Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Γελάει καλύτερα ο… Βιεϊρίνια

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο νόμος του ποδοσφαίρου είναι αμείλικτος! Ο Ολυμπιακός είχε τέσσερα δοκάρια, είχε περισσότερες ευκαιρίες, είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά ο ΠΑΟΚ έφυγε από το Φάληρο με το 1-1! Δείτε τα γκολ του αγώνα.

Ήταν ο πρώτος προημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ και ο Δικέφαλος του Βορρά έχει κάθε λόγο να αντιμετωπίζει τον επαναληπτικό της Τούμπας με περισσή αισιοδοξία. Αιτία το γκολ του Αντελίνιο Βιεϊρίνια στο 83ο λεπτό, με το οποίο ο ΠΑΟΚ απάντησε στο γκολ του Μοντέστο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου.

Ένα νευρικό ματς, με δυνατές μονομαχίες, ένταση εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, ένα παιχνίδι πραγματικό ντέρμπι. Δεν έλειψαν βέβαια και τα παρατράγουδα, με τα καπνογόνα να γίνονται αιτία να διακοπεί το ματς για μερικά λεπτά αμέσως μετά τη σέντρα. Νέα διακοπή στο 7’ όταν ο επόπτης δέχτηκε αντικείμενο και έπεσε στο έδαφος.

Όταν όμως το ματς ξεκίνησε κανονικά, ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο αλλά χωρίς ιδιαίτερες ευκαιρίες. Στο πρώτο 20λεπτο τουλάχιστον. Στο 32ο λεπτό ο Ολυμπιακός είχε το πρώτο δοκάρι (σε κεφαλιά του Μοντέστο) και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γάλλος –κορυφαίος των «ερυθρολεύκων»- νίκησε τον Χαλκιά και έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0. Στο πρώτο μισό απείλησε και ο ΠΑΟΚ, με τον Σαλπιγγίδη στο 26’. Δυο λεπτά νωρίτερα, ο διαιτητής είχε αποβάλει τον Χάβο για διαμαρτυρία.

Κάθε μονομαχία στο πρώτο ημίχρονο είχε ένταση. Στην επανάληψη, όμως, τα πράγματα ήταν πιο… χαλαρά. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, απείλησαν με τον Ριέρα στο 56’ και τον Μιραλάς στο 59’ και με τον Πάντελιτς στο 66’ (δεύτερο δοκάρι).

Η είσοδος του Ζαϊρί στον αγώνα έδωσε πνοή στα άκρα του Ολυμπιακού, αλλά ο Τσιρίλο και ο Βιεϊρίνια «έπιασαν στον ύπνο» τους παίκτες του Βαλβέρδε. Επτά λεπτά πριν το τέλος, ο Ιταλός εκτέλεσε γρήγορα ένα φάουλ, ο Πορτογάλος έκανε το κοντρόλ και από το ύψος του πέναλτι εκτέλεσε τον Νικοπολίδη!

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να σώσει την… παρτίδα, αλλά στο 87’ Ζαϊρί και Τοροσίδης είδαν τη μπάλα να τους παίζει περίεργο παιχνίδι, σταματώντας και τις δυο φορές στο δοκάρι!

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Αβράαμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ραούλ Μπράβο (84’ Ζαϊρί), Ιμπαγάσα, Μοντεστό, Μιραλάς, Ριέρα (63’ Χολέμπας), Ρόμενταλ (72’ Φετφατζίδης), Πάντελιτς.

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Τσουκαλάς, Τσιρίλο, Λίνο, Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Γκαρσία, Φωτάκης (82’ Κουτσιανικούλης), Ίβιτς (75’ Μουσλίμοβιτς), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (86’ Μπαλάφας).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε