Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Θετικό το ξεκίνημα της… νέας Εθνικής!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με τις “παλιοσειρές” να σηκώνουν το βάρος στο σκοράρισμα και τους νέους παίκτες να… συμπληρώνουν στα καθοριστικά σημεία, η Εθνική επικράτησε της Ιταλίας 76-70, στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας πριν το Ευρωμπάσκετ που έγινε στην Κύπρο.

Η ανανεωμένη Εθνική έδειξε καλά στο πρώτο της φιλικό κόντρα στην Ιταλία, με τους νέους παίκτες να αφήνουν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.
 
Το τελικό αποτέλεσμα κόντρα στους Ιταλούς μπορεί να μην έχει μεγάλη σημασία, αλλά σίγουρα θα δώσει ψυχολογική ώθηση στην ομάδα του Ηλία Ζούρου.

Η Εθνική έδειξε ιδιαίτερα ορεξάτη, όντας πολύ καλή στην άμυνα κατά διαστήματα.
 
Στην επανάληψη, έδειξε σημάδια κόπωσης και δεν κατάφερε να παίξει στο ίδιο τέμπο όπως στο πρώτο μέρος, ωστόσο το θετικό ήταν ότι πάλεψε κόντρα στους Ιταλούς, που είχαν σε καλή μέρα τους Μπελινέλι και Μπαρνιάνι.
 
Το ευχάριστο για τον Ηλία Ζούρο είναι ότι όλοι όσοι χρησιμοποιήθηκαν έδειξαν μεγάλη διάθεση. Τα 18 λάθη σίγουρα προβληματίζουν ωστόσο αυτή η ομάδα είναι σε σημαντικό βαθμό αλλαγμένη και έτσι δεν έχει αναπτύξει ακόμα αυτοματισμούς (κάτι που θα μπορέσει να το κάνει μέχρι την έναρξη του Ευρομπάσκετ).
 
Πρώτος σκόρεργια την Γαλανόλευκη ο Γιάννης Μπουρούσης με 13 πόντους, καθοριστικός όμως στο τέλος ο Μάικ Μπράμος ο οποίος με τα δύο τρίποντα του έδωσε πνοή στην Εθνική, ενώ ήταν και ψύχραιμος στις βολές, τελειώνοντας το ματς με 12 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 26-18, 38-33, 50-46, 76-70

Ελλάδα (Ζούρος)
: Σλούκας 4, Μπουρούσης 13, Ζήσης 9 (1), Ξανθόπουλος, Μπράμος 12 (2), Φώτσης 11 (1), Παπανικολάου 11, Χαραλαμπίδης 3, Καλάθης Π., Κουφός 7, Βουγιούκας 3, Καϊμακόγλου 3

Ιταλία (Πιανιτζιάνι)
: Μπελινέλι 21 (2), Ποέτα 4, Μαντσινέλι 10, Μπαρνιάνι 14 (1), Τσιντσινιάρι, Καραρέτο 3, Μαεστράντζι 3, Μέλι 2, Κουσίν 2, Ντατόμε 11 (2), Χάκετ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε