Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Δώνης: Δεν χρησιμοποιώ μαστίγιο

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Την πρώτη του ομιλία στους παίκτες του ΠΑΟΚ έκανε ο Γιώργος Δώνης μιλώντας για την φιλοσοφία του αλλά και για το θέμα των αρχηγών.

«Ο σεβασμός είναι απαραίτητος για όλους τους συμπαίκτες και τον προπονητή. Ολοι είναι σημαντικοί, αλλά δεν είναι ίδιοι. Είναι διαφορετικοί χαρακτήρες. Αλλος χρειάζεται πολλά μπράβο και άλλος πολλές παρατηρήσεις. Και εγώ σας μαθαίνω, αλλά και εσείς να μάθετε τους συμπαίκτες σας. Στο γήπεδο, λοιπόν, δεν είμαστε αδιάφοροι για τον συμπαίκτη μας. Μιλάμε και επικοινωνούμε συνέχεια…», ανέφερε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός και πρόσθεσε: 

«Πάνω απ’ όλα έχουμε ομαδικό στόχο. Βοηθάμε ένας τον άλλο. Δεν χρησιμοποιώ μαστίγιο ως προπονητής, γιατί θα κάνετε κάτι καλά και μετά θα αφεθείτε. Να κάνετε κάτι σωστά, γιατί το καταλαβαίνετε και όχι επειδή φοβάστε. Μη φοβάστε το λάθος. Πάρτε πρωτοβουλίες». 

Καταλήγοντας, ο Δώνης τοποθετήθηκε για το θέμα της επιλογής των αρχηγών της ομάδας: «Κάποια στιγμή τους αρχηγούς θα τους επιλέξει ο προπονητής. Ο αρχηγός δεν θα είναι οικονομικός αναλυτής. Απαγορεύεται ο αρχηγός να ασχολείται με τα οικονομικά. Ο αρχηγός πρέπει να είναι ο εκφραστής του πρεστίζ και της φιλοσοφίας του ΠΑΟΚ. Μέσα στο γήπεδο, έξω από αυτό και στα αποδυτήρια».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε