Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Αποκλείστηκε όρθιος

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Για ογδονταοκτώ λεπτά τους έκανε να βλέπουν τον χάρο με τα μάτια τους. Έδειξε πως ακόμα και όταν βρίσκεται σε αγωνιστική κάμψη μπορεί με το φιλότιμο των παικτών του και τον ποδοσφαιρικό εγωισμό τους να σταθεί όρθιος.

Είναι και αυτό από τα χαρακτηριστικά μιας μεγάλης ομάδας. Γιατί ο Ολυμπιακός είναι ακριβώς αυτό. Μια μεγάλη ομάδα που βρίσκεται σε κρίση. Ολοι διαπίστωσαν ότι η Μπορντό υπερέχει τεχνικά των ερυθρολεύκων. Είναι δουλεμένη από τον προπονητή της και μπορεί να βγάζει φαρμακερές αντεπιθέσεις με τρεις γρήγορες πάσες. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα “δουλεμένη” από τον κόσμο του από το πρόσφατο ένδοξο παρελθόν της και από τον προσωπικό εγωισμό ορισμένων παικτών της. Θα έγραφα όλων των παικτών της αν ο Λούα Λούα δεν είχε φροντίσει χτες να παρακολουθήσει το ματς μέσα από το γήπεδο για να μην πληρώσει εισιτήριο. Χρωστάει χάρη στο Μπάντοβιτς που τον άφησε για ενενήντα λεπτά να στέκεται όρθιος με σορτσάκι και φανέλα μέσα στο κρύο για να παρακολουθεί τις προσπάθειές των συμπαικτών του.

Ο Στολτίδης που είναι σε άσχημη αγωνιστική κατάσταση και μέχρι να φέρει την μπάλα μπροστά του προλάβαιναν να τον περικυκλώσουν τρεις αντίπαλοι του, το προσπάθησε όσο μπορούσε και έγινε αλλαγή γιατί είχε ήδη καταθέσει κάθε ικμάδα της δύναμης του. Το ίδιο έκανε και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος παρά τα δύο ερασιτεχνικά λάθη του που δεν κόστισαν τελικά γιατί τα διόρθωσε ο Νικοπολίδης. Οταν όμως κάνει λάθος ο Αντώνης δεν υπάρχει κάποιος για να το διορθώσει. Ετσι στο φαλτσαριστό χτύπημα του Γκουργκίφ η μπάλα πήγε στα δίχτυα του και ο αιφνιδιασμός ήταν πλήρης.

Ο Ολυμπιακός αντί να καταρρεύσει επειδή γινόταν φανερό ότι δεν υπήρχε περιθώρια ανατροπής της κατάστασης το πάλεψε με κατοχή της μπάλας και ανεπιτυχής έστω προσπάθειες να βγει μπροστά. Και εκεί που όλοι περίμεναν με την απερίσκεπτη αποβολή του Νταρμπισάιρ να παραδώσει το πνεύμα του ήρθε ο εκτός κλίματος Μήτρογλου να αναστατώσει τους συμπαίκτες του αλλά και τους αντιπάλους.

Στη ρώσικη ρουλέτα που ακολούθησε ο Ολυμπιακός πόνταρε στους δύο ακραίους του μπακ Τοροσίδη και Ραούλ Μπράβο που έγιναν εξτρέμ για να καλύψουν τις αδυναμίες του Λούα Λούα και του Ντάτολο. Οι δύο τους δημιούργησαν και έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία για πρόκριση. Το δεύτερο γκολ των Γάλλων ήρθε γιατί ο κουρασμένος Τοροσίδης δεν είχε δυνάμεις να πάει πάνω στον Τρεμουλινάς και ο Νικοπολίδης δεν υπολόγισε “πάλι” την πορεία της μπάλας. Οι ερυθρόλευκοι έχασαν την πρόκριση αλλά κέρδισαν σε ηθικό και ψυχολογία, έτσι όπως τους έχουν πάει τα πράγματα στο πρωτάθλημα δεν είναι κάτι αμελητέο

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε