Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Παραιτήθηκε ο Φρέντερικς

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Ο παλαίμαχος σπρίντερ από την Ναμίμπια παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της επιτροπής αξιολόγησης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, μετά τις έρευνες που πραγματοποιεί η επιτροπή δεοντολογίας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για τις εναντίον του κατηγορίες, ότι δωροδοκήθηκε λίγο πριν την ψηφοφορία για την ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

Ο Φράνκι Φρέντερικς αρνείται την κατηγορία και δήλωσε ότι παραιτείται, έτσι ώστε να μην παρεμποδιστεί με οποιοδήποτε τρόπο η έρευνα. Την Δευτέρα είχε επίσης παραιτηθεί και από τη θέση του επικεφαλής μιας ομάδας εργασίας στη διεθνή ομοσπονδία στίβου.

Ως επικεφαλής της επιτροπής αξιολόγησης της ΔΟΕ, ο Φρέντερικς επρόκειτο μέσα στις επόμενες εβδομάδες να πραγματοποιήσει επίσκεψη επιθεώρησης σε Λος Άντζελες και Παρίσι, που είναι οι πόλεις, οι οποίες διεκδικούν τους Ολυμπιακούς του 2024, και να συντάξει μία έκθεση, ενόψει της ψηφοφορίας για την ανάθεση των Αγώνων τον προσεχή Σεπτέμβριο στη Λίμα.

Η γαλλική εφημερίδα “Le Monde” έγραψε προ ημερών ότι ο Φρέντερικς έλαβε μέσω εταιρείας 299.300 δολάρια, την ημέρα της ψηφοφορίας στη ΔΟΕ για την ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016, που έγινε στις 2 Οκτωβρίου 2009 στην Κοπεγχάγη. Ο παλιός 200άρης υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη καταβολή των χρημάτων έγινε βάσει συμφωνίας που είχε συνάψει για την παροχή υπηρεσιών κατά τα έτη 2007-2011 και δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε