου, παίρνοντας όμως την πρόκριση μετά το 1-0 του “Βιθέντε Καλντερόν”.

Αντίθετα, ο Πεπ Γκουαρντιόλα για τρίτη διαδοχική χρονιά μένει εκτός από ισπανική ομάδα και φεύγει από το Μόναχο χωρίς κάποιο ευρωπαϊκό τίτλο. 

Με τη σέντρα του παιχνιδιού η Μπάγερν θέλησε να εκμεταλλευτεί την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί της και να… πνίξει την Ατλέτικο. Οι Μαδριλένοι προσπάθησαν να “σπάσουν” την πίεση που δέχθηκαν και να “χτυπήσουν’ στις αντεπιθέσεις, αλλά οι Βαυαροί είχαν προφανή υπεροχή εντός αγωνιστικού χώρου.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, τόσο περισσότερο οι γηπεδούχοι έμεναν στο μισό που αμύνθηκαν οι “ροχιμπλάνκος”, αλλά η καλή τους αμυντική λειτουργία επέτρεψε να περάσουν μόνο κάποια μακρινά σουτ προς την εστία του Όμπλακ. Οι ευκαιρίες όμως δεν άργησαν να έρθουν. Μετά από μπαλιά του Μπόατενγκ στην πλάτη της φιλοξενούμενης άμυνας, ο Μίλερ έστρωσε με τη μία στον Λεβαντόφσκι που σούταρε, αλλά ο Όμπλακ έδιωξε με τα πόδια (20′)!

Οι παίκτες του Σιμεόνε δεν μπόρεσαν να κρατήσουν μπάλα, Τόρες και Γκριεζμάν αναγκάστηκαν να μαρκάρουν πίσω από τη σέντρα και το γήπεδο… έγειρε. Το 1-0 όμως ήρθε από “στημένη” φάση και… βοήθεια. Ο Τσάμπι Αλόνσο εκτέλεσε φάουλ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα χτύπησε λίγο στον Χιμένεθ, ξεγέλασε τον Όμπλακ και πήγε στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου ματς

Οι Βαυαροί έφτασαν μια ανάσα και από το 2-0, αλλά είχαν για.. φύλακα άγγελο τον Όμπλακ. Στο 33′ ο Χιμένεθ έκανε πέναλτι στον Μαρτίνεθ, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων απέκρουσε τόσο την εκτέλεση του Μίλερ, όσο και το σουτ του Αλόνσο. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του 45λέπτου.

 Θέλοντας να βελτιώσει τους “ροχιμπλάνκος” στην κατοχή – κυκλοφορία της μπάλας αλλά και στην επίθεση, ο Σιμεόνε έβαλε τον Καράσκο με την έναρξη του δεύτερου μέρους. Οι δυο ομάδες έπαιξαν με μεγάλο πάθος, με την Ατλέτικο να “χτυπά” στην αντεπίθεση! Η υποδειγματική κάθετη πάσα του Τόρες στο 54′ βρήκε τον Γκριεζμάν, που με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Νόιερ για το 1-1 (σκορ που απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης και πέναλτι).

Το κοινό των Γερμανών “έπεσε”, η Μπάγερν έδειξε πρόβλημα κούρασης αλλά κυρίως ψυχολογίας, (ο Ντάγκλας Κόστα ήταν αρνητικότατος στην επίθεση, ενώ και ο Μίλερ χάθηκε μετά το πέναλτι), αλλά η Ατλέτικο δεν ανέβασε ρυθμούς και το “πλήρωσε” με το 2-1 του Λεβαντόφσκι.

Η είσοδος του Παρτέι στη θέση του Γκριεζμάν έγινε για να ενισχυθούν οι Μαδριλένοι αμυντικά, αλλά σε μια αντεπίθεση κέρδισαν πέναλτι με τον Τόρες, σε μια τραγική απόφαση από τον διαιτητή, αφού ο Ισπανός ήταν τουλάχιστον μισό μέτρο εκτός περιοχής. Ο Νόιερ όμως απέκρουσε όμως το πέναλτι που εκτέλεσε ο ίδιος ο Ισπανός, κρατώντας… ζωντανή την Μπάγερν.

Στον χρόνο που έμεινε οι Βαυαροί “βομβάρδισαν” με σέντρες την περιοχή της Ατλέτικο, ο Όμπλακ έδιωξε πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του Αλάμπα ενώ και τα τελευταία τους σουτ δεν βρήκαν δίχτυα, με τους Μαδριλένους να παίρνουν έτσι την μεγάλη πρόκριση.

Μπάγερν Μονάχου (Πέπε Γουαρδιόλα): Νόιερ, Ριμπερί, Μαρτίνεθ, Λεβαντόφσκι, Ντάγκλας Κόστα (73’ Κομάν), Τσάμπι Αλόνσο, Μπόατενγκ, Λαμ, Βιδάλ, Μίλερ, Αλάμπα 

Στον πάγκο των Βαυαρών: Ουλράιχ, Τασί, Τιάγκο Αλκάνταρα, Ραφίνια, Γκέτσε, Κίμιχ 

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Γκοντίν, Χιμένεθ, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Αουγκούστο Φερνάντεθ (46’ Καράσκο), Κόκε (90’+3’ Σάβιτς), Σαούλ, Γκριζμάν (82’ Παρτέι), Τόρες 

Στον πάγκο των Μαδριλένων: Μογιά, Λούκας, Κορέα, Βιέτο

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε