Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Νικητής…το ποδόσφαιρο – Χορταστική ισοπαλία στο ντέρμπι Ισπανία-Ιταλία

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Οι δύο τελευταίες παγκόσμιες πρωταθλήτριες, η Ισπανία και η Ιταλία έμειναν στο 1-1 προσφέροντας θέαμα υψηλού επιπέδου για 45 λεπτά. Προηγήθηκε με τον Ντι Νατάλε η “Σκουάντρα Ατζούρα”, ισοφάρισαν με τον Φάμπρεγκας οι “φούριος ρόχας”.

Το LIVE του αγώνα

Οι δύο προπονητές επιφύλασσαν εκπλήξεις ο ένας στον άλλον από το ξεκίνημα. Ο Ντελ Μπόσκε παρέταξε την ομάδα του χωρίς σέντερ φορ με τον Φάμπρεγκας να αναλαμβάνει αυτόν τον ρόλο. Από την άλλη ο Πραντέλι παρέταξε την Ιταλία με λίμπερο και τον Τζακερίνι αριστερό μπακ να πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με το εθνόσημο.

Στο πρώτο ημίχρονο ο… Γιάννης φοβόταν το θεριό και το θεριό τον Γιάννη. Καλή κυκλοφορία και από τους δύο με την Ισπανία να έχει την κατοχή της μπάλας για περισσότερη ώρα, την Ιταλία όμως να φτάνει πιο κοντά στο γκολ με την κεφαλιά του Μότα στο 45′.

Οι δύο ομάδες ανέβασαν στροφές στο δεύτερο μέρος. Η είσοδος του Ντι Νατάλε στο ματς αντί του Μπαλοτέλι στο 56΄έδωσε πνοή επιθετικά στους Ιταλούς. Πέντε λεπτά αργότερα ο επιθετικός της Ουντινέζε εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Πίρλο και με υποδειγματικό πλασέ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Η απάντηση των Ισπανών ήταν άμεση. Κάθετη πάσα του Σίλβα, πλασέ του Φάμπρεγκας και 1-1 στο 64΄. Από κει και πέρα το παιχνίδι είχε εξοντωτικό ρυθμό με τις ευκαιρίες να διαδέχονται η μία την άλλη και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Στη σημαντικότερη ευκαιρία του ματς ο Τόρες έχασε την ευκαιρία να γίνει ο … ήρωας της ομάδας του καθώς δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στο ματς δεν μπόρεσε να νικήσει στο τετ α τετ τον Μπουφόν.

Ισπανία (Ντελ Μπόσκε):Κασίγιας, Αρμπελόα, Πικέ, Ράμος, Άλμπα, Τσάβι, Μπούσκετς, Τσάμπι Αλόνσο, Σίλβα (65′ Νάβας), Φάμπρεγκας(74′ Τόρες), Ινιέστα 

Ιταλία (Πραντέλι):
 Μπουφόν, Κιελίνι, Ντε Ρόσι, Μπονούτσι, Τζακερίνι, Μαρκίζιο, Πίρλο, Τιάγκο Μότα (90’ Νοτσερίνο), Μάτζιο, Μπαλοτέλι (56’ Ντι Νατάλε), Κασάνο (65’ Τζιοβίνκο) 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε