Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ώρα μηδέν στην Βαρκελώνη για τον Παναθηναϊκό

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Να κάνει το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του 6ου ευρωπαϊκού του τίτλου θέλει απόψε ο Παναθηναϊκός που κοντράρεται με την Σιένα (19:00) στο πρώτο ημιτελικό της Ευρωλίγκας. Η συνέντευξη Τύπου και τα τελευταία νέα των ομάδων. Παρακολουθήστε στο NewsIt όλα όσα συμβαίνουν στο φάιναλ φορ.

Δείτε βίντεο από την τελευταία προπόνηση του Παναθηναϊκού – Η συνέντευξη Τύπου της Ευρωλίγκας

Οι «πράσινοι» δεν αντιμετωπίζουν κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα και όλοι οι παίκτες βρίσκονται στη διάθεση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Το «τριφύλλι» έχοντας τη στήριξη περισσότερων από 2.000 οπαδών του στο “Παλάου Σαν Τζόρντι” της Βαρκελώνης θα προσπαθήσει να καταβάλλει την αντίσταση των πρωταθλητών Ιταλίας και να περάσει στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας περιμένουν πολλά από τον αρχηγό τους, Δημήτρη Διαμαντίδη, ενώ μεγάλες μάχες κάτω από τα καλάθια θα δώσει ο πολύπειρος Μάικ Μπατίστ. Στον αντίποδα, ο σύλλογος της Τοσκάνης θέλει να «λυγίσει» τον Παναθηναϊκό και να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικό Φάιναλ Φορ.

«Κλειδιά» της Σιένα είναι οι γκαρντ της, καθώς η δύναμή της βρίσκεται στην περιφέρεια, όπου δεσπόζουν οι φυσιογνωμίες των Ζήση, Μακ Κάλεμπ, Γιάριτς και Καουκένας.

Η Σιένα συμμετείχε για τελευταία φορά σε Φάιναλ Φορ πριν από τρία χρόνια στη Μαδρίτη. Εκεί είχε ηττηθεί στον ημιτελικό από τη Μακάμπι (92-85) και εν συνεχεία νίκησε με 97-93 την Κάχα Λαμποράλ (τότε Ταού Κεράμικα) για να καταλάβει τελικά την τρίτη θέση.

Αντίθετα ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στην τελική τετράδα πριν από δύο χρόνια στο Βερολίνο. Μετά από ένα μεγάλο ντέρμπι στον ημιτελικό, έκαμψε την αντίσταση του Ολυμπιακού με 84-82, ενώ στον τελικό αν και κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στην ΤΣΣΚΑ τελικά νίκησε πολύ δύσκολα με 73-71.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε