Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

«Τρέχοντας στο Κάστρο του Ναυπλίου– Nafplio Castle Run»

«Τρέχοντας στο Κάστρο του Ναυπλίου– Nafplio Castle Run»

Eνας μοναδικός αγώνας θα γίνει στις 27 Νοεμβρίου 2016 στο Ναύπλιο, με τους δρομείς να ανεβαίνουν στο ιστορικό κάστρο του Παλαμηδίου και να συνεχίζουν από εκεί τη διαδρομή τους, σε έναν ξεχωριστό αγώνα που δεν έχει όμοιο του σε όλο τον κόσμο.

Η παρουσίαση του αγώνα έγινε από το Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Κωστούρο, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που πήρε η Οργανωτική Επιτροπή για την διοργάνωση σε ετήσια βάση του «Παλαμηδείου Άθλου – Castle Run», στις 27 Νοεμβρίου 2016, ταυτόχρονα με τις τελετές για την άλωση του κάστρου του Παλαμηδίου και την απελευθέρωση του Ναυπλίου.

Ο Δήμαρχος, Αναφέρθηκε στην πρόθεση της Δημοτικής αρχής ο Παλαμήδειος Άθλος να αποτελέσει ένα εξ ίσου μεγάλο αθλητικό, συμμετοχικό, κοινωνικό και τουριστικό γεγονός στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, το οποίο θα ακολουθήσει την επιτυχία του Μαραθωνίου Ναυπλίου. Ανέδειξε και τις άλλες μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που γίνονται στο Ναύπλιο επισημένοντας ότι το Ναύπλιο αποτελεί σημαντικό Αθλητικό προορισμό. Αναφέρθηκε στην ανταπόκριση που έτυχε η διοργάνωση από όλους τους θεσμικούς, κρατικούς, τοπικούς και εθελοντικούς φορείς της πόλης και ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον ΕΟΤ και την AIPS ,για την εξωστρέφεια που επιδιώκεται από την Δημοτική αρχή για τον Αθλητικό τουρισμό.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην συνεργασία της οργανωτικής επιτροπής με την εφορεία αρχαιοτήτων Αργολίδας γιατί με την συμβολή της κυρίας Άλκηστις Παπαδημητρίου εξασφαλίστηκε αφενός να διοργανωθεί για δεύτερη χρονιά ο αγώνας δρόμου με ανάβαση στο κάστρο του Παλαμηδίου και αφετέρου η δωρεάν για όλους επίσκεψη το εορταστικό αυτό διήμερο.

Ανακοίνωσε τον κοινωνικό στόχο της διοργάνωσης που είναι η ενίσχυση των δράσεων του Συλλόγου ΑμεΑ Αργολίδας και τέλος ευχαρίστησε τους Δημότες που αγκάλιασαν την διοργάνωση και τους κάλεσε να συμμετέχουν στον Παλαμήδειο Άθλο και στους παράλληλους αγώνες σαν αθλητές η φίλαθλοι και να χαρούν την ημέρα που Γιορτάζει η πόλη τους.
Στην επίσημη παρουσίαση του αγώνα, εκτός από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Κωστούρο υπήρχε παρουσία των τοπικών αρχών, του Εκπροσώπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου Θεματικό Αντίπεριφερειάρχη Κ. Βασίλη Σιδέρη, του εκπροσώπου του ΓΓ του ΕΟΤ κ. Χαροκόπου Κωνσταντίνου, του εκπροσώπου του ΣΕΓΑΣ κ. Ιωάννη Μπόλλα, των θεσμικών φορέων, πλήθος Δημοσιογράφων του έντυπού και ηλεκτρονικου τύπου από σχεδόν όλα τα Αθηναϊκά και τα τοπικά ΜΜΕ και παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητικών Συντακτών ( AIPS) κ. Ιωάννη Δάρρα.

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κύριος Βασίλης Σιδέρης, αναφέρθηκε στην συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και σε αυτή τη διοργάνωση τονίζοντας ότι η πρόσκληση της συμμετοχής είναι σύμφωνη με το πρόγραμμα και τους στόχους της Περιφέρειας στο πλαίσιο της ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού.
Χαρακτήρισε τον Παλαμήδειο Άθλο ως ένα δρόμο που με τα χρόνια εξελίσσεται με αποτέλεσμα να φτάσει στην σημερινή ιδιαίτερα ελκυστική αγωνιστική μορφή με την ανάβαση των σκαλοπατιών του κάστρου του Παλαμηδίου.

Ο Εκπρόσωπος του Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Χαροκόπος Κωνσταντίνος απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ, κ. Δημήτριου Τρυφωνόπουλου, ο οποίος λόγω
προγραμματισμένου υπηρεσιακού ταξιδιού, δεν κατάφερε να βρίσκεται εδώ σήμερα κοντά μας.
«Με ενθουσιασμό χαιρετίζω και τη φετινή διοργάνωση του «Παλαμηδείου Άθλου 2016- Nafplio Castle Run», που πραγματοποιείται σε μία από τις πιο όμορφες και συνάμα ιστορικές πόλεις της χώρας μας, το Ναύπλιο.
Ο «Παλαμήδειος Άθλος» αποκτά τη δική του ξεχωριστή θέση μέσα στις υπόλοιπες διοργανώσεις της πόλης. Και αυτό γιατί του αναγνωρίζεται η συμβολή του τόσο στην ανάδειξη της ιστορικότητάς όσο και την προβολή του Ναυπλίου ως αθλητικού και τουριστικού προορισμού.
Η πρώτη πετυχημένη διοργάνωση απέδειξε αυτό που είχαν διακηρύξει μαζί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού και η Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή το 2004: ο Τουρισμός και ο Αθλητισμός οραματίζονται κοινούς στόχους. Ο Αθλητισμός περιλαμβάνει ταξίδια και ο Τουρισμός μεγάλα αθλητικά γεγονότα, ως τουριστικά εκθέματα.
Η αγωνιστική ανάβαση του κάστρου του Παλαμηδίου γίνεται παράλληλα με τις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης του Ναυπλίου κάθε τελευταία Κυριακή του Νοέμβρη (φέτος στις 27.11.2016). Την ίδια στιγμή, όλοι οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη δρομική εμπειρία με φόντο το μοναδικό Παλαμήδι, ένα από τα σημαντικότερα φρούρια βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα, την επιβλητική χερσόνησο της Ακροναυπλίας αλλά και το μαγευτικό Μπούρτζι, το επιθαλάσσιο φρούριο που αποτελεί σήμα κατατεθέν του Nαυπλίου.
Δρομικοί Αγώνες λοιπόν, όπως το Nafplio Castle Run και ο Μαραθώνιος Ναυπλίου (έγινε τον περασμένο Μάρτιο), εστιάζουν στην προβολή στο εξωτερικό της πόλης, της Αργολίδας ευρύτερα και τελικά της Ελλάδας, με σημαντικά οφέλη για το τουριστικό μας προϊόν.»

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητικών Συντακτών ( AIPS) κ. Ιωάννης Δάρρας αφού συνεχάρη την Δημοτική αρχή και την Οργανωτική Επιτροπή για την διοργάνωση ενός τόσο σημαντικού και συμβολικού αθλητικού γεγονότος, δεσμευτικέ να παρουσιάσει τον «Παλαμήδειο Άθλο» στην συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητικών Συντακτών που θα γίνει στην Αυστρία εντός του Νοεμβρίου

Ο Γενικός Δ/ντης κ. Ευάγγελος Παπαποστόλου, αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στον αγώνα, παρουσίασε το πρόγραμμα και ανακοίνωσε τα συνολικά αριθμό των συμμετεχόντων ο οποίος ξεπέρασε τις 2000 συμμετοχές, αριθμός σημαντικός στην δεύτερη υλοποίηση αυτής της διοργάνωσης. Σημείωσε ότι πέραν από τους συμμετέχοντες υπάρχουν και τα συνοδευτικά πρόσωπα και οι φίλαθλοι οι οποίοι θα προσέλθουν την Κυριακή στους αγώνες τους οποίους εκτίμησε σε 2.000 επιπλέον και Τέλος αναφέρθηκε στον συνολικό αριθμό του προσωπικού (εμμίσθου και εθελοντικού) που συμβάλει στην ασφαλή διεξαγωγή του Παλαμηδείου Άθλου και ο οποίος ανέρχεται σε 300 άτομα.

Ο κ. Παπαποστόλου ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αναδεικνύοντας την μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομικής Δ/νσης και της Τροχαίας Ναυπλίου. Ευχαρίστησε τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων δρομέων Αργολίδας, και τις διασωστικές υγειονομικές δυνάμεις (Εθελοντικών και Κρατικών φορέων) για την συμβολή τους.

Ο “Παλαμήδειος Άθλος” είναι αγώνας ειδικών απαιτήσεων σε συνολική απόσταση 5χλμ. Το πρώτο μέρος (850μ με απότομη ανωφέρεια) περιλαμβάνει την ανάβαση στο ιστορικό κάστρο από τα 999 σκαλοπάτια και τη διάσχιση του κάστρου. Το δεύτερο μέρος (4,15 κατηφορικά χιλιόμετρα) περιλαμβάνει την κάθοδο του Παλαμήδειου Λόφου μέσω της ασφαλτοστρωμένης διαδρομής μέχρι τον τερματισμό στο κέντρο του Ναυπλίου. Επίσης θα διεξαχθεί αγώνας 10 χιλιομέτρων αλλά και 3 χιλιομέτρων.

 

 

Δείτε εδώ πλάνα και δηλώσεις από τη συνέντευξη Τύπου:
https://www.youtube.com/watch?v=0Ajl33OAg8A

Για περισσότερες πληροφορίες για τις εγγραφές:
http://nafpliocastlerun.gr/gr/other/anoigma-eggrafon

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε