Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μένουμε…Ευρώπη! – Έσπασε με τριάρα τη γαλλική “κατάρα” ο Ολυμπιακός

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Αν και έπαιξε με τη φωτιά ο Ολυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει με 3-1 της Μονπελιέ στο Φάληρο και ετοιμάζεται να παίξει ξανά στην Ευρώπη με… κοντομάνικο. Μασάντο, Γκρέκο και Μήτρoγλου έφεραν αγκαλιά με την τρίτη θέση στον όμιλο τους Πειραιώτες που διεκδικούν με περισσότερες πιθανότητες την πρόκριση στους 16 τους Τσάμπιονς Λιγκ. Πρώτη νίκη επί γαλλικής ομάδας στην Ελλάδα μετά από 4 σερί ήττες.

Το LIVE του αγώνα

Στα 13 χρόνια που συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός δεν είχε καταφέρει ποτέ να νικήσει και την 3η και την 4η αγωνιστική. Αυτό, όμως, συνέβη το βράδυ της Τρίτης με τους “ερυθρόλευκους” να… τελειώνουν τη δουλειά που ξεκίνησαν στη Γαλλία και να μπαίνουν δυνατά στη μάχη της πρόκρισης, στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Παράλληλα, οι “ερυθρόλευκοι” σχεδόν εξασφάλισαν την τρίτη θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ καθώς για να μην συμβεί αυτό θα πρέπει να μην πάρουν ούτε ένα βαθμό στα εναπομείναντα δύο ματς και ταυτόχρονα η Μονπελιέ να κάνει δύο νίκες.

Στα του ματς, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε φουριόζος και κατάφερε να προηγηθεί στην πρώτη φάση που δημιούργησε. Από την προσπάθεια του Γκρέκο, ο Μήτρογλου σημάδεψε το δοκάρι και ο Μασάντο από κοντά άνοιξε το σκορ στο 4΄. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μήτρογλου έχασε την ευκαιρία για το 2-0 και ξαφνικά… μπλακ άουτ. Οι παίκτες του Ζαρντίμ οπισθοχώρησαν και έδωσαν τη μπάλα στην γαλλική ομάδα, η οποία ωστόσο δεν μπορούσε να γίνει απειλητική στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η φιλοσοφία των γηπεδούχων δεν άλλαξε όμως η Μονπελιέ έγινε πιο ουσιαστική. Μετά από ένα τρίλεπτο πίεσης και δύο ευκαιρίες, ο Καμαρά κέρδισε πέναλτι από τον Σιόβα και ο Μπελχαντά ισοφάρισε εκτελώντας την αμφισβητούμενη απόφαση.

Στη συνέχεια, οι Πειραιώτες ανέβασαν στροφές, πίεσαν και δικαιώθηκαν στο 80ο λεπτό. Ο κορυφαίος του Ολυμπιακού, Λεάντρο Γκρέκο εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μπεντιμό και έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του. Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι Γάλλοι, οι γηπεδούχοι χτύπησαν και τρίτη φορά. Δύο λεπτά αργότερα ο Χολέμπας με εξαιρετική σέντρα βρήκε τον Μήτρογλου και αυτός έγραψε το τελικό αποτέλεσμα φτάνοντας παράλληλα τα τρία τέρματα στη φετινή διοργάνωση.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Μοδέστο (73’ Φουστέρ), Μανιάτης, Μασάντο (87’ Φέισα), Αμπντούν, Γκρέκο, Μήτρογλου (90+1’ Λυκογιάννης).

Μονπελιέ (Ρενέ Ζιράρ): Ζουρντρέν, Μπεντιμό, Χίλτον (79’ Κονγκρέ), Εμπιβά, Μποκαλί, Μαρβό, Σεϊχί, Μπελχαντά, Μουνιέ (62’ Τινάν), Καμπελά (36’ Σαρμπονιέ), Καμαρά.

Στο άλλο ματς του δευτέρου ομίλου η Άρσεναλ προηγήθηκε με 2-0 στη Γερμανία, με γκολ των Γουόλκοτ στο 16΄ και Ζιρού στο 26΄, όμως η Σάλκε κατάφερε να πάρει τον βαθμό με τον Χούντελαρ στο 45΄ και τον Φαρφάν στο 67΄. Αυτό το αποτέλεσμα αφήνει τα πάντα ανοιχτά στον όμιλο όσων αφορά τις δύο πρώτες θέσεις.

Η βαθμολογία μετά από 4 αγώνες:

Σάλκε 8 (8-5)
Άρσεναλ 7 (7-6)
Ολυμπιακός 6 (7-7)
Μονπελιέ 1 (5-9)

Επόμενη αγωνιστική (5η):

Σάλκε-Ολυμπιακός
Άρσεναλ-Μονπελιέ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε