Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Ανόρθωση: Έδειξε ικανός για πρόκριση!

ΦΩΤΟ facebook.com/PAOKFOOTBALL
ΦΩΤΟ facebook.com/PAOKFOOTBALL

Πειστική εμφάνιση από τον ΠΑΟΚ κόντρα στην Aνόρθωση. Στην πρόβα τζενεράλε ενόψει των αγώνων με την Ολιμπίκ Ντόνετσκ για τα προκριματικά του Europe League οι Θεσσαλονικείς έδειξαν δυνατοί στην επίθεση και έτοιμοι να φτάσουν στην πρόκριση, επικρατώντας των Κυπρίων με 2-0.

Ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς επέλεξε να παρατάξει τον ΠΑΟΚ με 4-3-3 κόντρα στους Κύπριους και τους Μακ – Κάμπος να πλαισιώνουν από τις πτέρυγες τον Πρίγιοβιτς. Άξιο αναφοράς, πως αυτή ήταν η πρώτη εμφάνιση του Ρέι σε αγώνα στην Τούμπα.

Η Ανόρθωση προσπάθησε να ξεπεράσει την πίεση που άσκησε στα πρώτα λεπτά ο ΠΑΟΚ στο χώρο του κέντρου και -έχοντας την κατοχή της μπάλας- έδειξε να πλησιάζει προς την μεγάλη περιοχή του Ρέι. Ο ΠΑΟΚ όμως ήταν αυτός που μόλις στο 10′ κατάφερε να κάνει τους φίλους του να πανηγυρίσουν. Ο αμαρκάριστος Κάμπος πήρε την μπάλα αρκετά έξω από την μεγάλη περιοχή του Αρούς και με όμορφο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Το παιχνίδι.. κατηφόρισε στη συνέχεια υπέρ του “δικέφαλου του βορρά”, η Ανόρθωση έδειξε σημάδια πανικού στην αμυντική της γραμμή και το 2-0 πραγματοποιήθηκε στο 16′. Οι Θεσσαλονικείς αναπτύχθηκαν ταχύτατα, η μπάλα έφτασε -χαμηλά- μέσα στην μεγάλη περιοχή στον Πρίγιοβιτς, αλλά ο Μπανταλόφσκι έστειλε… άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Από το 20′ και μετά οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους, παίρνοντας το χώρο του κέντρου (έκαναν και κάποια σκληρά μαρκαρίσματα για να το πετύχουν) και εκμεταλευόμενοι τα αμυντικά κενά που παρουσίασαν οι Θεσσαλονικείς. Ο ΠΑΟΚ όμως ήταν αυτός που “άγγιξε” το 3-0 με μια εκπληκτική προσπάθεια του Πέλκα. Ο Έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός έπιασε ένα μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ στο 33′ και έστειλε την μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι του Αρούς.

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε κυρίαρχος στην επανάληψη, με το κέντρο του να κάνει πολύ καλή δουλειά και τον Λεβέκ να ξεχωρίζει. Αντιθέτως, ο Τζάλμα Κάμπος έμεινε στο καλό ξεκίνημα του στο παιχνίδι και μετά.. χάθηκε. Απ’ την άλλη, η Ανόρθωση φάνηκε μόνο στη φάση του 50′, όταν ο Λεβέκ -προσπαθώντας να κόψει τον Καμαρά- έστειλε την μπάλα στη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Ρέι. Οι προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές, ο ΠΑΟΚ δεν έχασε την υπεροχή του, στο 86′ ζήτησε -σωστά- πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Ουάρντα, το οποίο όμως δόθηκε φάουλ εκτός περιοχής. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

ΠΑΟΚ (Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς): Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λεβέκ, Κάνιας, Σάκχοφ (72’ Ουάρντα), Πέλκας (61’ Τσίμιροτ), Τζάλμα Κάμπος (72’ Μπίσεσβαρ), Μακ (72’ Πέδρο Ενρίκε), Πρίγιοβιτς. 

Ανόρθωση (Ρόνι Λέβι): Χαρούς, Αρτυματάς (70’ Ντογκλάο), Σίλντενφελντ, Μπανταλόφσκι, Πράνιτς (55’ Κβέσιτς), Βίκτορ, Σειχού, Ράγιος, Παλάνκα (55’ Ματθαίου), Καρλίτος (70’ Αντρέ Άλβες), Καμαρά (84’ Οικονομίδης).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε