Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

“Έπεσε” απ΄ την κορυφή στη Ρίγα – Και τώρα… τελικός με Κροατία

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
Η Εθνική ήρθε ισόπαλη με την Λετονία (1-1), η Κροατία έριξε “τριάρα” στο Ισραήλ και έτσι την άφησε στη δεύτερη θέση του 6ου προκριματικού ομίλου για το Euro 2012. Όλα τα λεφτά η επόμενη αγωνιστική για την Γαλανόλευκη, όταν και υποδέχεται την “χρβάτσκα” στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Ο Κ. Παπαδόπουλος την… γλίτωσε από την ήττα

Δείτε ΕΔΩ το LIVE αγώνα

Σάντος: Εξαρτόμαστε από τα δικά μας αποτελέσματα

Η Εθνική ξέχασε καλό της πρόσωπο στο Τελ Αβίβ, παρουσιάστηκε αγνώριστη προς το χειρότερο και πήρε τελικά την ισοπαλία με το τέρμα του Κυριάκου Παπαδόπουλου στο 84′.
 
Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος ήταν κάκιστοι στο πρώτο μέρος, με “άναρχη” ανάπτυξη και χρειάστηκε να χάσουν περισσότερο από ένα ημίχρονο για να… ξυπνήσουν και να πάρουν τελικά τον βαθμό.
 
Πλέον, στην πρώτη θέση του 6ου προκριματικού ομίλου βρίσκεται η Κροατία, μετά τη νίκη της με 3-1 επί του Ισραήλ. Έτσι, ο αγώνας στις 7 Οκτωβρίου στο “Γ. Καραϊσκάκης” ανάμεσα στην Γαλανόλευκη και την “χρβάτσκα” παίρει αυτόματα χαρακτήρα… τελικού.
 
Η Εθνική μπήκε στον αγώνα έλεγχο τον ρυθμό και κερδίζοντας -με το πέρας του χρόνου- μέτρα προς της περιοχή των Λετονών.
 
Παρά την υπεροχή της όμως και κόντρα στη ροή του αγώνα, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ, μετά από αμυντική αδράνεια των διεθνών. Στο 19′ ο Βερκακόφσκις κράτησε με όμορφες προσπάθειες την μπάλα έξω απ΄ την περιοχή του Σηφάκη, έβγαλε την κάθετη πάσα, ο Φετφατζίδης έστρωσε κατά λάθος την μπάλα στον Κάουνας και αυτός με πλασέ μέσα απ΄ την περιοχή έκανε το 1-0.
 
Το τέρμα των Λετονών αποσυντόνισε τους παίκτες του Σάντος. Η μπάλα δεν περνούσε σωστά αππό τα χαφ στους επιθετικούς, στην συνέχεια άρχισαν οι… γιόμες, ενώ και τα αμυντικά λάθη (οι Βερπακόφσκις και Κάουνας ήταν… φαρμακεροί στις αντεπιθέσεις τους) δεν ελαττώθηκαν. Οι λιγοστές φάσεις που μπόρεσε να δημιουργήσει η Εθνική μέχρι το ημίχρονο σταματούσαν στον Βάνινς
 
Η εμφάνιση της Γαλανόλευκης δεν βελτιώθηκε στην επανάληψη. Ο Ζαραδούκας συνέχισε να… περνάει δύσκολα με τον Βερπακόφσκις 9μέχρι που έγινε αλλαγή ο Λετονός), ενώ η “αναρχία” στις επιθετικές προσπάθειες συνεχίστηκε. Ο Σαμαράς -αν και φιλότιμος- ήταν φλύαρος ενώ η μπάλα έφτασε ελάχιστες φορές με αξιώσεις σε Λυμπερόπουλο και Σαλπιγγίδη.
 
Παρά την κάκιστη εμφάνιση των διεθνών μας, η Ελλάδα πήρε ένα χρυσό βαθμό, χάρη στο γκολ του Κυριάκου Παπαδόπουλου στο 84′.
Οι συνθέσεις:

ΛΕΤΟΝΙΑ (Αλεξάντερ Στάρκοβς): Βάνινς, Μίχατζουκς, Κλάβα, Κριάουκλις, Φέρτοβς, Ιρβάνοβς, Λάιζανς, Κάουνα, Βερπακόφσκις (67′ Ρούντνεβς), Βίσνακοβς (82′ Ζιγκάγιεβς), Λουκιάνοβς

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Ζαραδούκας, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Βύντρα (71′ Μανιάτης), Μάκος (81′ Γεωργιάδης), Καραγκούνης, Σαμαράς, Λυμπερόπουλος, Φετφατζίδης (46′ Τζιόλης), Σαλπιγγίδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στάνισλαβ Τοντόροφ (Βουλγαρία)
ΒΟΗΘΟΙ: Ιβάν Βάλτσεφ, Ίβο Κόλεφ (Βουλγαρία)

ΓΗΠΕΔΟ: “Σκόντο Στάντιον”
 

Η βαθμολογία του 6ου Ομίλου:
 
1. Κροατία 19 (8)
2. Ελλάδα 18 (8)
3. Ισραήλ 13 (9)
4. Γεωργία 10 (9)
5. Λετονία 8 (8)
6. Μάλτα 1 (8)
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε