Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Λαμπάδα…σε Τοτσέ-Καρνέζη – Κέρδισε την ΑΕΚ…όχι τον κόσμο ο Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Μπορεί να είναι η πρώτη φορά στη Σούπερ Λίγκα που ο νικητής ενός ντέρμπι αποδοκιμάζεται από τους οπαδούς του. Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 1-0 την ΑΕΚ αλλά κινδύνευσε στο τέλος και πήρε το πρώτο του εντός έδρας τρίποντο χάρη στο γκολ του Τοτσέ αλλά και τις σωτήριες επεμβάσεις του Καρνέζη.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Επεισόδια μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού

Αλαφούζος: Αν δεν πετύχουμε θα καταστραφεί ο Παναθηναϊκός

Λίνεν: Πιο δίκαιη θα ήταν η ισοπαλία

Τράβηγμα ο Σισοκό – Χάνει το ματς με τη Λάτσιο

Φερέιρα: Δεν άκουσα αποδοκιμασίες – Ευχαρίστησα αυτούς που μας χειροκροτούσαν!

Ένα από τα χειρότερα ντέρμπι των τελευταίων χρόνων έγινε στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό να κρατάει μόνο τη νίκη η οποία ήταν η πρώτη του στο ΟΑΚΑ. Ο Τοτσέ σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ αλλά για να πάρουν το τρίποντο οι ¨πράσινοι” χρειάστηκαν τις εντυπωσιακές αποκρούσεις του Καρνέζη στις καθυστερήσεις. Καλύτερη η ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος, αλλά με εμφανές πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων.

Ο Παναθηναϊκός ήταν το φαβορί στο ντέρμπι και μπήκε από την αρχή με διάθεση να επιβάλει το ρυθμό του. Το ματς πάντως ήταν σε χαμηλό τέμπο με την ΑΕΚ να προσέχει μόνο την άμυνα της.

Οι “πράσινοι”, χωρίς να ανεβάσουν στροφές κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ. Στο 24′ ο Χριστοδουλόπουλος βρήκε τον Τοτσέ μέσα στην περιοχή και ο Ισπανός με εξαιρετικό τελείωμα σημείωσε το τρίτο του γκολ στη Σούπερ Λίγκα.

Αντίδραση από την ομάδα του Λίνεν δεν υπήρξε και ο Παναθηναϊκός κράτησε με ευκολία το υπέρ του 1-0 ως το ημίχρονο, ενώ προσπάθησε να διπλασιάσει τα τέρματα του αλλά στο 34′ η προβολή του Τοτσέ έφυγε άουτ.

Η καλύτερη στιγμή της Ένωσης ήρθε στο 42′ από ατομική προσπάθεια του Κοντοέ ο οποίος έπιασε ωραίο φαλτσαριστό σουτ, αλλά είδε τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από την εστία του Καρνέζη.

Το ματς στο δεύτερο μέρος ήταν ακόμη χειρότερο με την ΑΕΚ να ισορροπεί το παιχνίδι αλλά να μην μπορεί να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή.

Στο 63΄ ο Λαγός εκτέλεσε φάουλ και ανάγκασε τον Καρνέζη να πεταχτεί στη γωνία του και να αποκρούσει.

Όσο η ώρα πέρναγε ο Παναθηναϊκός έδινε χώρο στην Ένωση και ο κόσμος άρχισε να δυσανασχετεί. Στις καθυστερήσεις του αγώνα οι παίκτες της ΑΕΚ έκλεισαν τον αντίπαλο τους στην περιοχή του και έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες.

Αρχικά με τον Κοντοέ που γύρισε από πλάγια θέση και ο Καρνέζης απέκρουσε με τα πόδια και στη συνέχεια με το σουτ του Κουτρουμπή το οποίο έβγαλε με δυσκολία και πάλι ο Καρνέζης.

Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη του εντός έδρας νίκη αλλά αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο του ενώ η ΑΕΚ παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλντο Φερέιρα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Τριανταφυλλόπουλος, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Φουρλάνος (65′ Χουχούμης), Σισοκό (71′ Κουίνσι), Χριστοδουλόπουλος (90′ Μπαρμπαρούσης), Τοτσέ.

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Κουτρουμπής, Γιάγκο, Κοντοές, Βλάχος, Κορδέρο, Φέτσης (70′ Κατίδης), Γκερέιρο (75′ Ρίκκα), Λαγός, Φούντας (85′ Παπαδημητρίου), Φουρτάδο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε