Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Eurobasket 2017 – Εθνική Ελλάδας: Υπαινιγμοί Μίσσα μετά τη νέα ήττα!

Eurobasket 2017 – Εθνική Ελλάδας: Υπαινιγμοί Μίσσα μετά τη νέα ήττα!
ΦΩΤΟ FIBA

– Η Εθνική Ελλάδας ηττήθηκε κι από τη Σλοβενία για την τρίτη αγωνιστική του Eurobasket 2017, σκορπώντας την απογοήτευση στους φίλους της “επίσημης αγαπημένης”
– Σε μπελάδες μπήκε η “γαλανόλευκη” σε ότι αφορά την υπόθεση πρόκριση στη νοκ άουτ φάση
– Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εθνική ομάδα
– “Όταν τελειώσει το τουρνουά θα πω πάρα πολλά”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Κώστας Μίσσας
– Ιδανικοί αυτόχειρες οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδας που έχασαν ένα δικό τους παιχνίδι

Η Εθνική Ελλάδας βιώνει μία “περίεργη” κατάσταση. Η προετοιμασία της για το Eurobasket 2017 δεν έγινε κάτω από τις καλύτερες συνθήκες, πράγμα που φαίνεται στο παρκέ στα επίσημα παιχνίδια της, όπου μετράει δύο ήττες σε τρία παιχνίδια και κινδυνεύει να μείνει πρόωρα εκτός διοργάνωσης, αν δεν τα καταφέρει κόντρα σε Φινλανδία και Πολωνία.

Η απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο και ο τρόπος που έγινε γνωστή, τα επεισόδια μεταξύ των Μπουρούση και Παππά (Θυμίζουμε ότι οι δύο παίκτες είχαν έρθει στα χέρια στις 22 Αυγούστου) αλλά και των Παπανικολάου και Αγραβάνη (είχαν φραστικό επεισόδιο μετά το φιλικό με τη Σερβία στο Βελιγράδι) δημιούργησαν “τριγμούς” στις τάξεις της Εθνικής Ελλάδας, η οποία δεν έδειξε καλό πρόσωπο στα τελευταία φιλικά προετοιμασίας της.

Τα προβλήματα ξεπεράστηκαν και οι παίκτες τα βρήκαν μεταξύ τους, ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί ενωμένη στο Eurobasket, χωρίς να σημαίνει ότι όλα είναι τέλεια πλέον στο στρατόπεδο της “επίσημενης αγαπημένης”. Μόλις χθες (2/9) ο Δημήτρης Αγραβάνης εξέφρασε τα παραπονά του για τον λίγο χρόνο συμμετοχής που παίρνει.

 

Αυτή ήταν η φωτογραφία που ανέβασε ο Αγραβάνης στο instagram, μετά το χθεσινό παιχνίδι με τη Γαλλία, όπου αγωνίστηκε για 43 δευτερόλεπτα, ξεκαθαρίζοντας ότι θέλει να αγωνίζεται κι όχι να κάθεται στον πάγκο.

Ο Κώστας Σλούκας προσπάθησε να συμμαζέψει τα πράγματα μετά την ήττα, τονίζοντας ότι είναι κρίμα λέγονται κουβέντες γι’ αυτή την ομάδα. “Σε αυτή την ομάδα είναι 12 παιδιά που αγαπάνε το εθνόσημο και την Εθνική. Είναι κρίμα να λέμε κουβέντες για αυτά τα παιδιά και τους προπονητές τους. Ρισκάρουν κάθε καλοκαίρι για κάτι καλό. Μεταξύ μας υπάρχει καλό κλίμα και παλεύουμε για το καλό της ομάδας”, τόνισε ο γκαρντ της Φενέρμπαχτσε, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Ο Κώστας Μίσσας δέχεται σκληρή κριτική, με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει μετά την ήττα από τη Σλοβενία ότι “όταν τελειώσει το τουρνουά και κάνουμε μία αναδρομή, θα πω πάρα πολλά πράγματα που τώρα δεν έχει λογική να πω“. Μετά το τέλος του Eurobasket 2017, ο Έλληνας τεχνικός θα δώσει… απαντήσεις για όλα τα “καυτά” θέματα της Εθνικής. Για την ώρα, η ομάδα πρέπει να μείνει ενωμένη για να περάσει αρχικά στους “16”.

Οι δηλώσεις του Κώστα Μίσσα

“Η εικόνα ήταν καλύτερη αλλά χάσαμε στις λεπτομέρειες. Είναι σημαντικό να πιστέψουμε σε εμάς. Οι λεπτομέρειες ήταν αυτές που καθόρισαν τη διαφορά. Δύο χαμένα ριμπάουντ και οι Σλοβένοι σκόραραν 4 πόντους. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα στο πικ εν ρολ. Βρήκαμε πόντους, αλλά πρέπει να βελτιώσουμε το κομμάτι αυτό. Κάποια σουτ ήταν με δύσκολες προϋποθέσεις. Πρέπει να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι”.

Για τους λόγους που δεν έπαιξε πολύ ο Θανάσης Αντετοκούνμπο: «Δεν ήταν κάτι. Δεν έπαιξε πολύ γιατί ο Πρίντεζης έπαιξε καλά και αλλάξαμε με τον Αγραβάνη στην άμυνα. Θέλαμε παίκτες με περισσότερα στοιχεία στην επίθεση.  Γι αυτό αλλάξαμε πολλούς παίκτες, ώστε να είναι φρέσκοι. Αλλάξαμε τον Σλούκα, τον Παπανικολάου. Παίξαμε σκληρά στην άμυνα, αλλά όταν κάνεις αλλαγές δεν μένεις στο ίδιο επίπεδο».

Στη συνέχεια, ο Έλληνας κόουτς μίλησε και στην μικτή ζώνη, στους εκπροσώπους του Τύπου: «Παίξαμε συγκεντρωμένα απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Είχαν πολλά επιθετικά ριμπάουντ κι αυτό ήταν πρόβλημα. Το δεύτερο κομμάτι είναι ότι φάγαμε 23 πόντους από το pick n’ roll. Μπαίνουμε στη λογική να δοκιμάζουμε χαμηλά σχήματα, αλλά το θέμα είναι και τι χάνεις στην επίθεση. Τα 3/20 τρίποντα ήταν πάλι ένα πολύ κακό ποσοστό. Πολλά σουτ δεν ήταν ισορροπημένα. Σε ορισμένα σημεία, πάντως, θα μπορούσαμε να έχουμε μεγαλύτερη διαφορά. Θεωρώ ότι η τελική έκβαση κρίθηκε από δύο επιθετικά ριμπάουντ και δύο φάσεις του Ντράγκιτς στο pick n’ roll».

“Σήμερα αρχίσαμε να λειτουργούμε σαν ομάδα. Αυτό είναι το στοιχείο που μπορεί να μας βοηθήσει να πάρουμε αυτό που μας αναλογεί. Όταν τελειώσει το τουρνουά και κάνουμε μία αναδρομή, θα πω πάρα πολλά πράγματα που τώρα δεν έχει λογική να πω», κατέληξε ο Έλληνα τεχνικός.

Ιδανικοί αυτόχειρες

Στο παιχνίδι με τη Γαλλία, η Εθνική Ελλάδας είχε τραγική εικόνα για τρία δεκάλεπτα, γι’αυτό κι έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από το παρκέ. Κόντρα στους Σλοβένους, η “γαλανόλευκη” είχε βελτιωμένη εικόνα, ωστόσο “αυτοκτόνησε” στην τέταρτη περίοδο, με αποτέλεσμα να ηττηθεί και πάλι. Οι παίκτες του Μίσσα δεν έβγαλαν σχεδόν ούτε μία σωστή άμυνα και κατάφεραν να δεχτούν σε μία περίοδο 26 πόντους. Πέρα από το “περίεργο” κλίμα στην ομάδα,  η Εθνική Ελλάδας έχει, πάντως, και χτυπητές αδυναμίες στον αγωνιστικό τομέα. Η ομάδα του Κώστα Μίσσα είναι πολύ κακή στην πικ εν ρολ άμυνα, με τους Γάλλους και τους Σλοβένους να μας δημιουργούν τεράστια προβλήματα.

Κακά τα ψέματα, η εικόνα της Εθνικής Ελλάδας έχει απογοητεύσει τους φίλους της. Η νίκη στα παιχνίδια με τη Φινλανδία και την Πολωνία είναι μονόδρομος για τη “γαλανόλευκη”. Σε περίπτωση πρόωρου αποκλεισμού (σ.σ. ο κίνδυνος είναι… ορατός), η “επίσημη αγαπημένη” θα μας πάει πολλά χρόνια πίσω κι γι’αυτό έχει σίγουρα ευθύνες και η ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης, η οποία δεν φρόντισε να βρει έγκαιρα λύση στο θέμα του προποπονήτη, αφήνοντας την ομάδα ακέφαλη μέχρι και τις αρχές του καλοκαιριού.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις