Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Μοντέστο: Η Ελλάδα θα νικήσει με 1-0

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Την άποψη πως η Ελλάδα θα νικήσει στην πρεμιέρα την Πολωνία εξέφρασε ο Κορσικανός μέσος του Ολυμπιακού, ο οποίος όμως έχρισε φαβορί στον πρώτο όμιλο την Ρωσία.

Διαβάστε όσα είπε στην ιστοσελίδα «So foot» ο Φρανσουά Μοντεστό:

-Στο ξεκίνημα του EURO 2012, η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Πολωνία. Προγνωστικά έχουμε;

«Είναι πάντα δύσκολο όταν παίζεις με τον διοργανωτή στο πρώτο ματς, απέναντι σε ένα γήπεδο που οι φίλαθλοι θα σε πιέζουν. Η Ελλάδα όμως δυνατή ομάδα, δύσκολη να την αντιμετωπίσεις. Η άμυνα της είναι το μεγαλύτερο ατού της. Βλέπω τους Έλληνες να νικούν με 1-0».

-Η γνώμη σου για τρεις συμπαίκτες σου κι αν θα είναι στη βασική ενδεκάδα;

«Σίγουρα θα είναι οι τρεις του Ολυμπιακού. Ο Γιάννης Μανιάτης και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος που είναι πειθαρχημένοι παίκτες. Από εκεί και πέρα μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσουν μεγάλη προσοχή και στον Φετφατζίδη. Είναι 20 ετών, είναι κοντός αλλά πολύ γρήγορος. Μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις του κέντρου, και δεκάρι και στα άκρα. Πιστεύω θα είναι μία από τις αποκαλύψεις του EURO 2012».

-Μετά τα όσα έχουν γραφτεί για την Ελλάδα, αν κατακτήσει το EURO, τι θα σημαίνει αυτό;

«Τα media δείχνουν μία απαίσια εικόνα για την Ελλάδα. Στην ίδια μοίρα όμως βρίσκονται τόσο η Πορτογαλία όσο και η Ισπανία. Σίγουρα ο κόσμος είναι δυσαρεστημένος, όχι όμως όπως τα παρουσιάζουν στην τηλεόραση. Η Ελλάδα είναι πανέμορφη χώρα, πολύ ποδοσφαιρική, με όμορφους ανθρώπους που στο τέλος θα τα καταφέρουν».

-Ποια είναι τα συναισθήματα των Ελλήνων;

«Το ποδόσφαιρο μέσα από τους τίτλους και τη διασκέδαση κάνει καλύτερη την καθημερινότητα των Ελλήνων. Κι εμείς με τις οικογένειες μας νοιώθουμε τα συναισθήματα τους και τα προβλήματα που έχουν. Έχουμε προσαρμοστεί κι εμείς στην καθημερινότητα τους, κι έχουμε γίνει φίλοι μαζί τους».

-Θα δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στους Έλληνες η κρίση;

«Σίγουρα. Δίνει ένα επιπλέον κίνητρο λοιπόν. Δεν έχω δει τον προπονητή να τους μιλά στα αποδυτήρια, όμως γνωρίζω πως οι Έλληνες παίζουν με καρδιά για την πατρίδα τους. Το είδαμε ξεκάθαρα και το 2004 όταν κέρδισαν το EURO. Σίγουρα θέλουν να δείξουν πως η Ελλάδα δεν είναι μόνο τα προβλήματα και η οικονομική κρίση».

-Πως βλέπεις γενικά το EURO;

«Το EURO είναι πιο δύσκολη διοργάνωση από το Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού όλοι μπορούν να περάσουν. Έχουμε δει στο παρελθόν ομάδες όπως η Ελλάδα και η Δανία να κερδίζουν το τρόπαιο, μην μιλήσω καλύτερα για την Τσεχία… Η Ρωσία πάντως είναι το φαβορί στον όμιλο της Ελλάδας, όμως δεν έχει κάνει πολλά στο παρελθόν».

-Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, πιστεύεις πως θα έχουμε επεισόδια στους δρόμους της Αθήνας;

«Όχι. Ακόμα μια φορά υπερβάλλουμε. Ο κόσμος θα είναι συγκεντρωμένος στο ποδόσφαιρο και θα δώσουν μία ωραία εικόνα προς τα έξω. Σίγουρα θα σκέφτονται και τις πολιτικές εξελίξεις, όμως οι παίκτες θα δώσουν και την καρδιά τους. Τους πιστεύω στα αλήθεια».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε