Κυριακή, 19 Μαΐ
24oC Αθήνα

Κύπελλο Ελλάδας: Προβάδισμα πρόκρισης για Παναθηναϊκό! Νίκησε εύκολα τον ΠΑΟΚ

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο… κανονικός Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός και νίκησε πολύ εύκολα 2-0 τον ΠΑΟΚ στο “Απόστολος Νικολαΐδης”, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι “πράσινοι” ήταν ανώτεροι από τους “ασπρόμαυρους” κι έκαναν αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση τους στον τελικό.

 

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε αυτή τη φορά το βασικό σχήμα του και οι “πράσινοι” πήραν μια πολύ σημαντική νίκη και σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό, ενόψει της ρεβάνς στις 27 Απριλίου. Σκόρερ για τους νικητές ήταν οι Μολέδο (21΄) και Λέτο (83΄).

Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος ελέγχεται για τρεις φάσεις. Οι “πράσινοι” διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Μάτος στην περιοχή, έπειτα από προσπάθεια του Μπεργκ, ενώ οι “ασπρόμαυροι” για χέρι του Χουλτ στην περιοχή, έπειτα από ενέργεια του Μάτος. Οι άνθρωποι του “τριφυλλιού” φώναξαν ακόμα για αγκωνιά του  Μάτος στον Μπεργκ στην περιοχή στο 89′. Ο άρχοντας της αναμέτρησης άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί και στις τρεις περιπτώσεις.

Ο αγώνας:

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να μπει δυνατά στο παιχνίδι, ψάχνοντας το γρήγορο γκολ, ωστόσο ο ΠΑΟΚ ήταν καλά διαβασμένος. Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς πίεζε πολύ ψηλά τους “πράσινους”, με αποτέλεσμα το σύνολο του Μαρίνου Ουζουνίδη να δυσκολεύεται αφάνταστα στην ανάπτυξη του και να αδυνατεί να δημιουργήσει ευκαιρίες για γκολ. Η μπάλα δεν έφτανε με τίποτα στον Μπεργκ, με τον ΠΑΟΚ να ελέγχει τον αγώνα.

Όλα αυτά μέχρι και το 18ο λεπτό. Στη συνέχεια, οι “πράσινοι” άρχισαν να βρίσκουν λύσεις στην πίεση του ΠΑΟΚ, δημιουργώντας τις πρώτες καλές ευκαιρίες για γκολ. Ο Μπεργκ απείλησε δύο φορές σε δύο λεπτά την εστία του Γλύκου. Την πρώτη έστειλε με σουτ την μπάλα λίγο άουτ, ενώ τη δεύτερη δοκίμασε με κεφαλιά τα αντανακλαστικά του Γλύκου.

Η τρίτη ευκαιρία του Παναθηναϊκού ήταν και η φαρμακερή. Ο Μπεργκ έκανε την κεφαλιά πάσα στον προωθημένο Μολέδο, ο οποίος με νέα κεφαλιά νίκησε από κοντά τον Γλύκο, βάζοντας σε θέση οδηγού (1-0) το “τριφύλλι”.

Μετά το γκολ του Παναθηναϊκού, ο ΠΑΟΚ βγήκε μπροστά, ψάχνοντας με αξιώσεις το γκολ της ισοφάρισης. Στο 28′ έχασε, μάλιστα, μία τρομερή ευκαιρία, με τον Λέοβατς να κάνει το γύρισμα και τον Ενρίκε να στέλνει από πλεονεκτική θέση την μπάλα ψηλά άουτ.

Ύστερα από το 30′, ο Παναθηναϊκός πήρε και πάλι τον έλεγχο του αγώνα κι έφτασε δύο φορές κοντά στο 2-0, αλλά τα σουτ των Κλωναρίδη και Βιγιαφάνες πέρασαν λίγο άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε περισσότερο να μη δεχθεί άλλο γκολ ενόψει και της ρεβάνς της Τούμπας, παρά να πετύχει γκολ. Ο Παναθηναϊκός είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και στο δεύτερο μέρος, δημιουργώντας ευκαιρίες. Στο 59′ η κεφαλιά του Μπεργκ πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Γλύκου, ενώ στο 66′ ο Έλληνας τερματοφύλακας απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Σουηδού επιθετικού του Παναθηναϊκού.

Το παιχνίδι έγινε ροντέο στη συνέχεια, με τους παίκτες των δύο ομάδων να πέφτουν πολύ δυνατά στην μπάλα. Στο 69′ οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Κρέσπο στην περιοχή, έπειτα από σουτ του Μπεργκ, ενώ στο 71′ ήταν η σειρά των ανθρώπων του ΠΑΟΚ να διαμαρτυρηθούν έντονα για χέρι του Χουλτ στην περιοχή. Ο Σιδηρόπουλος άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί και στις δύο περιπτώσεις.

Στο 83′ ο Παναθηναϊκός βρήκε για δεύτερη φορά τον δρόμο για τα δίχτυα του ΠΑΟΚ. Ο Εμποκού έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Κρέσπο, ο Μπεργκ έγινε αποδέκτης της μπάλας, έδωσε στον Λέτο, ο οποίος με πλασέ από κοντά έκανε το 2-0, κλειδώνοντας τη νίκη για το “τριφύλλι”.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Παναθηναϊκού, με τους “πράσινους” να παίρνουν σκορ πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς της Τούμπας.

Στις κερκίδες του “Απ. Νικολαΐδης” βρέθηκε και ο Νίκος Παππάς, ο οποίος αποθεώθηκε από τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Βιγιαφάνιες (87΄ Μόλινς), Εμποκού, Κλωναρίδης (75΄ Λέτο), Μπεργκ (90΄+2 Ρέις).

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς, Σάκχοφ (88΄ Τσίμιροτ), Κάνιας, Ουάρντα, Ενρίκε (58΄ Πέλκας), Κάμπος (73΄ Κίτσιου), Κουλούρης.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε