Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Θρήνος και συγκίνηση για τον θάνατο του Σιμοντσέλι – ΦΩΤΟ

ΦΩΤΟ REUTERS.
Στο πένθος βυθίστηκε ολόκληρη η Ιταλία για τον χαμό του 24χρονου αναβάτη σε αγώνες moto gp, Μάρκο Σιμοντσέλι στο γκραν πρι της Μαλαισίας. Τραγικές φιγούρες η μητέρα και η σύντροφος του.

Η είδηση έγινε γνωστή περίπου 45 λεπτά μετά το δυστύχημα. Οι άνθρωποι της ομάδας προσπαθούσαν να κρατήσουν όρθιες την μητέρα του Σιμοντσέλι, Ροζέλα και στην σύντροφο του, Κέιτ, ενώ ο πατέρας του 24χρονου, Πάολο ο οποίος τον ακολούθησε μέχρι το ιατρικό κέντρο όπου διακομίσθηκε δεν μπορούσε να πιστέψει τι είχε συμβεί.

ΦΩΤΟ REUTERS

 
Εκτός από τα συγγενικά πρόσωπα του Σιμοντσέλι απαρηγόρητοι ήταν και οι δύο φίλοι του, Βαλεντίνο Ρόσι και Κόλιν Έντουαρντ που είχαν άμεση εμπλοκή στο δυστύχημα.

 
“Ήταν για εμένα σαν μικρότερος αδερφός. Ήταν τόσο δυνατός στην πίστα όσο γλυκός ήταν στη ζωή του. Ακόμη δεν το έχω συνειδητοποιήσει . Θα μου λείψει πολύ”, δήλωσε ο Ρόσι.


 

Από την πλευρά του ο μάνατζέρ του, Κάρλο Πέρνατ υπενθύμισε σε όλους ότι ο Μάρκο ήταν ένα παιδί: “Ο Μάρκο ήταν ένα χαμογελαστό παιδί. Είχε μόνο φίλους. Είχε μεγάλες φιλοδοξίες και όνειρα. Ήταν ένα παιδί από καλή οικογένεια που του είχε διδάξει τις αξίες της ζωής. Δεν υπάρχουν λόγια. Είχε την επιθυμία να ανέβει κάποια στιγμή στην κορυφή του κόσμου. Είχε τεράστια επιθυμία για επιτυχία διότι ήξερε ότι είχε τις δυνατότητες”.

Ο Ισπανός συναθλητής του, Ντάνι Πεδρόσα στάθηκε στην επικινδυνότητα του αθλήματος: “Όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα τα λόγια είναι περιττά. Δεν πρέπει να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα. Αλλά αυτό είναι το άθλημά μας και πολλές φορές ξεχνάμε πόσο επικίνδυνο είναι”. 

 
Ανακοίνωση για το χαμό του Σιμοντσέλι εξέδωσε και η Ducati: “Η ομάδα της Ducati και οι αναβάτες της συναισθάνονται τον πόνο που “χτύπησε την οικογένεια του Moto Gp. Θα θυμόμαστε για πάντα τον Μάρκο για το χαμόγελό του, την τεράστια καρδιά του η οποία ήταν γεμάτη όμορφα συναισθήματα. Ήταν ένας από εμάς”.
 
Στην έναρξη των ποδοσφαιρικών αγώνων της Κυριακής τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε