Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Επίθεση στον Μπλάτερ

Η Φίφα αρνήθηκε στην Ιρλανδία να συμμετάσχει ως 33η ομάδα στο Μουντιάλ
Η Φίφα αρνήθηκε στην Ιρλανδία να συμμετάσχει ως 33η ομάδα στο Μουντιάλ, ΦΩΤΟ REUTERS

Ανακοίνωση κατά του προέδρου της ΦΙΦΑ εξέδωσε η ιρλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Οι Ιρλανδοί ακόμα δεν έχουν “χωνέψει” τον αποκλεισμό τους από την Γαλλία και την επίμαχη φάση με το χέρι του Ανρί.

 
Η ανακοίνωση :
 
“Η Ιρλανδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αναγνωρίζει πως δεν είναι ρεαλιστική η συζήτηση για μία επιπρόσθετη ομάδα στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ζήτησε ήδη από χθες να μην συζητηθεί το θέμα από την Εκτελεστική Επιτροπή της FIFA.

Το ζήτημα αυτό δεν τέθηκε σε καμία από τις επίσημες θέσεις της ιρλανδικής ομοσπονδίας προς τη FIFA και εξετάστηκε μόνο σε φιλολογικό επίπεδο στη διάρκεια μίας 90λεπτης συζήτησης με το σώμα. Δυστυχώς μόνο το θέμα αυτό ήρθε στην επιφάνεια από τον κύριο Μπλάτερ, παρά τις διαβεβαιώσεις του πως δεν θα δημοσιοποιείτο.

Αντί να αποπροσανατολίζει τον κόσμο, θα προτιμούσαμε ο κύριος Μπλάτερ να χρησιμοποιούσε αυτή την ευκαιρία για συζήτηση θεμάτων που έχουν τεθεί επίσημα για το καλό του ποδοσφαίρου παγκοσμίως.

1) Τη διασφάλιση πως οι κανόνες της FIFA δεν μπορούν να τροποποιηθούν στη διάρκεια μίας διοργάνωσης για οποιονδήποτε λόγο, εμπορικό ή άλλον.

2) Την καθιέρωση της χρήσης βίντεο για αγώνες στο υψηλότερο επίπεδο, κάτι που έχει απορριφθεί εδώ και καιρό, αλλά αν υπήρχε θα είχε αποτρέψει το λάθος το οποίο μας οδήγησε στη σημερινή συνάντηση.

3) Την καθιέρωση των επιπρόσθετων βοηθών διαιτητών σε όλους τους διεθνείς αγώνες της FIFA.

4) Μελλοντικά την επιβολή αυστηρότερων ποινών σε παίκτες που παραβαίνουν τους κανόνες του ποδοσφαίρου.

5) Την ξεκάθαρη δήλωση πως η FIFA δεν ανέχεται τις παραβάσεις των κανόνων του ποδοσφαίρου. Είναι ανεπίτρεπτο για έναν άνθρωπο που κατέχει τη θέση του κύριου Μπλάτερ να υπερασπίζεται κάποιον που σκόραρε κλέβοντας.

Η ιρλανδική ομοσπονδία έθεσε αυτά τα ζητήματα για να μειωθεί η πιθανότητα να επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα και αφήνει την εξέτασή τους στα χέρια της FIFA”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε