Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Στο δρόμο της…σωτηρίας- Πρώτο “διπλό” για ΑΕΚ με… τεσσάρα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στην καλύτερη της φετινή εμφάνιση η Ένωση “κόλλησε στον τοίχο” την Βέροια (4-0), πήρε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα και ταυτόχρονα μεγάλη ψυχολογική ώθηση για την συνέχεια. Τα πρώτα τους “κιτρινόμαυρα” γκολ πέτυχαν Κατίδης-Σταματής. Αποβλήθηκε στο 56′ ο Καφές. Έκτη συνεχόμενη αγωνιστική χωρίς νίκη για την Βέροια.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Ο “δικέφαλος” έδειξε πως άφησε πίσω του τις ήττες στα ντέρμπι και εμφανίστηκε ικανός να κυνηγήσει το απόλυτο στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια του απέναντι σε ομάδες που βρίσκονται στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας για να μπορέσει να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη.

Ο πρώτος … τελικός είχε θριαμβευτικό αποτέλεσμα για την ομάδα του Έβαλντ Λίνεν, που απέναντι στη Βέροια δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες επικρατώντας με το εμφατικό 4-0. Η νίκη αυτή, διατηρεί την ΑΕΚ στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, ωστόσο της δίνει τεράστια ψυχολογική ώθηση για τον επόμενο τελικό απέναντι στον Λεβαδειακό την επόμενη εβδομάδα.

Παιχνίδι κέντρου στα πρώτα λεπτά του αγώνα, με αρκετά λάθη και χωρίς καμία από τις δυο ομάδες να έχει πάρει τον έλεγχο. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν μία μικρή υπεροχή, κυρίως από τις επιθετικές διαθέσεις που έδειξαν οι Ολαϊτάν και Ιωάννου.

Μέσα σε ένα πεντάλεπτο όμως η ΑΕΚ κατάφερε να “χτίσει” σημαντικό προβάδισμα για το πρώτο της “διπλό”. Αρχικά η έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Κατίδη (19′) πήγε στα δίχτυα του Λόπεζ, ενώ στο 23′ ο Φούντας “κρέμασε” με μακρινό σουτ τον πορτιέρε των γηπεδούχων για το 2-0.

Έχοντας πλέον πολύ καλή ψυχολογία, οι “κιτρινόμαυροι” έπαιξαν έξυπνα, κυκλοφόρησαν την μπάλα, έκλεισαν τους διαδρόμους προς την εστία του Κωνσταντόπουλου, ενώ είχαν και δοκάρι σε σουτ του Κορδέρο (31′). Την ίδια εικόνα είχαμε και στις αρχές του δεύτερου μέρους, με τους “κιτρινόμαυρους” να κάνουν τρία τα τέρματα τους με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκερέιρο (58′).

Το ματς στη συνέχεια είχε… διαδικαστικό χαρακτήρα (στη φάση του 3-0 ο Καφές άφησε την Βέροια με δέκα παίκτες), με την Ένωση να παίρνει το πρώτο της διπλό στο πρωτάθλημα και τον Σταματή να βάζει το… κερασάκι στην τούρτα, λίγο πριν τη λήξη.

ΒΕΡΟΙΑ (Νίκος Καρύδας): Λόπεζ, Αμαραντίδης, Ορέστες, Καλί, Γεωργιάδης, Καφές, Ζε Βίτορ (46’ Καλογέρης), Μπαργκάν, Καλτσάς (79’ Μπελόν), Ολαϊτάν, Ιωάννου (46’ Κόστλι) 

Στον πάγκο έμειναν οι: Καντιμοίρης, Σνάουτσνερ, Πέρεζ, Τζημογιάννης 

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Λαγός, Κουτρουμπής, Κοντοές, Βλάχος, Φέτσης, Κορδέρο, Φουρτάδο (70’ Σταματής), Γκερέιρο (79’ Κοτσαρίδης), Φούντας, Κατίδης (85’ Αρκούδας) 

Στον πάγκο έμειναν οι: Αραμπατζής, Κατσικοκέρης, Ρίκκα, Μπουγαΐδης

Παραιτήθηκε ο Καρύδας στη Βέροια

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε