Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κύπελλο Ελλάδας: Οριστικό! Αναβλήθηκε ο τελικός

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

– Τα σενάρια επιβεβαιώθηκαν! Αναβλήθηκε ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας
– Κίνδυνος για ματαίωσή του, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες διεξαγωγής του αγώνα
– Η επίσημη ανακοίνωση και ο απτόητος Γκιρτζίκης

Ήταν λίγο πολύ γνωστό και έγινε και επίσημο. Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για το Σάββατο (7/5) αναβλήθηκε. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία αναφέρει πως με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, η αναμέτρηση δεν θα διεξαχθεί αύριο κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και εισήγησης της ΔΕΑΒ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ

Αθήνα, 6 Μαΐου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή, αναβάλλεται η διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και εισήγησης της ΔΕΑΒ”.

Ο απτόητος Γκιρτζίκης

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού οδηγήθηκε σ’ αυτή την απόφαση, από τη στιγμή που υπήρξε σχετικό αίτημα της Αστυνομίας αλλά και από τη στιγμή που ο Γιώργος Γκιρτζίκης δεν είχε καμία διάθεση υποχώρησης στο θέμα των βοηθών του τελικού.

“Δεν έγινε καμιά συμφωνία για τους βοηθούς του διαιτητή. Πολύ περισσότερο δεν υπογράψαμε κανένα χαρτί. Είναι δυνατόν τη στιγμή που χανόντουσαν τα πάντα για το ελληνικό ποδόσφαιρο να μπαίναμε σε τέτοιες λεπτομέρειες ορίζοντας και τους βοηθούς του διαιτητή”, φέρεται να αναρωτιόταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ σε στενούς του συνεργάτες το πρωί της Παρασκευής.

“Η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο. Δεν μπορούμε να καταδικάσουμε κάποιους ανθρώπους πριν τους δούμε. Ας γίνει το ματς κι ας κριθούν οι βοηθοί. Με ποία λογική δεν μπορούν να παίξουν; Είναι τιμωρημένοι; Έχουν δώσει αφορμές για κριτική εναντίον τους”, ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του, σύμφωνα με το sport-fm.gr.

Το αίτημα της ΕΛΑΣ και το ενδεχόμενο της ματαίωσης του τελικού

Η Ελληνική Αστυνομία είχε στείλει πριν από λίγη ώρα έγγραφο τόσο στην ΕΠΟ όσο και στοΥφυπουργείο Αθλητισμού, με το οποίο ξεκαθάριζε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης του ΟΑΚΑ, λόγω της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας και των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί. Το παράδοξο, βέβαια, είναι πως ο τελικός είναι κεκλεισμένων των θυρών, οπότε η ΕΛΑΣ δεν θα χρειαζόταν να διαθέσει μεγάλη αστυνομική δύναμη.

Όπως όλα δείχνουν πάντως, ο φετινός τελικός Κυπέλλου ίσως να μην διεξαχθεί ποτέ, καθώς πλέον δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες, ενώ όλοι οι παίκτες θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις με τους συλλόγους τους μέχρι τις 30 Μαΐου, καθώς θα πρέπει να ενσωματωθούν στις Εθνικές τους ομάδες για το Euro 2016.

Τουλάχιστον δεν τίθεται θέμα Grexit, καθώς πλέον ο Σταύρος Κοντονής δεν διακόπτει τη διοργάνωση, αλλά αναβάλλει τον τελικό του Κυπέλλου για λόγους ασφαλείας.

Το χρονικό

Ο Σταύρος Κοντονής ήταν έξαλλος την Πέμπτη από τον ορισμό των βοηθών του διαιτητή Τάσου Σιδηρόπουλου στον τελικό του Κυπέλλου. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, είχε διαβεβαιώσει τον Υφυπουργό Αθλητισμού ότι μαζί με τον Σιδηρόπουλο θα οριζόταν οι βοηθοί του, Κωσταράς και Ευθυμιάδης, αυτό όμως δεν έγινε ποτέ καθώς η ΚΕΔ αποφάσισε να βάλει τους Αλεξέα και Πετρόπουλο.

Ο Κοντονής έδωσε διορία στην ΕΠΟ μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής να αλλάξει τους διαιτητές. “Αν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα στη συνάντησή μου με τον πρόεδρο της ΕΠΟ στις 27 Απριλίου, τα οποία διασφαλίζουν την ομαλή τέλεση του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος και την κοινωνική ειρήνη, και δεν ανακοινωθούν το αργότερο μέχρι τις 12 το μεσημέρι αύριο, η Πολιτεία θα προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με τη διεξαγωγή του αγώνα”, τόνισε ο Κοντονής.

Η ΕΠΟ είχε καταστήσει σαφές από χθες (5/5) πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σ’ αλλαγές, οπότε η απόφαση για αναβολή του Κυπέλλου Ελλάδας από τον Σταύρο Κοντονή ήταν λίγο πολύ γνωστή.

“Πόλεμος” ανακοινώσεων και αιχμές

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις, ακολούθησαν δύο ανακοινώσεις, πρώτα από την ΑΕΚ και στη συνέχεια από τον Ολυμπιακό. Η “κιτρινόμαυρη” ανακοίνωση έκανε λόγο για μπόχα και δυσωδία της διοίκησης Γκιρτζίκη η οποία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με αφορμή τους ορισμούς των βοηθών του Σιδηρόπουλου στον τελικό.

Καυστική ανακοίνωση έβγαλε και ο Ολυμπιακός, αλλά οι Πειραιώτες δεν “σημάδεψαν” την ΕΠΟ, αλλά τον Σταύρο Κοντονή. Οι “ερυθρόλευκοι” κάλεσαν μεταξύ άλλων τον υφυπουργού Αθλητισμού “να μην ευθυγραμμίζεται με τον κρυπτόμενο και αόρατο ιδιοκτήτη της ΑΕΚ”.

Η “ερυθρόλευκη” ανακοίνωση, η οποία χαρακτήριζε παράνομη τη διοίκηση της ΑΕΚ, προκάλεσε αντιδράσεις, με τις δύο ΠΑΕ να “ξεκατινιάζονται” και να επιδίδονται σ’ έναν “χαρτοπόλεμο” θέσεων με προσβλητικό περιεχόμενο.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε