Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: Επίσκεψη Αλβέρτη στις φυλακές Ανηλίκων Κορίνθου [pics]

ΦΩΤΟ paobc.gr
ΦΩΤΟ paobc.gr

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Euroleague “One Team” – Basketball is Everywhere, πραγματοποιώντας επισκέψεις στο Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Κορίνθου.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ενημέρωσε πως το μεσημέρι της Τετάρτης (29/3) ο διευθυντής Ακαδημιών των “πρασίνων”, Φραγκίσκος Αλβέρτης, βρέθηκε στην Κόρινθο και συνομίλησε για αρκετή ώρα με τους ανήλικους κρατούμενους (ηλικίας 15-18 ετών) του Καταστήματος, που ενθουσιάστηκαν από τη συγκεκριμένη συνάντηση.

Ο κ. Αλβέρτης τους μίλησε για τις αρχές που πρεσβεύει ο αθλητισμός, όπως είναι η ευγενής άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθαι, καθώς και για την αξία του να τις ακολουθούν στη ζωή τους.

Ο ενθουσιασμός των παιδιών έγινε ακόμη μεγαλύτερος όταν ο διευθυντής Ακαδημιών του “τριφυλλιού” έπαιξε μαζί τους μπάσκετ. Γενικότερα, οι νεαροί κρατούμενοι συμμετείχαν με προθυμία στο πρόγραμμα κι ανανέωσαν το ραντεβού με την ομάδα για την επόμενη εβδομάδα.

Μετά το πέρας της επίσκεψης ο Φραγκίσκος Αλβέρτης δήλωσε: “Με μεγάλη ευχαρίστηση συμμετείχα στο πρόγραμμα Basketball is Everywhere και την πρωτοβουλία της ΚΑΕ, επισκεπτόμενος το Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Κορίνθου. Πρόκειται πράγματι για μια εξαιρετική ιδέα. Παίζοντας μπάσκετ και συζητώντας με τα παιδιά για διάφορα θέματα τους δίνουμε έμπνευση, ελπίδα και δύναμη να προσπαθήσουν να ξεφύγουν από τις στις οποίες έχουν εμπλακεί και να παίρνουν καλύτερες αποφάσεις μεγαλώνοντας. Το βασικότερο για τη ζωή είναι να σκεφτόμαστε τι κάνουμε πριν το κάνουμε ώστε να πάρουμε την καλύτερη δυνατή απόφαση. Θεωρώ πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα πέραν από τα παιδιά βοηθά και εμάς τους ίδιους να αλλάξουμε, να σκεφτόμαστε πολλά θέματα πιο βαθιά και να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε