Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Με…ανατροπές πάνε στο Clasico – Αγχωτικές νίκες για Μπάρτσα, Ρεάλ(VIDEO)

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Οι δύο μονομάχοι του τίτλου στην Πριμέρα Ντιβιζιόν νίκησαν αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ και με τη διαφορά στους 4 βαθμούς ετοιμάζονται για το απόλυτο ντέρμπι στο Καμπ Νου. Η Ρεάλ διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας, ενώ Μέσι και Ρονάλντο έφτασαν τα 41 γκολ στο φετινό Ισπανικό πρωτάθλημα, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ.

H Ρεάλ είχε θεωρητικά πιο εύκολο έργο αφού υποδεχόταν την Σπόρτινγκ Χιχόν. Όπως παραδοσιακά πλέον κάνει σε αρκετούς αγώνες της στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, η βασίλισσα έμεινε πίσω στο σκρο στο 30′ με το πέναλτι του Ντε Λα Κουέβας. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε γρήγορα με το 21ο γκολ του Ιγκουαίν στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Η ώρα πέρναγε στο δεύτερο μέρος και το άγχος έκανε την εμφάνιση του. Ήταν η στιγμή για να μιλήσει ο Ρονάλντο. Στο 74΄ο Πορτογάλος έφτασε τα 41 γκολ στη φετινή Πριμέρα και έσπασε το δικό του περυσινό ρεκόρ. Ο Μπενζεμά στο 82, ενώ η Χιχόν έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κανέγια διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Η Μπαρτσελόνα γνωρίζοντας το αποτέλεσμα της Ρεάλ, ήξερε ότι αν δεν κέρδιζε τη Λεβάντε δεν θα είχε ουσιαστικές ελπίδες για τον τίτλο. Η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος προηγήθηκε με το πέναλτι του Μπαρκέρο στο 23′ και έβαλε δύσκολα στους Καταλανούς.

Ο Μέσι έδειξε αποφασισμένος και να διεκδικήσει το χρυσό παπούτσι από τον Ρονάλντο αλλά και να παλέψει μαζί με τους υπόλοιπους ως το τέλος για τον τίτλο. Σκόραρε δύο φορές στο 64′ και με πέναλτι στο 72′ και διατήρησε τη διαφορά στους 4 βαθμούς.

Το επόμενο Σάββατο έρχεται το μεγαλύτερο ντέρμπι του Πλανήτη…

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε