Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Superleague – Μποροβήλος: “Για ένα καλύτερο πρωτάθλημα”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα “ιστορική για το ελληνικό ποδόσφαιρο”, τονίζοντας πως οι συγκεκριμένες κινήσεις που αποφασίστηκαν από το Δ.Σ. της Λίγκας θα γίνουν για να έχουμε “.. ένα καλύτερο πρωτάθλημα”

Mιλώντας στον “ΣΠΟΡ FM 94,6” ο Γιώργος Μποροβήλος τόνισε: “Κάθε φορά γίνεται μια προσπάθεια για το καλύτερο. Εκτιμώ πως σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα. Αποφασίστηκε κάτι που θα φέρει πολλές αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο και φυσικά μιλάω για την απόφαση να παιχτεί με 14 ομάδες. Το επόμενο πρωτάθλημα αναμένεται να αποκτήσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού πολλές ομάδες θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Οι τέσσερις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίες πιθανότατα θα έχουν πρόβλημα. Όλο αυτό αναμένεται να προσδώσει ένα επιπρόσθετο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. 

Επίσης τα πλέι οφ με τους έξι πρώτους είναι κάτι σωστό κατά τη γνώμη μου. Πολλές ομάδες είναι αυτές που θα επιδιώξουν να πάρουν ένα εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Όλα αυτά θα βοηθήσουν για να δούμε ένα πολύ καλύτερο πρωτάθλημα”. 

Για το αν είναι αυτός και ο Αστέρας είναι υπέρ της αναδιάρθρωσης: “Σαφώς και είμαστε υπέρ. Εμείς δεν φοράμε… ψηλοτάκουνα, μπορεί να είμαστε χαμηλά αν δούμε τη φετινή τραγικής μας πορεία. Δεν έχει να κάνει αμιγώς με τα συμφέροντά μας, αλλά αν θα παίζουμε σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Η απόφαση ήταν με γνώμονα το καλό. Μπορεί να είμαστε και εμείς στους τέσσερις τελευταίους της βαθμολογίας. Προτιμάμε ένα καλύτερο πρωτάθλημα από το να μην παίζουμε σε κάτι που δεν μας αρέσει”. 

Για ποιο λόγο μπορεί να ψήφισαν αρνητικά οι τρεις ομάδες: “Σε κάθε συμβούλιο δεν επικρατούν μόνο κριτήρια για την αναβάθμιση του προϊόντος αλλά και κριτήρια που εξυπηρετούν τα συμφέροντας του καθενός. Υπήρξαν φωνές για να δούμε κάτι άλλο ή και να συνεχίσουν να υπάρχουν 16 ομάδες. Σε γενικές γραμμές απ’ ότι φαίνεται από την απόφαση του συμβουλίου, για πρώτη φορά υπήρχε μια λογική. Εγώ είχα πρωτοστατήσει πριν χρόνια, είχα προσπαθήσει και είχα φέρει δύο φορές το συγκεκριμένο ερώτημα, να γίνει δηλαδή το πρωτάθλημα με λιγότερες ομάδες. Αυτό θα συμπαρασύρει πολλά προς το καλύτερο”. 

Για την ανακατανομή των εσόδων: “Δεν είμαστε στενά εμείς στον Αστέρα, δεν νομίζω ότι θα σωθούμε αν πάρουμε και 100 χιλ. παραπάνω. Η άποψη που επικράτησε από πολλές ομάδες ήταν ότι δεν έχει σημασία να μοιράσουμε τη φτώχεια μας αλλά να έρθουν περισσότερα κέρδη και τότε να τα μοιράσουμε καλύτερα. Δεν πρέπει να κακομοιριάζουμε. Πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα σε θεσμικό, οργανωτικό και οικονομικό επίπεδο. Δεν γίνεται να είσαι ΠΑΕ και να μην έχεις τίποτα και να έρχεσαι στο πρωτάθλημα για μια… αρπαχτή. Δεν γίνεται, επίσης, να μην λαμβάνουν τίποτα οι ομάδες από το στοίχημα ενώ προσφέρουν σε αυτό. Πρέπει να δούμε κάποια πράγματα που είναι πολύ σοβαρά, για να δούμε που θα πάει αυτή η ανακατανομή. Πρέπει να έρθουν χορηγοί, να έρθουν περισσότεροι φίλαθλοι στα γήπεδα και να δώσουν κάτι παραπάνω και από τα τηλεοπτικά. 

Αν δεν γίνουν αυτά που είπα επιγραμματικά, δεν θα λυθεί το πρόβλημα. Το θέμα είναι να έρθουν έσοδα. Θυμάμαι, παίζαμε κύπελλο και πήγαμε σε ένα γήπεδο. Είχε έξω -15 βαθμούς, έκανε ένας παίκτης μας μπάνιο και μετά δεν μπορούσαν να κάνουν οι άλλοι παίκτες. Πρέπει να δούμε σοβαρά τα πράγματα. Τι παρέχετε στον φίλαθλο, εάν έχει μια καθαρή τουαλέτα, εάν έχει πάρκινγκ. Πρέπει να βελτιώσουμε τη βία, πως θα πάρει ένας άνθρωπος το παιδί του να πάει στο γήπεδο να δει τα είδωλά του; Δεν νομίζω ότι λύσαμε τα πάντα, αλλά έγινε το πρώτο βήμα και πιστεύω πως θα ακολουθήσουν κι άλλα”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε