Τρίτη, 7 Μαΐ
19oC Αθήνα

ΤΣΣΚΑ – ΑΕΚ: Εκτός Champions League! Έπαθε και δεν έμαθε η Ένωση

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Η ΑΕΚ προδώθηκε για ακόμα μία φορά από τα στημένα, ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ με 1-0 στη Μόσχα και με συνολικό σκορ 3-0 αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Champions League. Στα πλέι οφ του Europa League συνεχίζουν οι “κιτρινόμαυροι”, οι οποίοι είναι… αδιόρθωτοι.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ παρουσίασε πολύ καλύτερο πρόσωπο απ’ αυτό του πρώτου παιχνίδιου στην Αθήνα, έφτασε αρκετές φορές κοντά στο γκολ, αλλά στο τέλος έφυγε και πάλι με σκυμμένο το κεφάλι από τον αγωνιστικό χώρο, καθώς δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που είχε για να πετύχει κάποιο τέρμα, ενώ την “πάτησε” πάλι από στημένη φάση.

Σκόρερ του αγώνα ήταν ο Νάτχο, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο και το μόνο που έκανε στο παιχνίδι ήταν να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του Ανέστη στο 74′, έπειτα από κεφαλιά του Μπερεζούτσκι που κέρδισε τους αμυντικούς της ΑΕΚ ύστερα από κόρνερ της ρωσικής ομάδας.

Ο αγώνας:

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ που θα την έβαζε στο παιχνίδι της πρόκρισης. Το 2-0 του ΟΑΚΑ έδινε μεγάλο προβάδισμα στην ΤΣΣΚΑ, ωστόσο οι Ρώσοι δεν πάτουσαν και πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα λεπτά του αγώνα, δίνοντας… δικαιώματα. Ο Ακινφέεφ απέκρουσε ένα σουτ του Μάνταλου στο 10′, με τους Ρώσους να ανεβάζουν στροφές στη συνέχεια και να χάνουν δύο καλές ευκαιρίες με τον Βιτίνιο. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει άλλες ευκαιρίες, με το 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 60′.  Ο Γιόχανσον έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Ακινφέεφ έδιωξε, το ριμπάουντ πήρε ο Κλωναρίδης, ο οποίος κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ!

Στο 74′ η ΤΣΣΚΑ σκόραρε και σφράγισε την πρόκριση. Ο Βιτίνιο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βασίν πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Νάτχο παρά την προσπάθεια του Ανέστη την έσπρωξε στα δίχτυα. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι. Έτσι, η ΤΣΣΚΑ νίκησε 1-0 και πήρε εύκολα την πρόκριση για τα πλέι οφ του Champions League, ενώ η ΑΕΚ συνεχίζει στο Europa League.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Γκοντσαρένκο): Ακινφέεφ, Β.Μπερεζούτσκι, Βασίν, Α.Μπερεζούτσκι, Σενίκοφ, Φερνάντες, Φέρνμπλουμ, Γκολοβίν (81′ Μιλάνοφ ), Τζαγκόεφ (72′ Νάτχο ), Τσάλοφ(69′ Ολάναρε), Βιτίνιο

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Μπακάκης, Λόπες, Σιμόες (77′ Γαλανόπουλος), Γιόχανσον, Μάνταλος, Κλωναρίδης (77′ Γιακουμάκης ), Λιβάγια (71′ Χριστοδουλόπουλος).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε