weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Δημητρέλος: Μακάρι να ενεργοποιηθεί ο Βιντιάδης

Δημητρέλος: Μακάρι να ενεργοποιηθεί ο Βιντιάδης | Newsit.gr
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέας Δημητρέλος, μίλησε στον REAL FM 97,8 για το επενδυτικό ενδιαφέρον που προέκυψε στην ομάδα, καθώς και τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την επίσημη εκδήλωση ενδιαφέροντος για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ομάδας, ο κ. Δημητρέλος, τόνισε: «Ο κ. Βιντιάδης ζήτησε προθεσμία 60 ημερών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα τις εξαντλήσει. Ακόμη δεν του έχουμε απαντήσει καθώς πρέπει να προηγηθεί το ΔΣ της ΠΑΕ προκειμένου να αποδεχτούμε την πρόταση. Τυπικά έτσι πρέπει να γίνει. Έχω ενημερώσει τα περισσότερα μέλη και τον πρόεδρο για την περίπτωση αυτή. Θα κάνουμε το διοικητικό συμβούλιο την Τρίτη».

Για την παρεξήγηση που δημιουργήθηκε σχετικά με την μη έγκαιρη ενημέρωση του Θωμά Μαύρου για το επενδυτικό ενδιαφέρον, ο Ανδρέας Δημητρέλος ξεκαθάρισε: «Ενημερώθηκε ο πρόεδρος, απλώς εγώ την ίδια μέρα που ήμουν στη συνεδρίαση της λίγκας δεχόμουν συνεχώς κλήσεις από τους δημοσιογράφους, με αποτέλεσμα να εξαντληθεί άμεσα η μπαταρία στο κινητό μου. Τον κάλεσα την επόμενη μέρα το πρωί».

Για τις επόμενες κινήσεις της ομάδας, σημείωσε: «Έχουμε αρχίσει ήδη να συγκεντρώνουμε τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να αποσταλούν στον υποψήφιο επενδυτή για να μην χάνεται χρόνος. Εγώ είμαι υποχρεωμένος να τον ενημερώσω για τα πάντα και αυτός θα κρίνει στη συνέχεια το πόσο γρήγορα θα πρέπει να κινηθεί. Τώρα αν εμείς καταφέρουμε να πάρουμε κάποια παράταση στην καταβολή ορισμένων οφειλών, θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε. Μας πιέζει ο χρόνος να βρούμε άμεσα λύσεις, ενδεχομένως όμως κάποιες καταστάσεις να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε αυτόν τον σκόπελο και να καταφέρουμε να πάρουμε παράταση ενός μήνα».

Για τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα, αποκάλυψε: «Για ορισμένες οφειλές δεν έχουμε καταφέρει να ανταποκριθούμε και είμαστε εκπρόθεσμοι. Το γεγονός όμως ότι δεν έχουν προχωρήσει κάποιες ενέργειες που θα πλήξουν την ομάδα, είναι κατά την προσωπική μου άποψη το γεγονός πως το δημόσιο συμφέρον δεν είναι να εκτελέσουν οι ενέργειες αυτές που προβλέπονται από το νόμο, αλλά να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια ώστε να καταφέρει η ΑΕΚ να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της».

Κληθείς να πει αν είναι αισιόδοξος αναφορικά με την περίπτωση Βιντιάδη, υποστήριξε: «Τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος για να χρηματοδοτήσει την εταιρία. Το όνομα του κ. Βιντιάδη στον χώρο του είναι γνωστό. Αν λοιπόν αυτός αποφασίσει να ενδιαφερθεί για την ΑΕΚ, ίσως να είναι η καλύτερη λύση για την ομάδα στην προκειμένη περίπτωση, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εγώ από τον Φεβρουάριο, αυτό που προσπαθώ είναι μέσω κάποιων διαδικασιών να κερδίσω χρόνο, μη τυχόν και ευαισθητοποιηθεί κάποιος άνθρωπος και ενεργοποιηθεί. Πράγματι λοιπόν αν ενεργοποιηθεί ο κ. Βιντιάδης, θα είναι ευχής έργον.

Μετά από 6 μήνες στην ομάδα, νομίζω ότι είμαι σε θέση να πω ότι τα χρέη που έχουν παρουσιαστεί και θα παρουσιαστούν ξανά με έγγραφα στον κ. Βιντιάδη, θα είναι αυτά για τα οποία υπάρχει ήδη ενημέρωση. Μιλάμε για 34-35 εκατομμύρια ευρώ. Είναι ένα ποσό το οποίο κόσμος που θα μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα, δεν πιστεύει ότι ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Λένε μάλιστα ότι είναι 60, 70, 80 εκατομμύρια ευρώ και δεν θέλει κανείς τους να πει αν είναι τόσα όσα λέτε, εγώ ενδιαφέρομαι».

Για τον Δημήτρη Μελισσανίδη και το γεγονός ότι δεν θέλει να ασχοληθεί με την ομάδα, σημείωσε: «Και εμένα μου έχει πει ο κ. Μελισσανίδης πως εκτιμά ότι τα χρέη ξεπερνούν τα 60 εκατομμύρια ευρώ ωστόσο το ποσό αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Για τις κινήσεις που θα πρέπει να κάνει στο εξής ο κ. Βιντιάδης, είπε: «Είναι δεδομένο πως τα χρέη είναι 34-35 εκατομμύρια ευρώ. Από εκεί και πέρα αυτό που θα πρέπει να ελέγξει ο κ. Βιντιάδης, είναι ανεξάρτητα από τα χρέη, κατά πόσον η εταιρία είναι βιώσιμη τα επόμενα χρόνια, ανάλογα με τις διάφορες ρυθμίσεις που έχουν γίνει και με βάση τον προϋπολογισμό που έχουμε κάνει φέτος, με σκοπό να μη δημιουργηθούν περισσότερα χρέη. Αυτά νομίζω πως θα πρέπει να ελεγχθούν από την πλευρά του κ. Βιντιάδη. Είναι αυτό που έχω πει εξ αρχής, πως η ΠΑΕ ΑΕΚ με 11-12 εκατομμύρια ευρώ και με υπομονή την επόμενη 3ετία, θα μπορέσει στη συνέχεια να είναι βιώσιμη».

Για το αν τον ικανοποιεί η εικόνα της ομάδας φέτος, υποστήριξε: «Η φετινή ΑΕΚ είναι ένα αναγκαίο κακό που πρέπει να περάσει μέσα από αυτή τη διαδικασία για να μπορέσει κάποια στιγμή να γίνει ξανά η ομάδα που ήταν στο παρελθόν. Δυστυχώς έτσι όπως είμαστε αυτή τη στιγμή, δεν μπορούμε να πούμε ότι θα είμαστε η ΑΕΚ του παρελθόντος. Και δεν αναφέρομαι στα προηγούμενα 1-2 χρόνια. Αναφέρομαι στην προηγούμενη δεκαετία. Αν θέλετε την άποψή μου η ΑΕΚ των τελευταίων 6-7 χρόνων δεν είναι η ΑΕΚ που θέλει ο κάθε ΑΕΚτσής. Αν εξαιρέσουμε τη μία χρονιά του Ριβάλντο που τότε είχε παίξει και καλό ποδόσφαιρο και χάθηκε το πρωτάθλημα όπως χάθηκε, όπως και την πρώτη χρονιά του Νικολαΐδη, τότε που η ομάδα ήταν με δυναμικό κατώτερο των προσδοκιών, τα αποτελέσματα όμως ήταν πάρα πολύ καλά και χάθηκε το πρωτάθλημα την προτελευταία αγωνιστική στο παιχνίδι με τον Ιωνικό.

Με το χέρι στην καρδιά η φετινή ΑΕΚ θα έχει αγωνιστικές ελλείψεις. Δεν μπορείς όμως, αν θες να σώσεις την ομάδα, το μπάτζετ να ξεπερνάει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Πιστεύω πως οι επόμενες 15 ημέρες θα είναι οι πιο κρίσιμες για την ιστορία της ΑΕΚ. Μακάρι να είναι αίσιο το τέλος».

Βλάχος: Η ΑΕΚ δεν παρακαλάει κανέναν

#TAGS MM