Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Σισέ: “Δεν υπάρχει τίποτα αδύνατο στο ποδόσφαιρο”

ΦΩΤΟ REUTERS

Η πρόκριση στους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο αρχικός στόχος που θέτει ο Γάλλος επιθετικός του Παναθηναϊκού. “Από εκεί και πέρα, όλα είναι πιθανά”, τόνισε.

“Αυτό που με ενδιαφέρει σε πρώτη φάση είναι να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι από την Κοπεγχάγη και τη Ρούμπιν Καζάν, να περάσουμε τον όμιλο και μετά βλέπουμε”, δήλωσε ο Γάλλος επιθετικός, στο περιοδικό “Active” της εφημερίδας “SportDay”.

“Πρώτη φορά παίζω στο “Καμπ Νού”. Δεν υπάρχει όμως ο παραμικρός φόβος. Εχω πολλούς φίλους που παίζουν εκεί, όπως τον Αμπιντάλ, τον Κεϊτά, τον Μέσι, με τον οποίο είχαμε κάνει ένα διαφημιστικό μαζί για αθλητική εταιρεία. θα είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Εμείς μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα. Θα παίξουμε για την ισοπαλία ή τη νίκη”, τόνισε για τον αποψινό αγώνα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα ματς που θα κρίνουν την πρόκριση στη συνέχεια:
 “Σε μία τέτοια διοργάνωση, το πρώτο ματς είναι πάντα σημαντικό κι ας παίζουμε με την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη. Είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι, γιατί μπορεί να μας δείξει σε τι κατάσταση θα μπορούμε να είμαστε αργότερα”.

Ο Γάλλος στράικερ, όπως λέει, θα είναι ευχαριστημένος ακόμα κι αν οι “πράσινοι” πάρουν αποτέλεσμα με μια μέτρια εμφάνιση και τόνισε ότι είναι θετικό το ότι το παιχνίδι της Βαρκελώνης θεωρείται “χαμένο” από πολλούς:
“Είναι καλό αυτό. Είναι καλό για μας. Ετσι πάμε χωρίς πίεση. Αν πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, θα είναι σαν έκρηξη για εμάς. Θα έχουμε κάνει το κάτι παραπάνω και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι”.

Με αφορμή ότι τον επόμενο Μάιο συμπληρώνονται 40 χρόνια από τον μοναδικό τελικό ελληνικής ομάδας, όταν ο Παναθηναϊκός έπαιξε απέναντι στον Αγιαξ και ο φετινός τελικός γίνεται πάλι στο “Γουέμπλεϊ”, ο Γάλλος ρωτήθηκε αν θα ήταν ουτοπικό να ελπίζει κανείς σε επανάληψη της ιστορίας:

“Δεν είναι τρελό. Ούτε μη ρεαλιστικό ούτε ουτοπικό. Κατ’ αρχάς, πρέπει να συγχαρώ αυτούς που το πέτυχαν πριν από 40 χρόνια. Θα πρέπει να ήταν αντίστοιχα δύσκολο με σήμερα. Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα που παίζεται από 11 παίκτες απέναντι σε 11. Ανά πάσα στιγμή πρέπει να αποδεικνύεις μέσα στο γήπεδο ότι είσαι καλύτερος. Αυτό που με ενδιαφέρει σε πρώτη φάση είναι να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι από την Κοπεγχάγη και τη Ρούμπιν Καζάν, να περάσουμε τον όμιλο και μετά βλέπουμε. Με τη Λίβερπουλ, όταν πήραμε το Τσάμπιονς Λιγκ, κανείς δεν μας έδινε τύχη, όμως εμείς κερδίζαμε, κερδίζαμε και προχωρούσαμε. Ακόμα και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ χάναμε 3-0 στο ημίχρονο κι όμως καταφέραμε και πήραμε το Κύπελλο! Δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο στο ποδόσφαιρο. Εγώ το πιστεύω και προχωράμε

Τέλος, αναφέρθηκε και στην ελληνική πραγματικότητα, επισημαίνοντας ότι ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί για το Πρωτάθλημα:

“Ναι, είμαστε οι πρωταθλητές, επομένως λογικά, ναι, είμαστε φαβορί, αν και αυτή είναι μία μεγάλη λέξη για να την πεις. Υπάρχουν ο Ολυμπιακός, που έχει κάνει καλές προσθήκες, ο ΠΑΟΚ, που έχει καλή ομάδα, η ΑΕΚ που ενισχύθηκε, ακόμα και πιο μικρές ομάδες που θα θέλουν να χτυπήσουν όλες τον πρωταθλητή. Ολες οι ομάδες θα μας παίζουν για να πάρουν κάτι από τον πρωταθλητή, κάτι που δεν γινόταν πέρυσι μ’ εμάς. Ολος ο κόσμος μάς βλέπει πρωταθλητές, αλλά δεν θα είναι τόσο εύκολο”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε