Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Αυτή η ΑΕΚ δεν βλέπεται – Βαριά ήττα από Άντερλεχτ

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
Ηχηρή “σφαλιάρα” δέχτηκε η Ένωση στις Βρυξέλλες, δείχνοντας ένα απογοητευτικό πρόσωπο. Με άμυνα για… κλάματα και τον Κωνσταντόπουλο σε τραγική βραδιά, ο “Δικέφαλος” δέχτηκε τέσσερα γκολ, ενώ τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Μανολά (77′). “Όαση” για τους “κιτρινόμαυρους” ο Λεονάρντο, που πέτυχε και το μοναδικό τους γκολ.
Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Παρά τις σημαντικές απουσίες της στον χώρο του κέντρου, η Ένωση είχε τον έλεγχο του ματς στα πρώτα λεπτά, με τον Βάργκας να παρουσιάζει πολύ καλά στοιχεία, ενώ επιθετικά ο Λεονάρντο έδειξε από νωρίς πως βρίσκεται σε καλή μέρα.

 
Δυστυχώς όμως, τα κενά στην άμυνα των “κιτρινόμαυρων” άρχισαν πολύ νωρίς να κάνουν την παρουσία τους, με αποκορύφωμα το… φτηνό γκολ του Σουάρες (16′) με το οποίο η Άντερλεχτ άνοιξε το σκορ.
 
Τα λάθη των παικτών του “Δικέφαλου” συνεχίστηκαν, ο Κωνσταντόπουλος έδειξε να μην έχει “μπει” στο ματς και έτσι το δεύτερο γκολ από τους Βέλγους ήρθε στο 33′ από την κεφαλιά του Γιοβάνοβιτς.
 
Το φανταστικό τέρμα του Λεονάρντο -τρία λεπτά αργότερα- αναπτέρωσε προσωρινά τις ελπίδες των “κιτρινόμαυρων”, αλλά είπαμε… η άμυνα της ελληνικής ομάδας βρισκόταν σε “τρικυμία”. Με την συμπλήρωση των 40′ ο Σουάρες πέρασε για μία ακόμη φορά τον Γεωργέα και με άπιαστο πλασέ νίκησε τον Κωνσταντόπουλο.
 
Με την έναρξη της επανάληψης, ο Μανόλο Χιμένεθ πέρασε τον Χοσέ Κάρλος στην θέση του αρνητικού Λαγού και λίγο αργότερα τον Μπέλεκ αντί του Λυμπερόπουλου, ελπίζοντας πως έτσι θα προκαλέσει ένα… επιθετικό ξέσπασμα για την ΑΕΚ.
 
Οι ευκαιρίες όμως για την Ένωση δεν δημιουργήθηκαν, ενώ και η αμυντική της λειτουργία δεν βελτιώθηκε αισθητά κόντρα στην πάντα επικίνδυνη Άντερλεχτ. Η αποβολή του Μανολά (77′)… τονίζει ακόμα περισσότερο την τραγική βραδιά των “κιτρινόμαυρων” (ο Έλληνας αμυντικός προσπάθησε να κερδίσει την αποβολή του Γιοβάνοβιτς -πέφτοντας υπερβολικά- και αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ αποχωρώντας χειροκρότησε ειρωνικά το κοινό στην εξέδρα).
 
Η τραγική βραδιά για την ΑΕΚ ολοκληρώθηκε με το χατ-τρικ του Σουάρες (84′), ο οποίος αμέσως μετά αποθεώθηκε κατά την αλλαγή του.

Οι συνθέσεις:
 

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Προτό, Βασιλέφσκι, Κουγιατέ (85′ Σαφάρι), Γιουχάς, Ντεσχάχτ, Μπιλιά, Κλίεσταν, Ζιλέ, Γιοβάνοβιτς (80′ Γιακοβένκο), Σουάρες (85′ Ντε Σούερ), Φερνάντο.
 
ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Γεωργέας, Καράμπελας, Δέλλας, Μανωλάς, Βάργκας, Γκέντσογλου, Λεονάρντο (71′ Σιαλμάς), Γκούντγιονσεν, Λαγός (46′ Χοσέ Κάρλος), Λυμπερόπουλος (57′ Μπέλεκ).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε