Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Άρνηση και μείωση

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Η γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφάσισε το απόγευμα της Παρασκευής να γίνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 6 εκ. ευρώ με τιμή μετοχής τα 0,34 ευρώ και η διαδικασία να ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου. Κανονικά η πρεμιέρα με τον Λεβαδειακό μετά την άρνηση της Superleague. Πλήγμα με Χριστοδουλόπουλο.

Το διοικητικό συμβούλιο είχε προτείνει ΑΜΚ κατά 15 εκ. ευρώ αλλά τα δεδομένα άλλαξαν μετά από πρόταση του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος εκπροσώπησε τη Παναθηναϊκή Συμμαχία στη γενική συνέλευση αλλά και τον Νικόλα Πατέρα. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος είχε προτείνει τον περασμένο Σεπτέμβριο αύξηση κατά 15 εκ. ευρώ, εκπροσωπήθηκε από τον Βαγγέλη Πέτσο και ψήφισε “παρών”.

Προφανώς τα δεδομένα άλλαξαν επειδή η “Παναθηναϊκή Συμμαχία” θέλει να προασπίσει το 54.7% των μετοχών που έχει στην κατοχή της. Σε περίπτωση ΑΜΚ15 εκατ. ευρώ, ο Γιάννης Αλαφούζος θα έπρεπε να βάλει 9.1 εκατ. ευρώ, χρήματα που είναι αδύνατο να συγκεντρωθούν από την προσπάθεια που έχει αρχίσει από τις 2 Ιουλίου. Τώρα που η ΑΜΚ ορίστηκε στα 6 εκατ. ευρώ, η “Παναθηναϊκή Συμμαχία” θα πρέπει να συμμετάσχει με 3.2 εκατ. ευρώ, ποσό που δύναται να συγκεντρώσει από τη στιγμή που έχει ήδη 2.1 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Αλαφούζου:

“Προσωρινά αποφασίσαμε να κάνουμε αύξηση 6 εκατ.ευρώ για να δώσουμε τη δυνατότητα στους παλαιούς μετόχους να συμμετέχουν γιατί στα 15 εκατ. ευρώ δεν συμμετείχαν, δεν είχαν τη δυνατότητα τόσο μεγάλο ποσό. Καλέσαμε επιπλέον και εγώ και ο κ. Βγενόπουλος, και ο κ.Πατέρας, και ο κ. Μακρόπουλος ο πρεσβύτερος των συμμετεχόντων, οποιονδήποτε σοβαρό επενδυτή υπάρχει να συζητήσουμε πιθανούς όρους για να μπει στον Παναθηναϊκό”.

– Εχετε καμία ένδειξη από ενδιαφέρον επιχειρηματία;

“Καμία. Μακάρι να είχαμε. Καλούμε και είμαστε ανοιχτοί για να έρθει οποιοσδήποτε νέος επενδυτής στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι ξέφραγο αμπέλι ο Παναθηναϊκός, είναι μια συντεταγμένη επιχείρηση, με έσοδα και έξοδα και οποιοσδήποτε επενδυτής πρέπει να ελεγχτεί για τα κίνητρα του.

Στόχος ήταν το Γιουρόπα Λιγκ. Είμαστε ρεαλιστές. Ξεκινάμε τραυματισμένοι τη σεζόν από την περσινή περιπέτεια. Τον πετύχαμε το στόχο μας. Το Γιουρόπα Λιγκ μας δίνει έξτρα λεφτά και μαζί με τα χρήματα από τους μετόχους νομίζουμε ότι θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα νοικοκυρεμένο μαγαζί. Κάναμε μεταγραφές, πιστεύουμε ότι θα υπάρχει καλύτερη κατάληξη από πέρσι. Θα προσπαθήσουμε για την υπέρβαση του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι παίκτες προφανώς το θέλουν και θα το προσπαθήσουν. Μπορεί να είναι δύσκολη η χρονιά αλλά πιστεύω θα τα καταφέρουμε. Εδώ τα καταφέραμε πέρυσι. Πόσο μάλλον τώρα που είμαστε δεμένη ομάδα. Ο Παναθηναϊκός ανήκει στους οπαδούς του. Εγώ δεν μέτοχος, είμαι μέλος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Δεν έχω καμιά άλλη συμμετοχή.

Στη Σούπερ Λίγκα πήγαμε να ζητήσουμε αναβολή του αγώνα με τον Λεβαδειακό γιατί ήταν πολύ στριμωγμένες οι ημερομηνίες. Το παιχνίδι είναι κρίσιμο για τον Παναθηναϊκό και θεωρήσαμε χρέος μας να κάνουμε αυτό το αίτημα. Η Σούπερ Λίγκα δεν έχει θέληση να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Οντως δεν υπήρχε προηγούμενο. Όμως πέρσι η ΕΠΟ διευκόλυνε τον Ολυμπιακό και η Σούπερ Λίγκα έκανε διευκολύνσεις σε ομάδες εις βάρος του Παναθηναϊκού. Άκουσα πολλά και από τον κ. Μώραλη και από τον κ. Βρέτζο για τον τρόπο που εκφράζομαι και τους είπα ότι εκφράζω προσωπική άποψη και θα συνεχίσω να την εκφράζω”.

Απορρίφθηκε το αίτημα του Παναθηναϊκού παρουσία του Αλαφούζου

Χάνει την Μάλαγα ο Χριστοδουλόπουλος

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε