Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ντόπινγκ: “Το μολυσμένο κρέας”… μόλυνε τη Τζαμάικα!

Ντόπινγκ: “Το μολυσμένο κρέας”… μόλυνε τη Τζαμάικα!

Ο γερμανικός οργανισμός κατά του ντόπινγκ άσκησε κριτική κατά της ΔΟΕ και του WADA για την αποτυχία τους να διερευνήσουν της ύπαρξη της απαγορευμένης ουσίας κλενβουτερόλη σε δείγματα Τζαμαϊκανών σπρίντερ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο.

Από την πλευρά της, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και ο Παγκόσμιας Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA) παραδέχθηκαν ότι οι συγκεκριμένες περιπτώσεις οφείλονται σε χαμηλές δόσεις κλενβουτερόλης, τις οποίες αποδίδουν σε πιθανή κατανάλωση μολυσμένου κρέατος.

“Να αναγνωρίσουμε ένα αποτέλεσμα και να ορίσουμε αυτόματα ότι υπήρξε μια πιθανή κατανάλωση μολυσμένου κρέατος και να κλείσει η υπόθεση, δεν είναι αρκετό” δήλωσε ο πρόεδρος του γερμανικού οργανισμού αντιντόπινγκ, Λαρς Μορτζίφερ, και πρόσθεσε: “Πρέπει να πάμε μέχρι το τέλος αυτής της υπόθεσης, αν θέλουμε το σύστημά μας να είναι αξιόπιστο”.

Η ΔΟΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει για το θέμα: “Σε εκ νέου ανάλυση των δειγμάτων ούρων των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο (2008), το εργαστήριο έχει ανακαλύψει σε αρκετές περιπτώσεις αθλητών από διάφορες χώρες και διαφορετικά αθλήματα πολύ χαμηλές δόσεις κλενβουτερόλης. Όλες οι τιμές ήταν κάτω από 1 ng / ml, η οποία μπορεί να αποδοθεί στην κατανάλωση του μολυσμένου κρέατος”.

Η ουσία κλενβουτερόλη είχε βρεθεί σε δείγμα του διάσημου ποδηλάτη, Αλμπέρτο Κονταδόρ, μετά το τέλος του Γύρου της Γαλλίας και είχε τιμωρηθεί με διετή αποκλεισμό.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε