Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Το πάνω… χέρι η Ένωση! “Ξέρανε” τους “ερυθρόλευκους”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε η ΑΕΚ. Η Ένωση νίκησε μέσα στο “Γ. Καραϊσκάκης” τον Ολυμπιακό με 2-1 και πλέον περιμένει τους “ερυθρόλευκους στην έδρα της, εκεί όπου θα προσπαθήσει να “πάρει” το.. εισιτήριο για τον τελικό του θεσμού. Σωστά φωνάζουν οι “ερυθρόλευκοι” για χέρι στο νικητήριο γκολ των φιλοξενούμενων”.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Με τον ιδανικότερο τρόπο γιόρτασε η ΑΕΚ τη συμπλήρωση 93 ετών ιστορίας της. Ο Χιμένεθ και οι παίκτες του έκαναν σπουδαίο “δώρο” στους φίλους της ομάδας, αφού έφυγαν με τη νίκη από το “Γ. Καραϊσκάκης”, επικρατώντας του Ολυμπιακού με 2-1.

Η Ένωση κατέβηκε στο φαληρικό γήπεδο πολύ καλά στημένη, δεν… ζορίστηκε ιδιαίτερα από τους “ερυθρόλευκους” και πήρε τελικά τη νίκη που την φέρνει μια ανάσα από τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Φωνάζουν οι Παειραιώτες για το νικητήριο τέρμα των φιλοξενούμενων, στο οποίο ο Πατίτο φαίνεται να χρησιμοποίησε το χέρι του στο κοντρόλ που έκανε. Πάντως, από εκείνο το σημείο και μετά οι Πειραιώτες “έσκασαν” και δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την εστία του Ανέστη.

 

Οι επιλογές τον προπονητών…

Εκπλήξεις επιφύλασσε ο Τάκης Λεμονής όσον αφορά τους παίκτες που παρέταξε στο ντέρμπι του “Γ. Καραϊσκάκης”. Σε σύστημα 4-2-3-1 του Ολυμπιακού, ο Έλληνας τεχνικός έκανε τρεις εκπλήξεις, ξεκινώντας τον Ρέτσο σαν αριστερό μπακ, τον Ανδρούτσο στα αμυντικά χαφ -αντί του Καμπιάσο- και τον Καρντόσο στην κορυφή της επίθεσης. Όσον αφορά τον Μανόλο Χιμένες, παρέταξε την ΑΕΚ με σύστημα 4-2-3-1, ξεκινώντας τον Ανέστη κάτω απ’ τα γκολποστ αντί του Μπάρκα, αλλά και τον Τσιγκρίνσκι, που επανήλθε από τραυματισμό. Εκτός αποστολής έμεινε ο Βάργκας.

 

Το ματς…

Το παιχνίδι στο ξεκίνημα του ήταν η.. χαρά του ποδοσφαίρου. Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά, έχοντας μάλιστα και δοκάρι στο 2′ σε σέντρα-σουτ του Ρέτσου. Η ΑΕΚ όμως κατάφερε να σοκάρει τους πάντες στο “Γ. Καραίσκάκης” στο 6′. Η πλασαριστή εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου βρλήκε τον Αραούχο μέσα στην μεγάλη περιοχή του Καπνίνο, με τον Αργεντινό να “εκτελεί” με τη μία για το 0-1. Οι παίκτες της Ένωσης βρήκαν… σαστισμένο τους “ερυθρόλευκους” και έχασαν δυο σημαντικές ευκαιρίες για ένα ακόμα τέρμα, με πιο σημαντική το τετ-α-τετ του Αραουχο με τον Καπίνο (11′).

Κόντρα στη ροή του αγώνα όμως, οι Πειραιώτες έφτασαν στην ισοφάριση (13′). Ο Μάριν έκανε την σέντρα, ο Σεμπά πήρε την κεφαλιά και έστρωσε την μπάλα στον Φιγκέιρας, ο οποίος έπιασε φαλτσαριστό σουτ που κόντραρε στον Σιμόες και κατέληξε στα δίχτυα του Ανέστη για το 1-1. Όλα αυτά, πριν τη συμπλήρωση του 15λεπτου!

Το φανταστικό αυτό παιχνίδι είχε ανάλογη συνέχεια, αφού οι δυο ομάδες -παρόλο που ήταν πιο προσεκτικές- δεν έβγαλαν το… πόδι από το γκάζι. Μάλιστα, στο 22′ οι γηπεδούχοι είχαν νέο δοκάρι, σε σουτ του πολύ δραστήριου Μάριν μέσα απ΄ την περιοχή. Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου όμως οι δυο ομάδες έκαναν αρκετά λάθη, συνοδευόμενα με πολλά νεύρα. Σε μια από αυτές τις φάσεις, οι “κιτρινόμαυροι” διαμαρτυρήθηκαν για κόκκινη κάρτα στον Ρομαό, που σε μια στιγμή έντασης έπιασε τον Μάνταλο από το λαιμό και τον έσπρωξε. Πάντως, στο 42′ ο Ολυμπιακός έχασε μοναδική ευκαιρία να πάρει.. κεφάλι στο σκορ, όταν ο Ρομαό δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Ανέστη, που απέκρουσε την μπάλα με την άκρη του ποδιού του.

 

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Τάκη Λεμονή να κάνει μια διορθωτική κίνηση, βάζοντας στο ματς τον έμπειρο Καμπιάσο στη θέση του Ανδρούτσου, προσπαθώντας έτσι να “φτιάξει” την εικόνα της ομάδας του στο χώρο του κέντρου. Είδαμε πολλές “μάχες” στη μεσαία γραμμή, με την ΑΕΚ όμως να βγαίνει νικήτρια στις περισσότερες. Η επιλογή όμως να επιτεθεί από τα δεξιά της δεν την δικαίωσε, αφού ο Ρέτσος ήταν απροσπέλαστος.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αρκετά κι έτσι στο 62′ μπήκε στο παιχνίδι ο πιο κινητός Ανσαριφάρντ στη θέση του Καρντόσο, για να… δώσει πνοή στην επίθεση των “ερυθρόλευκων”. Η ένωση όμως βρήκε τον πιο κατάλληλη στιγμή να “χτυπήσει”. Ο Γκάλο εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Βράνιες πήρε την κεφαλιά, ο Πατίτο κοντρόλαρε στο ύψος της μικρής περιοχής και με σουτ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και να γράφει το 1-2 και να προκαλέσει τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για χέρι (μετά από αρκετά ριπλέι, φάνηκε πως μετά το κοντρόλ του η μπάλα βρήκε και στο χέρι του).

Ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία να απαντήσει στο επόμενο λεπτό. Ο Φορτούνης έκανε τη σέντρα απ’ τα δεξιά, η μπάλα κατέληξε στον Σεμπά, αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου πέρασε ακριβώς δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ανέστη. Πέρα από αυτή τη στιγμή, η Ένωση έδειξε να ελέγχει το ματς, ενώ ο Χιμένεθ πέρασε τον Αραβίδη στη θέση του Μάνταλου για να πιέσει την αντίπαλη άμυνα. Το παιχνίδι κύλησε σε… “κιτρινόμαυρους” ρυθμούς και ολοκληρώθηκε με τον Αραούχο να φεύγει στην κόντρα, να σουτάρει πάνω σε αμυνόμενο και να βλέπει την μπάλα να φεύγει άουτ. 

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ(Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Ντα Κόστα, Μποτία, Ρομαό, Ανδρούτσος (46′ Καμπιάσο), Μάριν (79′ Μάρτινς),  Ελιουνούσι, Σεμπά,Φορτούνης, Καρντόσο (61′ Ανσαριφάρντ).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (81′ Αραβίδης), Πατίτο (74′ Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (88′ Μπακασέτας), Αραούχο.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε