Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Πώς βλέπουν το ντέρμπι οι Ατματσίδης και Γιαννακόπουλος

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Πώς βλέπουν το ντέρμπι οι Ατματσίδης και Γιαννακόπουλος

Καλεσμένοι του Ντέμη Νικολαΐδη και του Αλέξη Σπυρόπουλου στον… αέρα του ΣΠΟΡ FM ήταν ο Στέλιος Γιαννακόπουλος και ο Ηλίας Ατματσίδης.

Φυσικά η κουβέντα τους επικεντρώθηκε στο ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Όσα είπαν για το Ολυμπιακός-ΑΕΚ

Ατματσίδης: «Νομίζω πως θα είναι ένα κλειστό παιχνίδι. Τώρα, αν μπει κάποιο γρήγορο γκολ, μπορεί να ανοίξει το ματς, αλλά δεν το πιστεύω. Θα είναι πολύ κλειστό. Η ΑΕΚ πρέπει να εκμεταλλευτεί την πίεση του κόσμου και την κακή ψυχολογία που έχει ο Ολυμπιακός μετά τις δύο ήττες. Θα πρέπει, όμως, να το διαχειριστεί σωστά. Όχι να παίξει αμυντικά! Να βρει τρόπο και στις ευκαιρίες που θα της παρουσιαστούν, να χτυπήσει. Αν ο Ολυμπιακός δεν βάλει γκολ πρώτος, τότε θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο η πίεση. Έτσι πρέπει να το σκεφτεί ο Κετσπάγια και οι παίκτες.

Σε τέτοια ματς δεν μετράει τι έκανες πριν. Οι μεγάλοι παίκτες είναι για αυτά τα παιχνίδια. Εμείς δεν κοιμόμασταν! Και οι μεν και οι δε. Στα ντέρμπι μεταμορφωνόμασταν προς το καλύτερο. Εγώ θεωρώ ότι Μάνταλος και Αλμέιδα είναι πολύ σημαντικοί για την ΑΕΚ. Είναι άλλη η εικόνα της ομάδας με αυτούς τους δύο μέσα. Αν έπαιζαν με Ηρακλή, θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα. Γλυκαίνει πολύ την ομάδα ο Μάνταλος.

Οι ξένοι δεν έχουν καμία σχέση με το ντέρμπι. Δεν γνωρίζουν τι σημαίνει ντέρμπι. Έχουν λιγότερη πίεση. Έβγαινε σε καλό σε εμάς το γεγονός ότι δεν κοιμόμασταν. Με τον Μανωλά κάναμε μια βδομάδα να κοιμηθούμε».

Γιαννακόπουλος: «Είναι θέμα διαχείρισης ψυχολογίας των παικτών, καθώς προέρχονται από δυο ήττες. Είναι μειονέκτημα η κούραση, ο κόσμος θα πάει με διάθεση όχι τόσο ευχαριστημένη από τα αποτελέσματα. Όλοι περιμένουν ένα ξέσπασμα, να βγάλουν επιτέλους μια ποιότητα, να κερδίσουν ένα ντέρμπι και να πουν ότι “είμαι εδώ, είμαι αφεντικό, ο πρωταθλητής. Παίζω στην έδρα μου, πρέπει να κερδίσω εύκολα ή δύσκολα με κάθε τρόπο”. Αυτή η νοοτροπία πρέπει να υπάρχει στα αποδυτήρια. Δεν ξέρω αν θα κάνει αλλαγές ή οτιδήποτε άλλο ο Μπέντο, ωστόσο όποιους επιλέξει πρέπει να μπούνε φρέσκοι, να τα ξεχάσουν όλα και να μπουν στο γήπεδο για να κερδίσουν το παιχνίδι.

Δε νομίζω ότι οι ξένοι αισθάνονται την ίδια πίεση. Εγώ θυμάμαι πως όταν πλησίαζαν τα μεγάλα ματς, όλοι μετά το φαγητό μαζευόμασταν στο δωμάτιο που έμεναν οι Καραταΐδης και Καραπιάλης. Όλη η ομάδα εκεί, να φάει τη… ντόπα για να πάμε μετά στο ματς. Πλέον στις ελληνικές ομάδες, πάντως, λείπει το ελληνικό στοιχείο».
 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε