Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Καλάθης: “Τον Σπανούλη τον σέβεσαι! Κορυφαίος όλων ο Ομπράντοβιτς”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο Έλληνας γκαρντ δήλωσε ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα πορεία του Παναθηναϊκού, εμφανίστηκε σίγουρος πως το “τριφύλλι” θα τα καταφέρει κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, ενώ εξέφρασε τον θαυμασμό του τόσο για τον Βασίλη Σπανούλη, όσο και για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο Νικ Καλάθης μίλησε στην εκπομπή “Goal Χωρίς Σύνορα” του ΣΚΑΪ για: 

-την πορεία του Παναθηναϊκού: «Αν μου έλεγες ότι θα έχουμε πάρει το πλεονέκτημα έδρας στην Ευρωλίγκα, θα είχαμε κατακτήσει το Κύπελλο και θα ήμασταν στη δεύτερη θέση στην Α1, θα το δεχόμουν ευχάριστα. Η ομάδα μας βελτιώνεται συνέχεια και ειδικά στα τελευταία παιχνίδια ήταν πολύ καλύτερη». 

-την κάμψη που είχε στην απόδοσή του: «Είναι λογικό να έχεις σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή σου σε μια τόσο μεγάλη σεζόν. Είχα μια άσχημη περίοδο, αλλά τώρα νιώθω πολύ καλά και είμαι έτοιμος. Οι φίλαθλοι εκδηλώνονται με διαφορετικό τρόπο. Δεν έχει σημασία αν παίζεις το καλύτερό σου μπάσκετ ή το χειρότερο. Για μένα δεν μετρά αυτό, θέλω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και να βοηθώ την ομάδα όσο μπορώ περισσότερο».

-τη διαδοχή του Διαμαντίδη: «Έπαιξα με τον Δημήτρη για τέσσερα χρόνια, είδα πως ηγείτο της ομάδας εντός κι εκτός γηπέδου και όταν επέστρεψα ένας από τους λόγους που το έκανα είναι για να πετύχω ό,τι κι εκείνος. Για να είσαι ηγέτης πρέπει να εμπνέεις σιγουριά στην ομάδα. Και η ομάδα μας είναι στη σωστή κατεύθυνση’. 

-τη συνεργασία με τον Πασκουάλ, που αντιμετώπισε στα play offs του 2011: «Θυμάμαι τις μάχες με την Μπαρτσελόνα το 2011. Ήταν μια μεγάλη μάχη με πολλή τακτική. Είμαι χαρούμενος που ο Τσάβι Πασκουάλ είναι στην ομάδα μας τώρα, είναι εξαιρετικός προπονητής και ξέρει πολύ καλά το παιχνίδι». 

-τον Ομπράντοβιτς: «Είναι ο καλύτερος προπονητής όλων των εποχών στην Ευρώπη, ίσως και στον κόσμο. Η Φενέρμπαχτσε είναι πολύ καλή ομάδα, όπως κι εμείς όμως. Θα είμαστε έτοιμοι. Είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτά τα ματς». 

-τις εκτιμήσεις του για την τετράδα του Final Four: «Το μόνο που ελπίζω είναι να βρισκόμαστε εμείς εκεί. Δεν ανησυχώ για τους άλλους και τι θα κάνουν. Δεν με νοιάζει όποιον και να αντιμετωπίσουμε εκεί». 

-τον Σπανούλη, τον Τεόντοσιτς, τον Σλούκα και τον Ντόντσιτς: «Τον Σπανούλη τον σέβεσαι για όσα έχει πετύχει την καριέρα του, τους τίτλους που πήρε με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και τις ηγετικές του ικανότητες. Το ίδιο και για τον Τεόντοσιτς, το πώς βλέπει το γήπεδο είναι απολαυστικό για κάποιον να τον βλέπει. Ο Σλούκας ήταν τρίτος ή τέταρτος γκαρντ στον Ολυμπιακό, αλλά έχει γίνει καθοριστικός για τη Φενέρμπαχτσε και το είδαμε και πέρσι στο Final Four όπου παραλίγο να κατακτήσει τον τίτλο. Ο Ντόντσιτς αυτά που έχει κάνει είναι απίστευτα για την ηλικία του. Δεν έχει ταβάνι και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πού θα φτάσει αργότερα στην καριέρα του».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε