Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Σμάιχελ: “Θα ήταν όνειρο να πάει ο Κάσπερ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ”

Σμάιχελ: “Θα ήταν όνειρο να πάει ο Κάσπερ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ”

Δεν είναι οι μοναδικοί «πατέρας-γιος» τερματοφύλακες στα χρονικά. Υπήρξαν κι άλλοι. Ομως ο Πέτερ και ο Κάσπερ Σμάιχελ είναι οι πιο επιτυχημένοι. Αμφότεροι βασικοί στην εθνική Δανίας και πρωταθλητές Αγγλίας, έχουν γράψει τη δική τους Ιστορία. Εδώ και περίπου μία δεκαετία ο Πέτερ παρακολουθεί την ανοδική πορεία του γιού του, που κορυφώθηκε το 2016 με κατάκτηση τού τίτλου της Premier League με την Λέστερ.

Στα 30 του χρόνια ο Κάσπερ μπορεί να κάνει το «παραπάνω» βήμα και ο πατέρας του θεωρεί πως θα ήταν «όνειρο» αν φορούσε τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Της ομάδας με την οποία ο «Μεγάλος Δανός» κατέκτησε 5 πρωταθλήματα και -κυρίως- το εκπληκτικό treble του 1999.

«Προσπαθώ να βλέπω να πράγματα όσο πιο αντικειμενικά γίνεται και να αποστασιοποιηθώ από το ρόλο του πατέρα. Με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, θεωρώ πως ο Κάσπερ έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίξει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Αν παρουσιαζόταν η ευκαιρία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα ήταν κάτι το φανταστικό, θα ήταν ένα όνειρο» είπε ο Πέτερ, που βλέπει τον γιο του να ακολουθεί τα βήματά του παντού. Μέχρι και στην προσωπική του ζωή, παντρεύτηκε και έκανε παιδιά σε νεαρή ηλικία γεγονός που μετέτρεψε τον Πέτερ σε περήφανο παπού πριν ακόμα κλείσει τα 50. Ο γιος του Κάσπερ, Μαξ, γεννήθηκε το 2010 και η κόρη του, Ιζαμπέλα, το 2012 ενώ ο Πέτερ Σμάιχελ είναι γεννηθείς το 1963!

Ο παλαίμαχος γκολκίπερ της εθικής Δανίας διευκρίνισε ωστόσο πως ο γιος του είναι απόλυτα ικανοποιημένος στη Λέστερ. «Τονίζω πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε υποψία ότι ο Κάσπερ πρέπει να αλλάξει ομάδα. Το έχει πει ότι είναι “τρελός” με την Λέστερ και τους ιδιοκτήτες της, είναι φανταστικοί άνθρωποι. Οικονομικό πρόβλημα δεν υπάρχει, η ομάδα στοχεύει στην τετράδα ή στη χειρότερη περίπτωση στην οκτάδα. Είναι πολύ καλό το κλίμα».

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε