Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μαρκόπουλος: “Ο Κόνιαρης έχει μεγάλη προοπτική”

Μαρκόπουλος: “Ο Κόνιαρης έχει μεγάλη προοπτική”

Το βράδυ της Κυριακής (23/7) άργησε να πάρει μπροστά. Όταν το έπραξε το… νερό μπήκε στο αυλάκι και η εικόνα ήταν όμοια με αυτή που συνήθισε να βλέπει το μάτι μας από την αρχή της διοργάνωσης. Ο Αντώνης Κόνιαρης έδωσε το «σύνθημα» για να αρχίσει η ανατροπή, να κερδίσει η εθνική Νέων Ανδρών στον τελικό του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στα «Δύο Αοράκια», στο Ηράκλειο, το Ισραήλ (65-56) και να φύγει από το γήπεδο λάμποντας με το χρυσό μετάλλιο.

Ο γκαρντ του ΠΑΟΚ συμπεριλήφθηκε δικαίως στην καλύτερη πεντάδα του τουρνουά, για τη συνολικά καταλυτική συνδρομή του στο να φτάσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου και συνεχίζει να αποτελεί το επίκεντρο της προσοχής, ως εκ των βασικών στυλοβατών της επιτυχίας της Εθνικής U20.

Τα εγκωμιαστικά λόγια για την παρουσία του στο Πανευρωπαϊκό της Κρήτης πολλά και από διάφορες πλευρές. Μεταξύ αυτών και του άλλοτε προπονητή του στον ΠΑΟΚ, του Σούλη Μαρκόπουλου, ο οποίος πίστεψε, όσο λίγοι, στο πέρασμα του χρόνου, στις ικανότητές του.

«Ο Κόνιαρης έχει προσόντα, μπορεί να γίνει ηγέτης σε ομάδα», τόνισε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ ο πρώην τεχνικός του «Δικεφάλου». «Είναι μικρός, πιστεύει στον εαυτό του, έχει μεγάλη προοπτική, εφόσον συνεχίσει να δουλεύει», συμπλήρωσε ο Μαρκόπουλος, προσθέτοντας: «Χρειάζεται χρόνο και δουλειά. Αν συνεχίσει να δουλεύει, όπως πρέπει, μπορεί να αλλάξει αγωνιστικά επίπεδο. Μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στο γήπεδο. Η θέση του έχει πολλές κατευθύνσεις, δεν είναι μόνο το σκοράρισμα».

Ο Μαρκόπουλος είχε στα χέρια του τον Κόνιαρη, όταν ο διεθνής γκαρντ ήταν σε μικρότερη ηλικία στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ. Εξήγησε για το τι ξεχώρισε, τότε, πάνω του: «Ηταν πολύ δυνατός στα χέρια, με γρήγορα πόδια και φοβερά αντανακλαστικά. Εχει βελτιωθεί πολύ από τότε, έχει κορμί Αμερικάνου παίκτη, είναι πολύ δυνατός και σκληρός και το έδειχνε αυτό από μικρός». Θυμήθηκε, επίσης, την περίοδο 2013-2014, την τελευταία του Κόνιαρη στους «ασπρόμαυρους», πριν μετακομίσει στον Παναθηναϊκό, όταν «Παρόλο που ήταν μικρός, 16χρονών, τον έπαιζε πολύ σκληρά και δυνατά στην προπόνηση ο Ντι Τζέι Κούπερ (σ.σ. ο βασικός Αμερικανός πόιντ γκαρντ τότε του ΠΑΟΚ) και ανταποκρινόταν?».

«Να μη φουσκώνουν τα μυαλά»
 
Με τον Σούλη Μαρκόπουλο στην άκρη του πάγκου στον ΠΑΟΚ, ο Αντώνης Κόνιαρης έκανε εξαιρετική χρονιά πέρυσι στον «Δικέφαλο» (σ.σ. η πρώτη του ουσιαστικά γεμάτη σε επαγγελματικό επίπεδο), στην επιστροφή του στο δυναμικό των «ασπρόμαυρων» της Θεσσαλονίκης, μετά από δύο σχεδόν χρόνια αγωνιστικής απραξίας. «Τον θέλαμε πολύ πίσω», σχολίασε ο πολύπειρος τεχνικός, λέγοντας ακόμη: «Παίζει με δυναμισμό και θέληση, χρειάζεται να παίζει και εγκεφαλικά. Το κάνει ως ένα βαθμό, απαιτείται χρόνος και πείρα για να φτάσει στο επίπεδο που πρέπει».

Κατέληξε ο Μαρκόπουλος επισημαίνοντας εμφατικά: «Ο Κόνιαρης, όπως και άλλα παιδιά, της Εθνικής και όχι μόνο, έχουν μεγάλη προοπτική, αλλά καλό είναι να κρατάμε και χαμηλούς τόνους, διαφορετικά μπορεί να λειτουργήσουμε βλαπτικά γ’ αυτά. Χρειάζεται τα παιδιά, σε αυτές της ηλικίες, να μένουν προσγειωμένα, να μη φουσκώνουν τα μυαλά τους, να συνεχίσουν να δουλεύουν, για να εξακολουθούν να έχουν τα αποτελέσματα που θέλουμε όλοι».

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε