Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Έπιασε κορυφή με χαμηλή… πτήση ο Ολυμπιακός

ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.
ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.
Πήρε τους τρεις βαθμούς έστω και δύσκολα. Ο Ολυμπιακός επικράτησε εντός έδρας του εξαιρετικού Παναιτωλικού με 2-0 και ανέβηκε έστω και προσωρινά στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας. Παράπονα για την διαιτησία οι φιλοξενούμενοι, οφσάιντ το δεύτερο γκολ των Πειραιωτών. Αποχώρησε με πρόβλημα ο Ιμπαγάσα.
Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα
 


Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός, για ένα 45λεπτο, αλλά στο β’ ημίχρονο βελτιώθηκε και έφθασε στο 2-0 επί του Παναιτωλικού. Πλέον, θα πρέπει να ξεχάσει αυτή του την εμφάνιση, να δει τις απώλειες που έχει (ο Ιμπαγάσα αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού) και να δώσει την προσοχή του στον “τελικό” της Τρίτης με την Άρσεναλ, εκεί που θα παίξει την πρόκριση του στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Όσο για τον Παναιτωλικό, αν και το προσπάθησε πολύ έξυπνα, δεν κατάφερε να “σπάσει” την παράδοση που τον θέλει να μην κερδίζει τον Ολυμπιακό (μοναδικό θετικό αποτέλεσμα είναι μία ισοπαλία στο Αγρίνιο, ενώ οι υπόλοιπες πέντε συναντήσεις με τους Πειραιώτες είναι ήττες).
 
Να τονίσουμε τα έντονα παράπονα των φιλοξενούμενων για τη διαιτησία, κυρίως για την… τραβηγμένη αποβολή του Ρότσα, αλλά και για το δεύτερο γκολ των Πειραιωτών, που ήταν οφσάιντ. Παράπονα υπάρχουν και από πλευράς Ολυμπιακού στην φάση του 22′ όπου “φωνάζει” για χέρι του Ντολεζάι μέσα στην περιοχή μετά από κεφαλιά του Μανιάτη.
 
Οι “ερυθρόλευκοι” εμφανίστηκαν αγνώριστοι, σε σχέση με τα παιχνίδια που τους έχουμε παρακολουθήσει μέσα στην έδρα τους. Η πίεση που άσκησαν στα χαφ των φιλοξενούμενων δεν ήταν αρκετή για να προκαλέσει λάθη στην κυκλοφορία του αντίπαλου, ενώ και οι επιθετικές τους προσπάθειες “έπασχαν” στην τελική πάσα.
 
Έχοντας τον έλεγχο του αγώνα, οι Πειραιώτες προσπάθησαν αρχικά να πλησιάσουν την εστία του Μπλάζιτς, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να δημιουργήσουν τη μεγάλη ευκαιρία. Ο Ολυμπιακός όποτε έβγαινε μπροστά το έκανε κυρίως από τα δεξιά, εκεί όπου ο Αμπντούν δεν είχε κανένα πρόβλημα με τον Αντί, αλλά τόσο ο Τζιμπούρ, όσο και ο Πάντελιτς δεν κατάφεραν να βρεθούν στο κατάλληλο σημείο.
 
Βλέποντας πως η εστία τους δεν δέχεται κάποια σημαντική απειλή, και έχοντας σωστή αμυντική στρατηγική, οι Αγρινιώτες ανέβασαν ρυθμό και κυρίως με αντεπιθέσεις προσπάθησαν να κάνουν τη ζημιά στον Ολυμπιακό (Θεοδωρίδης και Καμαρά ήταν ταχύτατοι και προκάλεσαν πολλά προβλήματα στις πτέρυγες της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε). Μάλιστα, η πιο κλασική ευκαιρία στο πρώτο μέρος ανήκε στον Παναιτωλικό, με το σουτ του Θεοδωρίδη (26′) να διώχνεται δύσκολα σε κόρνερ από τον Μέγιερι
 
Ο Βασκος τεχνικός είδε την ομάδα του να μην μπορεί να κάνει μία καθαρή ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο, ενώ αναγκάστηκε να κάνει αλλαγή τον Ιμπαγάσα (βγήκε κρατώντας τον προσαγωγό του), που λίγο πιο πριν είχε δεχτεί και κίτρινη κάρτα.
 
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Βαλβέρδε πέρασε τον Ορμπάιθ στη θέση του Ποτουρίδη, ελπίζοντας σε καλύτερη ανάπτυξη και θέλοντας αυτές τις μακρινές-συστημένες μπαλιές του Βάσκου μέσου.
 
Οι ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό δεν άργησαν να… φτάσουν, αφού Μανιάτης και Φετφατζίδης απείλησαν για πρώτη φορά την εστία του Μπλάζιτς. Εκεί που ο κλοιός άρχιζε και έσφιγγε ήρθε το πέναλτι υπέρ των “ερυθρόλευκων” στο 60′, η αποβολή του Ρότσα και η εύστοχη εκτέλεση του Πάντελιτς για να ανοίξει το σκορ.
 
Απαλλαγμένοι πλέον από το άγχος του 0-0, οι “ερυθρόλευκοι” προσπάθησαν να πετύχουν κι άλλο τέρμα, κάτι το κατάφεραν στο 74′ με την βοήθεια του διαιτητή (δεν ήταν και το μοναδικό λάθος που υπέπεσε ο βοηθός διαιτητή). Ο Τζεμπούρ έφυγε από προφανή θέση οφσάιντ, κάνοντας εύκολα το 2-0 και προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των παικτών των φιλοξενούμενων.
 
Τίποτα δεν άλλαξε στην συνέχεια και έτσι ο Ολυμπιακός πήρε μία δύσκολη νίκη που τον έφερε -έστω και με δυο παιχνίδια περισσότερα από τον Παναθηναϊκό- στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε