Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Παναθηναϊκή… ψυχή! Αποκαρδιωτική η ΑΕΚ, χάνει την πρωτιά

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Παρά τις σημαντικές του ελλείψεις, ο Παναθηναϊκός τα κατάφερε να κάνει την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ (1-0)! Η ΑΕΚ πήγε στη Λεωφόρο έχοντας σαν μοναδικό στόχο τη νίκη, εμφάνισε αποκαρδιωτική εικόνα, δέχθηκε το πέναλτι – μαχαιριά του Λέτο κι έτσι η.. υπόθεση κατάκτησης του μίνι πρωταθλήματος γίνεται πάρα πολύ δύσκολη, μετά και τη νίκη του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Κέρδισε το χειροκρότημα των φίλων του. Ο Παναθηναϊκός των σημαντικών απουσιών πήρε την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ της Superleague, επικρατώντας της ΑΕΚ με 1-0. η Ένωση ήταν αυτή που είχε ανάγκη το “τρίποντο” για να διατηρήσει .. ζωντανές τις ελπίδες της για την κατάκτηση της πρωτιάς στο μίνι πρωτάθλημα, αλλά δεν έδειξε ανταγωνιστικό πρόσωπο σε κανένα σημείο του ματς, “λύγισε” μπροστά στη… ψυχή που έδειξε ο νεαρός Χατζηγιοβάνης και οι συμπαίκτες του και ηττήθηκε από το πέναλτι του Λέτο.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη άξιζε τη νίκη, αφού υπό το βλέμμα του Τζιμπρίλ Σισέ επέβαλε το δικό της ρυθμό, μπλοκάροντας ολοκληρωτικά την ανάπτυξη της ΑΕΚ. Μετά και από αυτό το αποτέλεσμα, το “τριφύλλι” -που περιμένει την τιμωρία του για όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ- πλησίασε την Ένωση στο βαθμό. Απ’ την άλλη, η ομάδα του Χιμένεθ έμεινε στο -2 από τον ΠΑΟΚ (εκκρεμεί η απόφαση για τους βαθμούς του ματς της Λεωφόρου), τον οποίο και υποδέχεται στην επόμενη αγωνιστική.

Οι επιλογές των προπονητών:

Σε σχέση με το ματς στο ΟΑΚΑ, ο Μανόλο Χιμένεθ άφησε εκτός αρχικού σχήματος τον Αντρέ Σιμόες (ένιωσε ενοχλήσεις το πρωί της Τετάρτης στα Σπάτα), δίνοντας φανέλα βασικού στον Αστρίτ Αϊντάρεβιτς. Εκτός έμειναν και οι Μπακάκης, Μπακασέτας και Αλμέιδα, με τους Μάνταλο, Αραούχο και Γκάλο να επιστρέφουν στο αρχικό σχήμα. Απ’ την άλλη, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έκανε πέντε αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα του ΟΑΚΑ, επαναφέροντας στο αρχικό σχήμα τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο και τον Κουρμπέλη ενώ στα άκρα επέλεξε να χρησιμοποιήσει τους Λουντ, Χατζηγιοβάνη και στην κορυφή τον Λέτο αντί του Μολίνς.

Το παιχνίδι…

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στην κατοχή της την μπάλα και με πρέσινγκ ψηλά. Το αργό της τρανζίσιον όμως ήταν αυτό που την εξέθεσε στο 7′ αμυντικά, με το σουτ του Λουντ να περνάει μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ανέστη. Το παιχνίδι παρέμεινε “κλειστό” με τις δυο ομάδες όμως να ανεβάζουν ρυθμούς και να προσπαθούν -ανεπιτυχώς- να γίνουν επικίνδυνες, με το “τριφύλλι” να… κερδίζει μέτρα, με τις προσπάθειες των Λέτο, Κλωναρίδη και Χατζηγιοβάνη.

Με το πέρας του 20λεπτου το “τριφύλλι” έδειξε να πατά καλύτερα και να πιέζει, αλλά η απουσία του Μπεργκ ήταν εμφανέστατη. Η Ένωση ήταν νευρική στις κινήσεις της (Ζέκα και Κουρμπέλης της έβαλαν δύσκολα στο χώρο του κέντρου), ενώ και οι αμυντικοί της δεν της έδωσαν… σιγουριά.  Το 30′ απλά ήρθε για να.. ταράξει το πρώτο μέτριο ημίχρονο. Ο Μολέδο έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο δοκάρι του Ανέστη και στην εξέλιξη της φάσης η Ένωση έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά ο Χριστοδουλόπουλος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Οδ. Βλαχοδήμο σε τετ-α-τετ (απέκρουσε με το πόδι).

Η τελευταία καλή φάση στο 45λεπτο ήρθε και πάλι από.. πόδια “κιτρινόμαυρων”, που όμως έδειξαν πρόβλημα στην ανάπτυξη τους. Ο… θετικότατος Γκάλο έκανε τη σέντρα από δεξιά, αλλά ο Μάνταλος σούταρε άουτ στο 43′.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να είναι πιο προσεκτική στην κυκλοφορία της μπάλας στην επανάληψη. Τα λάθη όμως και από τις δυο ομάδες δεν μειώθηκαν κι έτσι το θέαμα -με ελάχιστες εξαιρέσεις- συνέχισε να είναι… τραγικό. Ένα από αυτά όμως έφερε και το 1-0. Ο Λουντ εκτέλεσε γρήγορα ένα πλάγιο, ο Γκάλο προσπάθησε να μπει ανάμεσα στον Χατζηγιοβάνη και την μπάλα, αλλά έκανε χέρι – πέναλτι και ο Λέτο εκτέλεσε εύστοχα στο 62′, νικώντας τον Ανέστη που δεν μπόρεσε να διώξει.

Ο Χιμένεθ προχώρησε άμεσα στην αλλαγή του κάκιστου Αίντάρεβιτς με τον Αλμέιδα, κάνοντας το σύστημα της Ένωσης 4-4-2. Και πάλι όμως οι “κιτρινόμαυροι” έδειξαν… παγιδευμένοι και ανίκανοι να φτιάξουν μια φάση μπροστά στο 4-1-4-1 του Ουζουνίδη. Ο τεχνικός της Ένωσης έβαλε και του Πατίτο και Μπακασέτα, για να φτάσει τουλάχιστον στην ισοφάριση. Οι πολλές κινήσεις από τους πάγκους όμως -και από το “τριφύλλι”- δεν βοήθησαν. Η.. απέλπιδα προσπάθεια των φιλοξενούμενων δεν έφερε το γκολ, αφού οι “πράσινοι” αμύνθηκαν σωστά και εύκολα κι έτσι η νίκη πήγε στον Παναθηναϊκό. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την αποβολή του Βράνιες (πήρε επίτηδες δεύτερη κίτρινη κάρτα γιατί είχε συμπληρώσει 7 κάρτες κι έτσι θα χάσει το επόμενο ματς με τον ΠΑΟΚ και θα παίξει σε αυτό με τον Πανιώνιο).

 Στους αγώνες της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Superleague σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 0-1
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (4 αγ.)

ΠΑΟΚ 8 (3αγ.)
ΑΕΚ 6
Παναθηναϊκός 5 (3αγ.)
Πανιώνιος 4

Η 5η αγωνιστική (28/05)

Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 18:15
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 20:30

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε